Monitorul de Neamt si Roman ziarul din judetul Neamt cu cei mai multi cititori
  Stiri azi     Arhiva     Cautare     Anunturi     Forum     Redactia  
AutentificareAutentificareInregistrare 
Calendar- Arhiva de Stiri Iulie 2007
LMMJVSD
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031     
Stiri pe e-mail - Newsletter Monitorul de Neamt Newsletter
Nume:
Email:
Links - Link-uri catre site-uri utile Link-uri
 Judetul Neamt
 Video Production
 Cambridge
Optiuni Pagina Optiuni pagina
Adauga in Favorites Adauga in Favorites
Seteaza Pagina de start Seteaza Pagina de start
Tipareste pagina Tipareste pagina


























Monitorul de Neamt » Stiri Locale 21 Iulie 2007
Tipãreste articolul - Varianta pentru imprimantã Trimite acest articol unui prieten  prin email
Seceta la Secu

Seceta la Secu

• din cauza secarii izvoarelor de unde se alimenteaza asezamîntul monahal, bazinul de apa destinat consumului menajer s-a golit • pompierii militari au transportat doua autospeciale cu apa • calugarii manastirii fac zi si noapte rugaciuni pentru ploaie •

Vietuitorii Manastirii Secu au ramas fara apa menajera. Seceta prelungita cu care s-a confruntat zona respectiva a judetului si canicula din cursul acestei saptamîni au provocat secarea izvoarelor de unde se alimenteaza manastirea si golirea bazinului de apa pe care îl detine lacasul de cult. În urma cu doua zile, staretul Manastirii Secu a solicitat ajutorul Inspectoratului pentru Situatii de Urgenta Neamt, doua autospeciale din Tîrgu Neamt, cu 18.000 de litri de apa, ajungînd la Manastirea Secu.
Potrivit precizarilor facute de catre arhimandritul Vichentie Amariei, staretul Manastirii Secu, respectiva cantitate va asigura necesarul de apa menajera pîna luni. În afara de vietuitorii asezamîntului monahal, vor mai beneficia de apa menajera si cei peste 40 de turisti care îsi petrec mai multe zile de concediu la Secu.
„Aici, în zona, seceta este foarte mare. Nici nu mai tin minte de cînd nu a mai plouat. Saptamîna trecuta, aici doar a stropit foarte putin, asa ca nu a avut mare efect, decît sa racoreasca usor atmosfera. Dar pamîntul este însetat, are nevoie mare de apa. Sîntem mîhniti din cauza secetei, dar ne punem nadejdea în Dumnezeu“, a declarat arhimandritul Vichentie Amariei, staretul de la Secu.
Potrivit aceleiasi surse, la manastire, aprovizionarea cu apa de baut se poate face înca de la fîntîna din curte. Tot de aici se ia si apa necesara adaparii animalelor. Reamintim ca, la începutul acestei luni, si Manastirea Varatec a ramas fara apa, din cauza secarii puturilor de unde se alimenteaza, motiv pentru care a fost nevoie de mai multe transporturi cu apa menajera.
Pompierii militari din cadrul Inspectoratului pentru Situatii de Urgenta Neamt au mai transportat apa, în ultimele doua zile, si în alte localitati. Astfel, la Boghicea si la Stanita a fost trimisa cîte o autospeciala, adica 9.000 de litri. De sprijinul pompierilor militari în ceea de priveste apa menajera a avut nevoie, acum doua zile, si baza Hipica din Piatra Neamt, care trebuia urgent sa ude terenul de nisip.

Articol afisat de 1601 ori  |  Alte articole de acelasi autor  |  Trimite mesaj autorului
(L. ILISESCU)
Adaugã comentariul tãu la acest articol Comentarii la acest articol:
Nu exist� nici un comentariu la acest articol
Stiri Locale Stiri Locale
Stiri Social Stiri Social
Stiri Sport Stiri Sport
Stiri Politica Stiri Politica
Stiri Sanatate Stiri Sanatate
Stiri Opinii Stiri Opinii
Stiri, informatii, cursul valutar, datele meteo, horoscop, discutii, forum.
Webdesign by webber.ro | Domenii premium
©2003-2006 Drepturile de autor asupra intregului continut al acestui site apartin in totalitate Grupul de Presa Accent SRL Piatra Neamt
Reproducerea totala sau partiala a materialelor este permisa numai cu acordul Grupului de Presa Accent Piatra Neamt.
Grupului de Presa Accent SRL - societate in insolventa, in insolvency, en procedure collective