Monitorul de Neamt si Roman ziarul din judetul Neamt cu cei mai multi cititori
  Stiri azi     Arhiva     Cautare     Anunturi     Forum     Redactia  
AutentificareAutentificareInregistrare 
Calendar- Arhiva de Stiri Octombrie 2007
LMMJVSD
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031    
Stiri pe e-mail - Newsletter Monitorul de Neamt Newsletter
Nume:
Email:
Links - Link-uri catre site-uri utile Link-uri
 Judetul Neamt
 Video Production
 Cambridge
Optiuni Pagina Optiuni pagina
Adauga in Favorites Adauga in Favorites
Seteaza Pagina de start Seteaza Pagina de start
Tipareste pagina Tipareste pagina


























Monitorul de Neamt » Stiri Locale 24 Octombrie 2007
Tipãreste articolul - Varianta pentru imprimantã Trimite acest articol unui prieten  prin email
„SURPRIZE SURPRIZE“ cu tatãl Andreei Marin

„SURPRIZE SURPRIZE“ cu tatãl Andreei Marin

Pentru o datorie de 2,4 miliarde,

• Dan Marin a declarat rãzboi managerului Spitalului Roman • directorul Termax nu va mai pãtrunde în spital, decît însotit de unul dintre sefii unitãtii sanitare • managerul spitalului, Claudiu Petrut Gafar, a dat „liber“ angajatilor sã porneascã vechile cazane, fãrã autorizatie ISCIR • Dan Marin, directorul societãtii furnizoare de agent termic a anuntat ISCIR, Procuratura si Politia • vineri, 26 octombrie, va avea loc un termen din procesul intentat de Termax pentru recuperarea celor 2,4 miliarde de lei datorate de Spitalul Roman •

Directorul Termax Roman, Dan Marin, a fost dat afarã ieri, 23 octombrie, din centrala Spitalului Municipal Roman, de cãtre un paznic care a încercat sã împedice si fotografierea unor cazane puse în functiune de cãtre angajatii unitãtii medicale, fãrã aprobarea ISCIR si înstiintarea societãtii furnizoare de agent termic amintitã. Intentia directorului Dan Marin a fost de a „elucida“ misterul prin care spitalul are cãldurã, cu toate cã agentul termic a fost sistat de cãtre angajatii Termax încã de pe 15 octombrie. „Povestea este veche, încã din 2003. La acea vreme, reprezentantii ISCIR au informat conducerea spitalului cã nu vor mai avea cãldurã din cauza stãrii celor trei cazane din dotare. A fost atunci organizatã o licitatie si societatea Termax a montat alte douã cazane si a livrat agent termic mai ieftin cu circa 500.000 de lei, fatã de pretul de 1,3 milioane de lei per gigacalorie. Cazanele au fost montate pe cheltuiala noastrã în noiembrie 2003. Pînã în ianuarie 2007, au mai fost sincope la platã, însã au fost rezolvate pe cale amiabilã. ÃŽn «epoca» Dan Arvãtescu, la un moment dat s-au adunat circa 3 miliarde de lei datorii, dar au fost reesalonate si plãtite în sase rate“, a declarat directorul Dan Marin. Acesta a adãugat cã, la începutul anului, directorul interimar al Spitalului Roman, Virgil Trofin, nu a mai avut bani pentru plata cãldurii. „Din respect pentru bolnavi si din umanitate, agentul termic a fost livrat în continuare, iar pînã pe 15 octombrie si apa caldã. S-au adunat datorii de 2,4 miliarde de lei, iar directorul Gafar probabil nu vrea sã plãteascã, în scopul de a mã «scoate» din spital. De altfel, în data de 2 octombrie, am trimis o adresã prin care le-am adus la cunostintã cuantumul datoriilor si cã, începînd cu 15 octombrie, va fi sistatã si cãldura. Cu surprindere, am aflat cã, la spital, cazanul de aburi a fost pus în functiune fãrã autorizatie. Spitalul a fost somat de cãtre noi sã-si legalizeze situatia nou creatã însã, pînã pe 22 octombrie, nimic nu a fost schimbat.
M-am deplasat la centralã si am constatat cã acel cazan încã mai functiona. Initial, am decis sã-mi vãd de treabã si am plecat fãrã a face vreo obiectie“, a afirmat administratorul societãtii Termax.

