Monitorul de Neamt si Roman ziarul din judetul Neamt cu cei mai multi cititori
  Stiri azi     Arhiva     Cautare     Anunturi     Forum     Redactia  
AutentificareAutentificareInregistrare 
Calendar- Arhiva de Stiri Iulie 2007
LMMJVSD
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031     
Stiri pe e-mail - Newsletter Monitorul de Neamt Newsletter
Nume:
Email:
Links - Link-uri catre site-uri utile Link-uri
 Judetul Neamt
 Video Production
 Cambridge
Optiuni Pagina Optiuni pagina
Adauga in Favorites Adauga in Favorites
Seteaza Pagina de start Seteaza Pagina de start
Tipareste pagina Tipareste pagina


























Monitorul de Neamt » Stiri Locale 10 Iulie 2007
Tipãreste articolul - Varianta pentru imprimantã Trimite acest articol unui prieten  prin email

Pietrenii reclama poluarea fonica de pe strada Muncii

• pietrenii care stau în zona reclama zgomotul produs de fabrica ecologica de betoane • reprezentantii Primariei spun ca statia de asfalt cumparata de Publiserv respecta normele UE si are aviz de mediu • pietrenii se refereau, de fapt, la fabrica ecologica de betoane apartinînd SC Vitalis Com SRL •

Pietrenii care locuiesc în Maratei, în apropierea strazii Muncii, sînt din ce în ce mai deranjati de poluarea fonica pe care trebuie sa o îndure datorita faptului ca în zona se intensifica activitatea comerciala. Tot mai multe reclamatii atrag atentia autoritatilor locale ca fabrica de betoane de pe strada Muncii face un zgomot greu de îndurat si cer sa aiba liniste. „Va rugam sa ne ajutati sa avem liniste, sa putem sa ne odihnim atît noi, cît si copiii nostri. Zgomotul produs de fabrica «ecologica» de betoane este din ce în ce mai insuportabil si fabrica functioneaza non stop. Ce vina avem noi ca s-a dat autorizatie de functionare pentru statia de betoane fara sa se respecte distanta minima de amplasare fata de locuintele cetatenilor? De ce trebuie sa suportam zgomotul malaxoarelor, al picamerelor ce sparg betonul întarit si al autovehiculelor de tonaj mare care aprovizioneaza cu ciment si agregate si cele ce transporta beton? Sa nu mai vorbim ca circula cu viteza exagerata prin oras si parcheaza unele la scara blocului -vedeti în zona Bradet si lînga spalatoria Radulescu. Daca e «ecologica», nu trebuie sa deranjeze cetatenii. De ce se da aviz de functionare pentru astfel de investitii chiar lînga zonele locuite si nu sînt scoase în afara orasului, nu stim“, spun oamenii.
Reprezentantii Primariei Piatra Neamt au luat atitudine prompt, însa au cam încurcat borcanele. Simtindu-se probabil cu musca pe caciula, oficialii pietreni au raspuns ca statia de asfalt a societatii Publiserv este în absoluta conformitate cu normele UE: „Statia de asfalt de pe strada Muncii este noua, achizitionata din Ucraina, dar cu echipamente si automatizari nemtesti, care respecta toate normele impuse de Uniunea Europeana, nu numai în privinta protectiei mediului (are filtre, astfel încît sa nu produca praf), ci si a calitatii. Cea mai apropiata gospodarie este la mai bine de 600 metri, astfel încît locuitorii din zona nu vor fi afectati de zgomotul produs de masinile de mare tonaj care preiau asfaltul. Mentionam ca societatea Publiserv, care a achizitionat-o si o exploateaza, detine aviz de mediu pentru statia respectiva“. Oamenii nu sînt multumiti cu acest raspuns, mai ales ca Primaria a încurcat... poluatorii. Ei vorbeau de fapt de zgomotul produs de fabrica de betoane Vitalis care, spun ei, se afla la aproximativ o suta de metri de blocuri. „Despre fabrica de asfalt o sa vorbim, cu poze, în momentul în care va scoate fum, iar masinile se vor deplasa pe strada de lînga calea ferata la circa 100 de metri de blocuri, nu credem ca asfaltul va fi teleportat. Fabrica Vitalis este cea care produce non-stop disconfort si galagie. Cu ea va rugam sa ne ajutati“.
Societatea Vitalis Com are pe strada Muncii nr. 1 o fabrica ecologica de betoane si produce boltari, cofraje termoizolante, constructii civile si industriale, hale, materiale de constructii. Parerea conducerii firmei cu privire la reclamatiile cetatenilor ramîne înca o enigma, deoarece, de cîteva zile, nu raspunde nimeni la telefoanele de contact, nici macar la cele pentru comenzi materiale.

Articol afisat de 2526 ori  |  Alte articole de acelasi autor  |  Trimite mesaj autorului
(Dana OSTAHIE)
Adaugã comentariul tãu la acest articol Comentarii la acest articol:
Ad�ugat de december la data 10.07.2007 03:22
Nici astia...
...nu vor sa va dea publicitate? Naspa rau de tot...
Ad�ugat de clubbman la data 10.07.2007 08:03
sunteti de belea
eu stau in zona si va spun sincer nici nu se aude acea statie de betoane. daca se gaseste un prost sa reclame va luati dupa el si generalizati. e o prostie. de cand s-a deschis acesta unitate eu unul nu am auzit pe nimeni sa se planga si nici eu nu am de ce sa ma plang. poate se mai intampla cateodata sa mai faca ceva zgomot dar e pe la orelel amiezii. asa ca daca vreti sa dormiti in timpul zilei poate opriti si circulatia trenurilor sau a masinilor de mare tonaj pe varianta.
Stiri Locale Stiri Locale
Stiri Social Stiri Social
Stiri Politica Stiri Politica
Stiri, informatii, cursul valutar, datele meteo, horoscop, discutii, forum.
Webdesign by webber.ro | Domenii premium
©2003-2006 Drepturile de autor asupra intregului continut al acestui site apartin in totalitate Grupul de Presa Accent SRL Piatra Neamt
Reproducerea totala sau partiala a materialelor este permisa numai cu acordul Grupului de Presa Accent Piatra Neamt.
Grupului de Presa Accent SRL - societate in insolventa, in insolvency, en procedure collective