Monitorul de Neamt si Roman ziarul din judetul Neamt cu cei mai multi cititori
  Stiri azi     Arhiva     Cautare     Anunturi     Forum     Redactia  
AutentificareAutentificareInregistrare 
Calendar- Arhiva de Stiri August 2007
LMMJVSD
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031  
Stiri pe e-mail - Newsletter Monitorul de Neamt Newsletter
Nume:
Email:
Links - Link-uri catre site-uri utile Link-uri
 Judetul Neamt
 Video Production
 Cambridge
Optiuni Pagina Optiuni pagina
Adauga in Favorites Adauga in Favorites
Seteaza Pagina de start Seteaza Pagina de start
Tipareste pagina Tipareste pagina


























Monitorul de Neamt » Stiri Sport 11 August 2007
Tipãreste articolul - Varianta pentru imprimantã Trimite acest articol unui prieten  prin email
Perie si Militaru, ultima verificare înainte de mondiale

Perie si Militaru, ultima verificare înainte de mondiale

• Alina Militaru este înscrisa în afara concursului de campionat national de tineret • „va sari în functie de starea vremii“, a decis Ion Iorga, antrenorul sportivei de la CS Ceahlaul • atletii romascani tintesc medalii, una fiind deja antamata de Bianca Perie •

Alina Militaru, de la Clubul Sportiv Ceahlaul Piatra Neamt, va concura la Campionatul Mondial de Atletism în aer liber pe data de 27 august, la Osaka, în Japonia, în faza calificarilor. Pîna atunci, pietreanca si antrenorul Ion Iorga se afla în Bucuresti unde pun la punct ultimele detalii înainte de participarea la competitia amintita. Mîine, Alina Militaru va avea ultima verificare înainte de mondiale, înscriindu-se sa sara în timpul finalei probei de saritura în lungime a nationalelor de tineret. „Evident ca nu poate lua parte la concurs fara sa anuntam organizatorul întrecerii. De aceea ne-am înscris pentru ca este nevoie si de o atmosfera de concurs. Totusi, vom decide abia duminica daca va sari sau nu, pentru ca totul se va face în functie de conditiile meteo. Daca de exemplu va bate vîntul din fata nu mai intra pe pista, deoarece rezultatele nu vor fi unele pe care sa le analizam cum trebuie si care sa ne dea exact nivelul de pregatire la care sîntem în prezent“, a declarat Ion Iorga, antrenorul Alinei Militaru. Acesta a mai spus despre eleva sa ca este bine pregatita, ca este concentrata la importanta evenimentului din finalul lunii august si ca îsi doreste realizarea unei performante. Plecarea spre Osaka se va face pe 20 august, calificarile sînt programate pentru 27 august, de la ora locala 10.30, iar finala va fi pe 28 august, de la ora 20, urmînd ca revenirea în România sa se faca pe 31 august.
Starea de spirit a pietrencei este buna dupa ce a cîstigat titlul national, iar la ultimele concursuri a realizat numai sarituri peste 6.50 metri. A fost mai întîi 6.71, la Bucuresti, 6.58, la Milano, în cadrul Cupei Europei pe natiuni, 6.66 metri, la Sofia, unde a cîstigat titlul balcanic, iar nationalele au fost adjudecate cu o saritura de 6.51 metri.

Romascanii spera la medalii

Tinerii legitimati la Clubul Atletic (CA) si Liceul cu Program Sportiv (LPS) Roman vor încerca sa se numere din nou printre protagonistii întrecerilor din cadrul Campionatului National de Atletism pentru tineret, care se va desfasura în zilele de 11 si 12 august, pe Stadionul „Iolanda Balas“ din Bucuresti. Presedintele CA Roman, Traian Macovei, în calitate de îndrumator al sportivilor care fac deplasarea în capitala, a opinat ca acestia intra în competitie cu ambitia de a accede pe podium. „La Campionatul National, toate cluburile din tara participa cu sportivii cei mai buni si cu potentialii viitori performeri care iau astfel contact cu întrecerile tari. Lotul romascan al clubului nostru este format din Anton Gherca, la proba de decatlon (probe combinate), Traian Neagu si Iulian Bulai, ambii la saritura în înaltime. Speram macar la o medalie“, a declarat profesorul Traian Macovei. „Calita“ în probele mondiale si europene de aruncarea ciocanului din acest an, Bianca Perie (junioara II) si-a fixat ca tinta sa ia aurul national, în disputa cu adversare sale de categorie de vîrsta superioara. Forma si tonusul sportivei antrenate de Lucica Cucos au crescut si cu prilejul ultimului stagiu de pregatire, din Grecia. Sanse la medalii au si ceilalti patru atleti îndrumati de antrenorul emerit Emilian Floroiu, din cadrul LPS Roman. „Evaluînd sansele sportivilor nostri, exceptînd-o, desigur, pe Bianca Perie, în care ne punem toata speranta ca va ocupa prima treapta a podiumului, Madalin Rusu, la proba de disc, ar avea posibilitatea de a se numara printre protagonistii întrecerilor. De asemenea, vor fi urmarite cu atentie probele de sulita si disc, unde trei elevi ai liceului nostru au înregistrat, în ultima perioada, o crestere valorica. Asteptam din partea acestora comportari cît mai bune, care sa le aduca si consacrarea“, a mentionat antrenorul emerit Emilian Floroiu.
Trebuie mentionat ca Bianca Perie va face parte din lotul tricolor de seniori care se va deplasa la Campionatele Mondiale de Atletism în aer liber. Aceasta dupa ce a reusit sa îndeplineasca baremul pentru proba de aruncare a ciocanului, adica 67 de metri. Romascanca va fi la prima sa participare la o astfel de întrecere, desi în urma cu un an Federatia Internationala transmisese ca aruncatoarele sub 18 ani nu vor fi acceptate la competitia celor mari. Mai multe interventii ale forului român au facut ca atleta nemteanca sa fie primita la Osaka.
„Are deja bilet pentru Osaka“, a confirmat antrenorul Lucica Cucos, care a mai recunoscut si ca eleva sa este putin obosita. Bianca Perie are baremul pentru Mondiale înca de anul trecut, cînd a aruncat, la Beijing, 67,38 metri. Cu acest rezultat, ea este calificata si la Jocurile Olimpice din 2008, care vor avea loc în China.

Articol afisat de 1434 ori  |  Alte articole de acelasi autor  |  Trimite mesaj autorului
(M. MIHALCEA, C. CALIMAC)
Adaugã comentariul tãu la acest articol Comentarii la acest articol:
Nu exist� nici un comentariu la acest articol
Stiri Locale Stiri Locale
Stiri Regionale Stiri Regionale
Stiri Sport Stiri Sport
Stiri Eveniment cultural Stiri Eveniment cultural
Stiri Sanatate Stiri Sanatate
Stiri, informatii, cursul valutar, datele meteo, horoscop, discutii, forum.
Webdesign by webber.ro | Domenii premium
©2003-2006 Drepturile de autor asupra intregului continut al acestui site apartin in totalitate Grupul de Presa Accent SRL Piatra Neamt
Reproducerea totala sau partiala a materialelor este permisa numai cu acordul Grupului de Presa Accent Piatra Neamt.
Grupului de Presa Accent SRL - societate in insolventa, in insolvency, en procedure collective