Monitorul de Neamt si Roman ziarul din judetul Neamt cu cei mai multi cititori
  Stiri azi     Arhiva     Cautare     Anunturi     Forum     Redactia  
AutentificareAutentificareInregistrare 
Calendar- Arhiva de Stiri Octombrie 2007
LMMJVSD
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031    
Stiri pe e-mail - Newsletter Monitorul de Neamt Newsletter
Nume:
Email:
Links - Link-uri catre site-uri utile Link-uri
 Judetul Neamt
 Video Production
 Cambridge
Optiuni Pagina Optiuni pagina
Adauga in Favorites Adauga in Favorites
Seteaza Pagina de start Seteaza Pagina de start
Tipareste pagina Tipareste pagina


























Monitorul de Neamt » Stiri Locale 13 Octombrie 2007
Tipãreste articolul - Varianta pentru imprimantã Trimite acest articol unui prieten  prin email

„Suspectul de serviciu“ creste pe caltabosul lui Remes

Pe scurt, doi indivizi care au fost ministrii agriculturii în România sînt prinsi pe camerã video si înregistrãri telefonice cum negociazã vinderea unei licitatii. Se citeazã un pret care e un 10-12%, se pune un basca de caltabosi cu palincã, dupã care se plãnuieste cum poate fi anulat efectul unora dintre înregistrãri.
Domnul ex-ministru Muresan pare a fi fost bine informat ce momente ar fi fost filmate sau înregistrate. Ca si cum ar fi fost constient de asta. Lucru care, în lumea paranoidã în care trãim, pare aproape posibil. Ce-ar însemna? Cã am urmãrit, zilele acestea, un film cu un ministru candid - demisionarul domn Remes - si doi denuntãtori. Stiti ce? Unul sau doi denuntãtori, e neimportant. Dupã cum tot circul îngãlat de dupã publicarea dovezilor nu are altã noimã decît sã acopere faptele sub un maldãr de bãlegar.
Toatã vraistea asta de întrebãri si de acuze te poate nãuci de cap. De ce a publicat TVR-ul si de ce a cenzurat Sassu, ãla cu „e nelegal, imoral“ si care, probabil, si îngrasã. Cum de a publicat asta Rodica Culcer; garantat a lucrat cu Securitatea dacã a publicat asa ceva, zice - si cine zice - un penibil bloger neînstare sã fie jurnalist întreg sau analist cu carte. De ce i s-a deteriorat imaginea domnului Muresan, zice cu tupeu maxim însusi domnul cu pricina. Este limpede, zic altii, cã astia i-au pus lui Bãsescu în mînã cutitul sã-i execute, de prosti ce sînt. E o mare problemã, tipã o altã parte a corului, cã probele au ajuns în presã si trebuie pedepsiti cei care le-au fãcut publice, jurnalisti si anchetatori.
Sub maldãrul de vinovati colaterali si accidentali se pierde fondul problemei. Primo: cã lucrurile par sã stea asa de prost în domeniul Justitiei încît s-a simtit nevoia ca o parte din probe sã ajungã la public pentru nu putea fi „îngropate“.
Secundo: un fost ministru-denuntãtor el însusi sau nu - mituieste un alt ministru si plãnuieste cinic apoi cum sã iasã basma curatã. ÃŽn plan grosier, domnii ministri au si dreptate: dacã marii jefuitori sînt bine, sãnãtosi, stabilizati în importanti oameni de afaceri, ei de ce ar fi nelinistiti? Mai mult, ex-ministrul Muresan ia în calcul inclusiv ordonanta de urgentã a Guvernului, care blocheazã practic arestãrile ministrilor. ÃŽnregistrãrile publicate reprezintã, probabil, una dintre posibilele replici la ordonanta care ar fi trebuit sã-i lege mîinile „suspectului de serviciu“ Bãsescu. Spun „una“ pentru cã e foarte posibil sã mai urmeze si alti ministri sau înalti functionari la rînd.
Ce nu se vede în hãrmãlaia politicã - si probabil cã alesii nostri vor merge chiori dar hotãrîti pînã la alegeri, cînd vor da cu fruntea în electorat - este felul în care cresc procentele PD-ului si implicit popularitatea presedintelui Bãsescu. Tare mã tem cã electoratului nu-i pasã cine a furnizat înregistrarea, cum s-a fãcut ea si cine cîstigã politic. Electoratului s-ar putea sã-i pese doar de faptul cã Remes a luat cîrnatii, palinca si paralele si sã aibã si impresia cã urletele de acum acoperã frica altora ca el în fata „suspectului de serviciu“.

Articol afisat de 1584 ori  |  Alte articole de acelasi autor  |  Trimite mesaj autorului
(Camelia VARVARA)
Adaugã comentariul tãu la acest articol Comentarii la acest articol:
Ad�ugat de Mos_Tautu la data 13.10.2007 10:37
Articol mincinos in ziarul ZIUA
Reteta unui articol mincinos din ZIUA de azi

Un articol de succes,care sguduie opinia publica,este ceea ce isi doreste ziaristul dar si cititorul.
Din pacate lucrurule in practica se petrec adesea invers.
Sa analizam deci,cumpatat.articoluls programatic al dlui SRS.

Adesea,ziaristul se foloseste de logica jumatatilor de adevar,dupa o metoda verificata in ziaristica romaneasa,sau a unor afirmatii in capul articolului,ca un fel de axioma nedemonstrabila.

Iata enunturi de acest tip din articolul comentat:
Traian Basescu doreste procesele sa se desfasoare in piata publica,la TV de exemplu.

Este doar o afirmatie pe care nimeni nu o poate dovedi si nici autorul nu se oboseste sa dovedeasca si nici nu ar putea.

Odata facuta afirmatia apare clar ca autorul urmaririi ministrilor PNL este dl.Basescu-----pentru ca el a primit materialul de la dl.Morar(auzi ce argument?).

Dar materialul a trecut prin mana celor care au filat,a procuraturii,a fost trimis dlui Tariceanu,a fost obtinut de Hotnews,a fost prezenta ziaristilor cu 4 zile inainte de o organizatie civica,ca sa nu mai vorbim de secretare si alti functionari care au acces la ac
Stiri Locale Stiri Locale
Stiri, informatii, cursul valutar, datele meteo, horoscop, discutii, forum.
Webdesign by webber.ro | Domenii premium
©2003-2006 Drepturile de autor asupra intregului continut al acestui site apartin in totalitate Grupul de Presa Accent SRL Piatra Neamt
Reproducerea totala sau partiala a materialelor este permisa numai cu acordul Grupului de Presa Accent Piatra Neamt.
Grupului de Presa Accent SRL - societate in insolventa, in insolvency, en procedure collective