„Cerberul“ lui Gafar

Dan Marin a fost înstiintat de cãtre fochistii angajati de Termax care supravegheazã instalatiile de la spital cã directorul Petrut Claudiu Gafar a desfãcut legãturile de la cazanele societãtii furnizoare de agent termic si le-a cuplat la vechile cazane, aflate în conservare. „M-am deplasat sã fotografiez noua situatie creatã, însã am fost întîmpinat de un paznic pus de directorul spitalului sã mã împedice sã pãtrund la instalatiile care, de fapt, ne apartin. A încercat sã împiedice fotografierea. ÃŽntr-un fel, mã bucur cã s-a întîmplat asa. Am anuntat ISCIR Bacãu, Procuratura si Politia Roman despre situatia creatã. Am aflat, de asemenea, cã pot avea acces în spital numai însotit de director“, a mentionat Dan Marin. Directorul Termax a precizat cã dacã se doreste desfacerea contractului, acest lucru poate avea loc, însã, numai cu respectarea clauzelor acestuia. „Dacã directorul Gafar vrea sã devinã autonom termic, va fi obligat sã plãteascã 100.000 de euro, plus valoarea investitiei fãcutã de Termax. La fel, dacã as dori sã mã retrag, as fi nevoit sã plãteascã tot 100.000 de euro. Consider cã am fost destul de întelegãtor cu spitalul romascan. Dupã 30 de zile de neplatã a unei facturi, avem tot dreptul sã sistãm cãldura sau apa. ÃŽnsã, din considerente umanitare am acceptat situatia si asa au trecut nouã luni, iar datoriile s-au mãrit. Probabil, Gafar, ar dori ca Termax sã falimenteze. Pînã vineri, 26 octombrie, vor trebui sã se prezinte avocatii care apãrã spitalul pentru a notifica faptul cã datoria de 2,4 miliarde de lei va fi plãtitã, dacã nu, va urma ca justitia sã-si spunã cuvîntul“, a încheiat Dan Marin, directorul societãtii Termax.

„Sã moarã si capra vecinului“

Consilierul juridic Lilia Moise nu a „auzit“ de nici o adresã din partea socitãtii furnizoare de apã caldã si agent termic.
„SC Termax, firma concesionarã a agentului termic din cadrul Spitalului Roman, nu ne-a trimis nici o notificare prin care sã anunte cã va sista furnizarea agentului termic. Potrivit contractului de concesiune nr.12152, încheiat între Spitalul Municipal Roman si SC Termax la data de 25.9.2003, furnizarea de agent termic trebuia sã înceapã pe 15 octombrie si sã dureze pînã la 15 aprilie. Pentru cã nu au fost respectati termenii prevãzuti în contract, am rezolvat problema cãldurii cu mijloace proprii. Noi am trimis notificãri SC Termax, cã nu au respectat contractul. De luni seara avem cãldurã si apã caldã la Spitalul Roman. Cazanele de la centrala termicã a spitalului au fost conservate în perioada derulãrii contractului de concesiune, încît nu au fost probleme în repunerea în functiune. ÃŽn 2005, atunci cînd au fost probleme la cazanele firmei concesionare, bolnavii nu au rãmas fãrã cãldurã, fiind repornitã centrala termicã cu vechile instalatii de producere a agentului termic. Cazanele pe care le avem nu au fost sub urmãrire ISCIR, însã dacã va fi nevoie de autorizatie, atunci vom lua si aceastã mãsurã. Dacã va fi cazul, vom schimba aceste cazane si vom obtine autorizatia ISCIR. Cert este cã centrala nu e un maldãr de fiare vechi, spitalul are oameni care o deservesc. ÃŽn ce priveste problemele cu SC Termax, le vom rezolva pe calea instantei“, a declarat consilier juridic Lilia Moise, purtãtor de cuvînt în cadrul Spitalului Roman. Spitalul Roman nu a mai achitat nici o facturã cãtre SC Termax din luna ianuarie a acestui an.

Articol afisat de 2861 ori  |  Alte articole de acelasi autor  |  Trimite mesaj autorului
(Constantin CALIMAC, Lãcrãmioara BUGA)
Adaugã comentariul tãu la acest articol Comentarii la acest articol:
Nu exist� nici un comentariu la acest articol
Stiri Locale Stiri Locale
Stiri Sport Stiri Sport
Stiri, informatii, cursul valutar, datele meteo, horoscop, discutii, forum.
Webdesign by webber.ro | Domenii premium
©2003-2006 Drepturile de autor asupra intregului continut al acestui site apartin in totalitate Grupul de Presa Accent SRL Piatra Neamt
Reproducerea totala sau partiala a materialelor este permisa numai cu acordul Grupului de Presa Accent Piatra Neamt.
Grupului de Presa Accent SRL - societate in insolventa, in insolvency, en procedure collective