Monitorul de Neamt si Roman ziarul din judetul Neamt cu cei mai multi cititori
  Stiri azi     Arhiva     Cautare     Anunturi     Forum     Redactia  
AutentificareAutentificareInregistrare 
Calendar- Arhiva de Stiri Iulie 2007
LMMJVSD
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031     
Stiri pe e-mail - Newsletter Monitorul de Neamt Newsletter
Nume:
Email:
Links - Link-uri catre site-uri utile Link-uri
 Judetul Neamt
 Video Production
 Cambridge
Optiuni Pagina Optiuni pagina
Adauga in Favorites Adauga in Favorites
Seteaza Pagina de start Seteaza Pagina de start
Tipareste pagina Tipareste pagina


























Monitorul de Neamt » Stiri Sanatate 2 Iulie 2007
Tipăreste articolul - Varianta pentru imprimantă Trimite acest articol unui prieten  prin email
Aer conditionat ... de Ministerul Sanatatii

Aer conditionat ... de Ministerul Sanatatii

• spitalele din judet ar avea nevoie de 409 aparate de aer conditionat • aceasta informatie a fost trimisa de reprezentantii ASP Neamt la ministerul de resort, la solicitarea conducerii • cadrele medicale se Ă®ndoiesc ca sĂ®nt sanse sa intre Ă®n posesia lor anul acesta •

Reprezentantii Autoritatii de Sanatate Publica Neamt au întocmit si trimis la Ministerul Sanatatii o situatie privind numarul de aparate de aer conditionat mai mult decît necesare în aceste unitati pentru ca atmosfera sa fie suportabila si respirabila în timpul zilelor caniculare. Respectivul document a fost trimis în urma unei solicitari facute în acest sens de catre ministerul de resort, impresionat probabil de temperaturile extrem de ridicate înregistrate în toata tara de la începutul acestui sezon cald, dar mai ales de prognozele deloc optimiste care anunta pentru lunile iulie si august lungi perioade canicula.
Întrucît nu s-a facut nici o precizare referitoare la data cînd planul cu pricina s-ar putea conctretiza, ci s-a anuntat doar intentia de a dota cu aparate de climatizare sectiile în care sînt asistate persoane cu probleme grave de sanatate a caror stare s-ar putea agrava din cauza temperaturilor ridicate, cadrele medicale din spitale sînt convinse ca lucrurile nu se vor misca repede. Dat fiind faptul ca deja iulie bate la usa si datele cu pricina abia au fost cerute, dat fiind faptul ca mai ales în România mai toate licitatiile sînt anevoiase, dureaza mult si se termina cu contestatii care împiedica finalizarea lor, cadrele medicale sînt convinse ca vara asta vor munci într-o atmosfera încinsa.
Conform situatiilor întocmite la nivelul fiecarei unitati sanitare cu paturi din judet si centralizate de reprezentantii ASP Neamt, aici ar trebui sa ajunga 409 aparate de aer conditionat. Cele mai multe dintre acestea, adica 191 au fost solicitate de Spitalul Judetean, care numara 32 de sectii si compartimente.
Din discutiile mai mult sau mai putin oficiale de la nivel de ASP si spitale, prioritate în privinta dotarii cu astfel de aparate au salile de operatie si de nastere, ca dealtfel sectiile chirurgicale, anestezie si terapie intensiva, cardiologie, neurologie, oncologie, unitatile de primire a urgentelor. Cerîndu-li-se sa nu exagereze, toate sectiile au fost întrebate de necesarul de aparte de climatizare. Ba, mai mult decît atît, cadrelor medicale li s-a spus sa ia în calcul si saloanele de bolnavi. Ce e drept, în spital zilele toride sînt foarte greu de suportat si de catre bolnavi si de catre cadrele medicale. Potrivit precizarilor facute de cate inginerul Mihai David, din cadrul Serviciului Tehnic al Spitalului Judetean, în momentul de fata, aici exista 58 de aparate de aer conditionat, care functioneza mai bine, mai rau sau deloc. Cele mai vechi dintre acestea au fost achizitionate în 2000, necesitînd în timp numeroase reparatii.
„Din ceea ce ni s-a transmis de la minister prin intermediul prefectului, fara date precise, se doreste ca dotarea cu aparate de climatizare sa se faca vara aceasta si cĂ®t mai curĂ®nd. Fara discutie aceasta ar trebui sa constituie o prioritate, mai ales ca vara aceasta va fi una extrem de fierbinte. Discutii privind astfel de dotari, am avut Ă®n mai multe rĂ®nduri la nivelul comitetului director, dupa ce mai ales chirurgii s-au plĂ®ns Ă®n repetate rĂ®nduri ca Ă®n zilele caniculare Ă®n salile de operatie nu se poate lucra Ă®n conditii sigure. Speram ca initiativa ministerului sa se concretizeze foarte repede, iar daca nu, Ă®n ceea ce priveste spitalul nostru, va trebui sa rezolvam cumva si aceasta problema“, a declarat doctorul Stelian Ghita, managerul Spitalului Judetean.

Articol afisat de 1552 ori  |  Alte articole de acelasi autor  |  Trimite mesaj autorului
(L.ILISESCU)
Adaugă comentariul tău la acest articol Comentarii la acest articol:
Nu existďż˝ nici un comentariu la acest articol
Stiri Locale Stiri Locale
Stiri Social Stiri Social
Stiri Sport Stiri Sport
Stiri Eveniment cultural Stiri Eveniment cultural
Stiri Politica Stiri Politica
Stiri Sanatate Stiri Sanatate
Stiri, informatii, cursul valutar, datele meteo, horoscop, discutii, forum.
Webdesign by webber.ro | Domenii premium
©2003-2006 Drepturile de autor asupra intregului continut al acestui site apartin in totalitate Grupul de Presa Accent SRL Piatra Neamt
Reproducerea totala sau partiala a materialelor este permisa numai cu acordul Grupului de Presa Accent Piatra Neamt.
Grupului de Presa Accent SRL - societate in insolventa, in insolvency, en procedure collective