Monitorul de Neamt si Roman ziarul din judetul Neamt cu cei mai multi cititori
  Stiri azi     Arhiva     Cautare     Anunturi     Forum     Redactia  
AutentificareAutentificareInregistrare 
Calendar- Arhiva de Stiri Septembrie 2007
LMMJVSD
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
Stiri pe e-mail - Newsletter Monitorul de Neamt Newsletter
Nume:
Email:
Links - Link-uri catre site-uri utile Link-uri
 Judetul Neamt
 Video Production
 Cambridge
Optiuni Pagina Optiuni pagina
Adauga in Favorites Adauga in Favorites
Seteaza Pagina de start Seteaza Pagina de start
Tipareste pagina Tipareste pagina


























Monitorul de Neamt » Stiri Regionale 5 Septembrie 2007
Tipãreste articolul - Varianta pentru imprimantã Trimite acest articol unui prieten  prin email

Galatean diagnosticat cu o afectiune extrem de rara

• el a fost diagnosticat cu ciuperca la inima, boala fiind, de regula, fatala • tratamentul costa enorm •

Purtatorul de cuvînt al Spitalului Judetean Galati, dr. Mihai Bucatanschi, a anuntat luni, ca un barbat de 51 de ani a fost diagnosticat cu o afectiune extrem de rara - ciuperca la inima - ce apare numai la bolnavii de SIDA sau cancer.
„Pacientul are infectie la inima. Sînt bucati de puroi de 10-15 milimetri care se rup si ajung la plamîni, generînd embolie pulmonara, ceea ce îl deranjeaza de fapt pe barbat, pentru ca tuseste, scuipa sînge, se sufoca. Particularitatea este ca infectia la inima nu este cu microbi, cu bacterii, ci cu o ciuperca, denumita în limbajul de specialitate Acremonium SPP. Este o infectie extrem de rara, iar noi nu sîntem foarte lamuriti cu privire la cauzele care au generat-o. Ea este specifica pacientilor cu imunitate deprimata, adica celor care sufera de SIDA sau de cancer, or pacientul nostru nu are asa ceva“, a afirmat purtatorul de cuvînt al Spitalului Clinic Judetean de Urgenta „Sf. Apostol Andrei“, dr. Mihai Bucatanschi.
Potrivit aceleiasi surse, cadrele medicale de la Sectia de Cardiologie încearca sa sterilizeze infectia cu ajutorul unor medicamente foarte costisitoare, dupa care vor stabili daca barbatul poate suporta o interventie chirugicala.
„Spitalul face eforturi incredibile pentru salvarea pacientului. Pîna acum, s-a cheltuit aproape jumatate de miliard de lei vechi pentru achizitionarea tratamentului necesar acestuia, adica de 250 de ori mai mult decît ne costa un pacient obisnuit. Se încearca sterilizarea infectiei si, în functie de cum raspunde ciuperca la tratament, se va decide asupra oportunitatii unei operatii. Chirurgul nu poate deschide pacientul daca infectia nu dispare, pentru ca o poate scapa în tot organismul“, a precizat dr. Mihai Bucatanschi.
Oficialul a precizat ca, în general, boala este fatala, iar în cazul de fata sansele de supravietuire nu pot fi estimate.
Barbatul în vîrsta de 51 de ani este sofer de TIR si provine din comuna Valea Marului. El a fost internat la Spitalul Judetean din Galati în urma cu zece zile. Specialistii cardiologi au spus ca în analele Spitalului Judetean mai figureaza un singur caz oarecum similar. Este vorba de o femeie care a dezvoltat o infectie la inima dupa ce a facut un avort clandestin, în timpul regimului comunist. În cazul ei, însa, infectia pornise de la microbi, si nu de la o ciuperca.

Articol afisat de 1214 ori  |  Alte articole de acelasi autor  |  Trimite mesaj autorului
()
Adaugã comentariul tãu la acest articol Comentarii la acest articol:
Nu exist� nici un comentariu la acest articol
Stiri Locale Stiri Locale
Stiri Regionale Stiri Regionale
Stiri Sport Stiri Sport
Stiri Internaþionale Stiri Internaþionale
Stiri, informatii, cursul valutar, datele meteo, horoscop, discutii, forum.
Webdesign by webber.ro | Domenii premium
©2003-2006 Drepturile de autor asupra intregului continut al acestui site apartin in totalitate Grupul de Presa Accent SRL Piatra Neamt
Reproducerea totala sau partiala a materialelor este permisa numai cu acordul Grupului de Presa Accent Piatra Neamt.
Grupului de Presa Accent SRL - societate in insolventa, in insolvency, en procedure collective