Monitorul de Neamt si Roman ziarul din judetul Neamt cu cei mai multi cititori
  Stiri azi     Arhiva     Cautare     Anunturi     Forum     Redactia  
AutentificareAutentificareInregistrare 
Calendar- Arhiva de Stiri Octombrie 2007
LMMJVSD
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031    
Stiri pe e-mail - Newsletter Monitorul de Neamt Newsletter
Nume:
Email:
Links - Link-uri catre site-uri utile Link-uri
 Judetul Neamt
 Video Production
 Cambridge
Optiuni Pagina Optiuni pagina
Adauga in Favorites Adauga in Favorites
Seteaza Pagina de start Seteaza Pagina de start
Tipareste pagina Tipareste pagina


























Monitorul de Neamt » Stiri Locale 5 Octombrie 2007
Tipãreste articolul - Varianta pentru imprimantã Trimite acest articol unui prieten  prin email

Satul cu cruci si lumînãri la porti

• comuna Dumbrava Rosie este localitatea în care, în ultimii ani, au avut loc cele mai multe accidente rutiere mortale • politistii spun cã numãrul mortilor, din ultimii 20 de ani, ar fi egal cu cel al gospodãriilor • „comuna ar putea fi luminatã noaptea cu lumînãrile aprinse ale celor decedati în accidente rutiere“, spune un ofiter • DN15, care traverseazã comuna, este neiluminat • cauza: un cetãtean nu-i lasã pe angajatii E-on sã intre în gospodãria sa unde se aflã douã transformatoare electrice •

Dumbrava Rosie este comuna în care în ultimii ani au avut loc cele mai multe accidente mortale de circulatie. Cel putin asa aratã statisticile politistilor întocmite în acest sens. Tronsonul DN 15, care traverseazã localitatea, poate fi considerat cel mai periculos drum, aici pierzîndu-si viata sute de persoane în ultimii 20 de ani. „ÃŽn comuna Dumbrava Rosie se poate spune cã fiecãrei gospodãrii i-ar putea fi «alocatã» cîte o cruce a celor care au murit în ultimii 20 de ani în accidente de circulatie. Comuna ar putea fi luminatã noaptea numai cu lumînãrile aprinse ale celor decedati în accidente rutiere“, spune un ofiter nemtean cu vechime. Iar spusele sale au directã legãturã cu principala cauzã a producerii de accidente rutiere în acea zonã, si anume faptul cã localitatea nu este iluminatã pe timp de noapte. „Foarte multe accidente rutiere se petrec noaptea. Fatã de alte comune, în Dumbrava Rosie sînt probleme mari cu iluminatul stradal. ÃŽn aceste conditii, pietonii imprudenti care traverseazã strada nu sînt vãzuti de soferi. Sau, dacã sînt observati, este prea tîrziu pentru victime. Am solicitat atît primarului, cît si reprezentantilor Consiliului Judetean si Prefecturii sã fie luate mãsuri pentru rezolvarea acestei situatii. Am înteles cã primarul a fãcut demersurile necesare în acest sens, însã ar fi niste probleme a cãror rezolvarea nu tin de dînsul. Pînã cînd acea zonã nu va fi iluminatã noaptea, vom avea în continuare accidente grave acolo“, a declarat comisarul sef Neculai Costan, seful Politiei Rutiere.
Pentru a afla cu ce fel de probleme se confruntã domnul primar Ion Istrate, de nu poate rezolva situatia iluminatului public în comuna pe care o pãstoreste, l-am contactat telefonic. „Sînt probleme, într-adevãr, cu iluminatul stradal. Cei de la E-on spun cã nu pot rezolva situatia, întrucît nu sînt lãsati de un cetãtean sã ajungã la douã transformatoare. Acestea se aflã în curtea unui sãtean care a interzis accesul reprezentantilor E-on Moldova în curtea sa. Noi am fãcut adrese atît la Piatra Neamt, cît si la Bacãu si sperãm cã situatia se va rezolva“, a declarat Ioan Istrate, primarul comunei Dumbrava Rosie.
Neoficial, din partea reprezentantilor E-on am aflat cã respectivul cetãtean solicitã sã i se plãteascã chirie pentru cele douã transformatoare care se aflã în curtea sa. Se pare cã situatia se aflã în studiu, pe masa sefilor de la E-on, un rãspuns în acest sens urmînd sã fie comunicat cît mai curînd. Trist este cã, în tot acest timp, în comuna Dumbrava Rosie au loc în continuare accidente rutiere din cauza lipsei iluminatului public. Oare cîte persoane trebuie sã mai moarã pentru ca aceastã problemã sã fie rezolvatã?

Articol afisat de 2443 ori  |  Alte articole de acelasi autor  |  Trimite mesaj autorului
(D. MURARU)
Adaugã comentariul tãu la acest articol Comentarii la acest articol:
Nu exist� nici un comentariu la acest articol
Stiri Locale Stiri Locale
Stiri Opinii Stiri Opinii
Stiri, informatii, cursul valutar, datele meteo, horoscop, discutii, forum.
Webdesign by webber.ro | Domenii premium
©2003-2006 Drepturile de autor asupra intregului continut al acestui site apartin in totalitate Grupul de Presa Accent SRL Piatra Neamt
Reproducerea totala sau partiala a materialelor este permisa numai cu acordul Grupului de Presa Accent Piatra Neamt.
Grupului de Presa Accent SRL - societate in insolventa, in insolvency, en procedure collective