Monitorul de Neamt si Roman ziarul din judetul Neamt cu cei mai multi cititori
  Stiri azi     Arhiva     Cautare     Anunturi     Forum     Redactia  
AutentificareAutentificareInregistrare 
Calendar- Arhiva de Stiri Septembrie 2007
LMMJVSD
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
Stiri pe e-mail - Newsletter Monitorul de Neamt Newsletter
Nume:
Email:
Links - Link-uri catre site-uri utile Link-uri
 Judetul Neamt
 Video Production
 Cambridge
Optiuni Pagina Optiuni pagina
Adauga in Favorites Adauga in Favorites
Seteaza Pagina de start Seteaza Pagina de start
Tipareste pagina Tipareste pagina


























Monitorul de Neamt » Stiri Locale 5 Septembrie 2007
Tipãreste articolul - Varianta pentru imprimantã Trimite acest articol unui prieten  prin email
Dotari da, personal ba!

Dotari da, personal ba!

• Unitatea de Primire a Urgentelor din cadrul Spitalul Judetean a primit, ieri, ultima transa din dotarile cu aparatura si echipamente venite prin Banca Mondiala • dotarile se afla acum la standarde occidentale, dar lipseste personalul •

Unitatea de Primire a Urgentelor (UPU) din cadrul Spitalului Judetean de Urgenta Neamt a intrat, de ieri, în posesia a doua aparate de ventilatie mecanica destinate asistarii respiratorii a pacientilor care, din cauza starii în care se afla, au astfel de probleme si au primit si 11 butelii de oxigen destinate administrarii terapiei specifice. Aceste dotari au fost facute de catre Banca Mondiala, în scopul modernizarii acestui serviciu. În alte cîteva transe au fost primite tensiometre cu mercur, otoscoape, oftalmoscoape, lampi de examinare a pacientilor, cardiografe, aparate de ventilatie mecanica, ecografe si aparate radiologice portabile, monitoare de supraveghere a tensiunii arteriale si pulsului, mese de recoltare analize, targi, scaune cu rotile etc. Toate aceste aparate performante absolut necesare într-o unitate de primire a urgentelor au ajuns la Spitalul Neamt gratie unui program derulat de minister si Banca Mondiala, care are ca scop modernizarea serviciilor de acest fel din întreaga tara. UPU din cadrul Spitalului Judetean a fost inclusa în seria celor 17 din tara care au intrat în prima serie de modernizare a dotarilor cu aparatura si echipamente.
Cum programul de reabilitare a unitatilor de primire a urgentelor presupune si existenta unui spatiu corespunzator din punct de vedere al circuitelor si nu numai, înca de anul trecut acest serviciu al unitatii din Piatra Neamt a intrat în reorganizare, fiind amenajate toate camerele necesare, afectate si dezafectate spatii, efectuate reparatii etc. În consecinta, curînd, cea mai mare unitate sanitara din judet va atinge standarde înalte din punct de vedere al dotarilor si calitatii actului medical, putînd concura cu serviciile occidentale de profil. Un aspect foarte important care mai trebuie pus la punct este cel al personalului, care este deficitar.
„ÃŽn privinta încadrarii cu personal, s-au mai facut niste pasi, dar mai sînt de facut pentru ca serviciul nostru sa fie cu adevarat performant, eficienta sa fie maxima, iar calitatea actului medical sa tinda spre maximum. ÃŽn principiu ar fi nevoie de înca doi medici, de zece asistenti, sase de îngrijitoare si patru brancardieri. O parte dintre posturi au fost scoase la concurs si s-au ocupat, o alta parte nu. Chiar astazi (ieri, 4 septembrie - n.r.) s-a organizat concurs pentru sase posturi de asistent medical. Din cele cinci persoane care s-au prezentat, numai trei au luat examenul si, ca atare, vor începe curînd serviciul. Speram ca în curînd sa se organizeze concurs si pentru posturile de medic, pentru ca într-adevar se impune, deoarece este un sector cu activitate intensa. Cea mai buna dovada în acest sens o reprezinta zilele de week-end, cînd suplinind din greu lipsa medicilor de familie, avem, în medie, 120-150 de consultatii zilnic“, a declarat doctor Cristian Pasalau, din cadrul UPU a Spitalului Judetean.

Articol afisat de 1575 ori  |  Alte articole de acelasi autor  |  Trimite mesaj autorului
(Lacramioara ILISESCU)
Adaugã comentariul tãu la acest articol Comentarii la acest articol:
Nu exist� nici un comentariu la acest articol
Stiri Locale Stiri Locale
Stiri Regionale Stiri Regionale
Stiri Sport Stiri Sport
Stiri Internaþionale Stiri Internaþionale
Stiri, informatii, cursul valutar, datele meteo, horoscop, discutii, forum.
Webdesign by webber.ro | Domenii premium
©2003-2006 Drepturile de autor asupra intregului continut al acestui site apartin in totalitate Grupul de Presa Accent SRL Piatra Neamt
Reproducerea totala sau partiala a materialelor este permisa numai cu acordul Grupului de Presa Accent Piatra Neamt.
Grupului de Presa Accent SRL - societate in insolventa, in insolvency, en procedure collective