Monitorul de Neamt si Roman ziarul din judetul Neamt cu cei mai multi cititori
  Stiri azi     Arhiva     Cautare     Anunturi     Forum     Redactia  
AutentificareAutentificareInregistrare 
Calendar- Arhiva de Stiri Septembrie 2007
LMMJVSD
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
Stiri pe e-mail - Newsletter Monitorul de Neamt Newsletter
Nume:
Email:
Links - Link-uri catre site-uri utile Link-uri
 Judetul Neamt
 Video Production
 Cambridge
Optiuni Pagina Optiuni pagina
Adauga in Favorites Adauga in Favorites
Seteaza Pagina de start Seteaza Pagina de start
Tipareste pagina Tipareste pagina


























Monitorul de Neamt » Stiri Locale 5 Septembrie 2007
Tipãreste articolul - Varianta pentru imprimantã Trimite acest articol unui prieten  prin email

Surprize, surprize în conducerea ISJ Neamt

• ministerul nu a avizat prelungirea delegatiei pentru adjunctul Eugen Dinu Vasiliu • „ma asteptam sa se întîmple acest lucru“, a declarat acesta • profesoara Gabriela Banu, care i-a luat locul, a spus ca a fost o surpriza numirea în noua functie •

Profesorul Eugen Dinu Vasiliu nu mai detine functia de inspector scolar general adjunct al Inspectoratului Scolar Judetean Neamt, locul lui fiind luat de profesoara Gabriela Banu. Decizia a fost luata de mai marii Ministerului Educatiei, Cercetarii si Tineretului tocmai cînd apele la Inspectoratul Scolar începeau sa se aseze. În urma cu circa doua luni, atît Eugen Dinu Vasiliu, cît si celalalt adjunct, Grigoruta Oniciuc, si generalul Mihai Lacatusu au fost numiti cu delegatie pentru a prealua frîiele învatamîntului nemtean. Luni seara, 3 septembrie, la ora 19.30, pe faxul ISJ a venit adresa prin care se anunta faptul ca în cazul inspectorului Vasiliu nu se mai prelungeste delegatia. Nu aceeasi decizie a fost luata si în cazul celorlalti doi, Oniciuc si Lacatusu, carora le-a fost prelungit interimatul pîna la organizarea concursului. Nepasarea ministerului fata de ceea ce se întîmpla într-un inspectorat se vede atît din ora la care a fost trimisa o adresa destul de importanta, cît si prin faptul ca noua numita în functie, profesoara Gabriela Banu, este adjuncta a ISJ de pe 1 septembrie, desi adresa a ajuns cu trei zile întîrziere. Desi, oficial, nimeni nu banuia ca se va petrece aceasta schimbare, se pare, totusi, ca politicul si-a bagat coada si aceasta mutare a fost stabilita de ceva vreme. Gabriela Banu se bucura de sustinerea reprezentantilor unei formatiuni din zona Roman, care erau nemultumiti ca au pierdut omul din inspectorat, adica pe Maria Rusu, adjuncta care a lucrat alaturi de Dorina Luminita Drexler si odata cu care a fost schimbata din functie. Oficial, inspectorul Vasiliu a revenit la vechile atributii, el facînd parte din organigrama ISJ ca inspector cu concursul luat.

„Nu sînt dispus sa fac compromisuri“

„Mai devreme sau mai tîrziu ma asteptam sa se întîmple acest lucru. Eu ma consider un profesionist si ramîn la ideea ca atîta vreme cît sînt lasat sa îmi fac treaba, nu am nici un motiv sa comentez ceva. Cînd intervin aspectele politice, eu nu sînt împotriva nici unei decizii. Sînt multumit de munca pe care o fac si am destula activitate la Inspectoratul Scolar. Nu-i o surpriza pentru mine, întrucît atunci cînd am fost numit pe functia de inspector scolar general adjunct mi s-a dat extindere de atributii, ceea ce dadea de înteles ca pe lînga mine va mai veni cineva. Daca mi s-ar fi cerut de la vreun partid sa colaborez pentru a ramîne pe functie, as fi plecat definitiv din inspectorat în secunda urmatoare. Eu nu sînt dispus sa fac compromisuri. Nu este o situatie în care sa fiu revoltat. Este o decizie luata în anumite contexte, dar pentru mine nu este o tragedie. Am doua mîini, doua picioare si un cap cu care judec si îmi fac treaba“, a declarat profesorul Eugen Dinu Vasiliu. ÃŽntrucît este inspectorul scolar care a luat examenul pentru titularizare pe acest post cu cea mai mare medie din tot ISJ, Eugen Dinu Vasiliu revine pe catedra de inspector responsabil cu stiintele educative.

Noua adjuncta, surprinsa de numire

Profesoara Gabriela Banu sustine ca numirea sa în aceasta functie este surprinzatoare. Ea va renunta la catedra de mecanica (transporturi si electrotehnica) de la Grupul Scolar de Transporturi Auto, pentru a veni la inspectorat. „A fost o surpriza pentru mine numirea în aceasta functie. Am mai lucrat în inspectorat, în perioada februarie 2004-septembrie 2005 si am renuntat din proprie initiativa, preferînd sa revin la catedra“, a declarat proaspata adjuncta a ISJ Neamt. Cuvinte de lauda la adresa Gabrielei Banu a avut directoarea de la Auto, profesoara Elena Murariu: „Este o colega de exceptie. Are un master în management si curs postuniversitar de informatica. A fost director adjunct la noi timp de doi ani si multa vreme director la Colegiul Danubiana Roman. S-a implicat în foarte multe proiecte PHARE, pe care le-a cîstigat“, a declarat director Elena Murariu. Gabriela Banu a fost prezentata oficial în noua functie în cadrul sedintei Consiliului de Administratie care a avut loc ieri, la Inspectoratul Scolar.

Articol afisat de 4430 ori  |  Alte articole de acelasi autor  |  Trimite mesaj autorului
(Simona TÃRNÃ)
Adaugã comentariul tãu la acest articol Comentarii la acest articol:
Nu exist� nici un comentariu la acest articol
Stiri Locale Stiri Locale
Stiri Regionale Stiri Regionale
Stiri Sport Stiri Sport
Stiri Internaþionale Stiri Internaþionale
Stiri, informatii, cursul valutar, datele meteo, horoscop, discutii, forum.
Webdesign by webber.ro | Domenii premium
©2003-2006 Drepturile de autor asupra intregului continut al acestui site apartin in totalitate Grupul de Presa Accent SRL Piatra Neamt
Reproducerea totala sau partiala a materialelor este permisa numai cu acordul Grupului de Presa Accent Piatra Neamt.
Grupului de Presa Accent SRL - societate in insolventa, in insolvency, en procedure collective