Monitorul de Neamt si Roman ziarul din judetul Neamt cu cei mai multi cititori
  Stiri azi     Arhiva     Cautare     Anunturi     Forum     Redactia  
AutentificareAutentificareInregistrare 
Calendar- Arhiva de Stiri Iulie 2007
LMMJVSD
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031     
Stiri pe e-mail - Newsletter Monitorul de Neamt Newsletter
Nume:
Email:
Links - Link-uri catre site-uri utile Link-uri
 Judetul Neamt
 Video Production
 Cambridge
Optiuni Pagina Optiuni pagina
Adauga in Favorites Adauga in Favorites
Seteaza Pagina de start Seteaza Pagina de start
Tipareste pagina Tipareste pagina


























Monitorul de Neamt » Stiri Locale 6 Iulie 2007
Tipãreste articolul - Varianta pentru imprimantã Trimite acest articol unui prieten  prin email
MAGIC - 7.07.2007

MAGIC - 7.07.2007

• 21 de cupluri din Piatra Neamt si-au programat casatoria pe 7.07.2007 • ziua este considerata cea mai norocoasa a acestui an • la Roman se vor oficia 14 casatorii • cifra 7 este considerata sacra si aducatoare de noroc în mai multe culturi si religii • chinezii cred ca 7 semnifica apropierea • Biblia vorbeste de 7 zile în care a fost creata lumea • adeptii lui Pitagora credeau ca aceasta cifra este vehiculul vietii • plus ca exista 7 minuni ale lumii, 7 zile ale saptamînii, 7 culori ale curcubeului •

Ziua de mîine se anunta a fi cu noroc pentru cuplurile din Piatra Neamt care au dorit sa-si puna pirostriile în ceea ce este considerata a fi o zi magica. Biroul de Stare Civila pietrean a înregistrat si programat 21 de casatorii pentru aceasta zi. Seful biroului, Carmen Fiicanu, spune ca 21 nu e nici mult, nici putin, ci în limitele normale ale mariajelor oficiate într-o zi de sîmbata. Cu toate acestea, daca tinem cont ca duminica, 8 iulie, au fost planificate doar 5 cununii, se poate spune ca superstitia îi mîna pe tinerii îndragostiti.
Cheful de casatorie se pare ca i-a parasit pe romascani, nici macar sîmbata, 7.07.07, nefiind înghesuiala la Oficiul de stare civila. Doar 14 casatorii sînt programate în ziua lui 777, numar considerat norocos. Pe de alta parte, nici nu avem de unde sa stim daca la Roman se face sau nu caz de aceasta combinatie norocoasa de cifre, deoarece nu prea mai este cine sa se casatoreasca. Majoritatea tinerilor au parasit municipiul, plecînd spre alte orase din România sau, mai ales, din alte tari. „Daca tot tineretul este plecat, cine sa se mai casatoreasca? A mai fost si postul Sfintilor Petru si Pavel, asa ca nu au avut loc prea multe oficieri. Sîmbata, 7 iulie, nu este o zi de exceptie, doar 14 casatorii, un numar obisnuit pentru luna iulie. Este ceva mai aglomerat în aceasta luna, deoarece în prima parte a lunii august este postul Sfintei Marii si iarasi nu vor mai fi nunti. Dar, în fiecare an, cel mai mare aflux se înregistreaza în a doua jumatate a lunii august, cînd vin sa se casatoreasca cei plecati în strainatate“, a declarat Georgeta Dudau functionar la Oficiul de stare civila din cadrul Biroului unic de evidenta informatizata a persoanei Roman.
7.07.2007 este pentru unii o simpla data în calendar, însa pentru altii este o zi magica. Lumea a asociat aceasta data cu ziua norocoasa a anului. ÃŽn Occident si în Statele Unite, s-a creat un adevarat mit în acest sens, fapt ce a facut ca industria nuntilor sa ia avînt. Potrivit site-urilor profilate pe pus pirostriile, 7 iulie este „o zi compusa doar din numere norocoase, care au semnificatii importante în mai multe culturi“. Cifra 7 este considerata sacra si aducatoare de noroc în mai multe culturi si religii. Chinezii, de exemplu, spun ca 7 semnifica apropierea. Biblia vorbeste de 7 zile în care a fost creata lumea, în timp ce adeptii lui Pitagora credeau ca aceasta cifra este vehiculul vietii. Sînt mii de asocieri care se pot face cu 7 - sapte minuni, sapte zile ale saptamînii, sapte culori ale curcubeului etc. - iar faptul ca aceasta data cade exact în mijlocul sezonului de nunti, a amplificat superstitiile. Asa se face ca numarul casatoriilor programate anul acesta este dublu fata de aceeasi perioada a anului trecut. Motivul ar putea fi, însa, unul pur mioritic, avînd în vedere ca tocmai ce s-a terminat de o saptamîna postul Sfintilor Apostoli Petru si Pavel, care a durat aproape întreaga luna iunie, nemaivorbind de faptul ca exista si credinta populara cum ca nu e bine sa te casatoresti în luna mai.
Un cotidian central relata zilele trecute ca în Franta, dupa cum scrie „Le Figaro“, înca din ianuarie au fost facute rezervarile pentru acea zi - la biserica, la primarii, la restaurante. Vor fi mii de nunti, tinerii sperînd ca, alegînd respectiva data pentru unirea destinelor, viata de cuplu le va fi aparata de necazuri. La Londra va fi organizat un un concert gigant pentru salvarea planetei.

Articol afisat de 2213 ori  |  Alte articole de acelasi autor  |  Trimite mesaj autorului
(D. OSTAHIE, V. MUSAT)
Adaugã comentariul tãu la acest articol Comentarii la acest articol:
Nu exist� nici un comentariu la acest articol
Stiri Locale Stiri Locale
Stiri Social Stiri Social
Stiri Sport Stiri Sport
Stiri Eveniment cultural Stiri Eveniment cultural
Stiri Politica Stiri Politica
Stiri Sanatate Stiri Sanatate
Stiri, informatii, cursul valutar, datele meteo, horoscop, discutii, forum.
Webdesign by webber.ro | Domenii premium
©2003-2006 Drepturile de autor asupra intregului continut al acestui site apartin in totalitate Grupul de Presa Accent SRL Piatra Neamt
Reproducerea totala sau partiala a materialelor este permisa numai cu acordul Grupului de Presa Accent Piatra Neamt.
Grupului de Presa Accent SRL - societate in insolventa, in insolvency, en procedure collective