Monitorul de Neamt si Roman ziarul din judetul Neamt cu cei mai multi cititori
  Stiri azi     Arhiva     Cautare     Anunturi     Forum     Redactia  
AutentificareAutentificareInregistrare 
Calendar- Arhiva de Stiri Octombrie 2007
LMMJVSD
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031    
Stiri pe e-mail - Newsletter Monitorul de Neamt Newsletter
Nume:
Email:
Links - Link-uri catre site-uri utile Link-uri
 Judetul Neamt
 Video Production
 Cambridge
Optiuni Pagina Optiuni pagina
Adauga in Favorites Adauga in Favorites
Seteaza Pagina de start Seteaza Pagina de start
Tipareste pagina Tipareste pagina


























Monitorul de Neamt » Stiri Locale 13 Octombrie 2007
Tipãreste articolul - Varianta pentru imprimantã Trimite acest articol unui prieten  prin email

Fiu de primar, „sport extrem“ cu TIR-ul pe E85

• fiul primarului de Dulcesti a fost depistat conducînd la intrarea în Roman, cu 1,02 „la mie“ alcool în aerul expirat • acesta venea de la Suceava la volanul unui TIR • în acest caz, probele biologice prelevate se vor dovedi decisive • „e vina lui si o sã stea trei luni fãrã permis“, a declarat primarul Constantin Foltea •

Viorel Foltea, fiul primarului comunei Dulcesti, a devenit, joi dupã-amiazã, 22 octombrie, „titularul“ unui dosar penal, pentru cã, bãut fiind, a pus în pericol, cu un TIR, siguranta participantilor la trafic pe cea mai circulatã arterã din zona municipiului Roman, DN2-E85. Bãrbatul, în vîrstã de 38 de ani, care se îndrepta spre casã din judetul Suceava, a fost oprit de cãtre oamenii legii chiar la intrarea în municipiu, deoarece circula „sinuos“ cu bolidul de cîteva zeci de tone. Acestuia, sofer profesionist „cu acte-n regulã“, i s-a solicitat sã sufle în Etilotester, rezultînd cã avea o îmbibatie alcoolicã peste limita legalã. Viorel Foltea a avut, în aerul expirat, o alcoolemie de 1, 02 miligrame per litru. Bãrbatul conducea autotrenul marca MAN, înmatriculat NT 11 FCV, proprietatea unei firme la conducerea cãreia participã si alesul gospodarilor din comuna Dulcesti. „ÃŽn ziua de 11 octombrie 2007, în jurul orei 17.50, un echipaj de Politie Rutierã din cadrul Politiei Roman l-a depistat, pe strada Stefan cel Mare, din municipiu, pe F. Viorel, de 38 de ani, din comuna Dulcesti, care conducea un autotractor marca MAN, avînd în aerul expirat o concentratie de 1,02 mg/l alcool pur. I s-a întocmit dosar penal“, au precizat reprezentantii IPJ Neamt. De mentionat cã, în asemenea situatii, din punct de vedere al demersurilor legale ulterioare, relevante sînt, însã, probele biologice, în mãsurã sã stabileascã îmbibatia alcoolicã în sînge. Viorel Foltea, de altfel, a fost transportat la Spitalul Municipal Roman, unde i-au fost prelevate douã asemenea analize. „Trebuie spus cã, între rezultatele Etilotesterului si cele ale expertizelor analizelor de sînge, raportul este cam de 1,75-2/1, în sensul cã alcoolemia în sînge este aproape dublul celei arãtate în aerul expirat. Desigur, sînt alti factori care contribuie la rezultatul final al acestor expertize, cum ar fi timpul scurs între momentul consumului de alcool si cel al testãrii. Dacã ar consuma cineva o tãrie si ar fi pus imediat sã sufle în Etilotester, probabil ar «da peste cap» aparatul. Oricum, în cazul de fatã vor urma etapele legale ale cercetãrii“, a declarat comisarul Cristian Malei, adjunctul comandantului Politiei Municipiului Roman.
Pe de altã parte, Constantin Foltea, primarul comunei Dulcesti, a declarat cã abia aflase despre pãtania fiului sãu, care venea dintr-o cursã lungã, dupã ce descãrcase marfa pe care o avea la Suceava si se îndrepta spre casã.
„Eu am aflat în dimineata aceasta care a fost fost situatia, dar puteti sã treceti peste ea, sã nu fie asa? Mai vreti sã mã întrebati ceva? L-am luat la întrebãri si mi-a zis cã credea cã nu descarcã si a bãut un pahar si a plecat. Probabil cã analizele nu vor iesi asa cum a arãtat etilotesterul. Autotractorul este proprietatea firmei la care sînt si eu actionar. Nu mai pot sã comentez nimic, e vina lui si o sã stea trei luni fãrã permis“, a declarat Constantin Foltea, primarul comunei Dulcesti.

Articol afisat de 1919 ori  |  Alte articole de acelasi autor  |  Trimite mesaj autorului
(Tudor CIOBOTARU)
Adaugã comentariul tãu la acest articol Comentarii la acest articol:
Nu exist� nici un comentariu la acest articol
Stiri Locale Stiri Locale
Stiri, informatii, cursul valutar, datele meteo, horoscop, discutii, forum.
Webdesign by webber.ro | Domenii premium
©2003-2006 Drepturile de autor asupra intregului continut al acestui site apartin in totalitate Grupul de Presa Accent SRL Piatra Neamt
Reproducerea totala sau partiala a materialelor este permisa numai cu acordul Grupului de Presa Accent Piatra Neamt.
Grupului de Presa Accent SRL - societate in insolventa, in insolvency, en procedure collective