Monitorul de Neamt si Roman ziarul din judetul Neamt cu cei mai multi cititori
  Stiri azi     Arhiva     Cautare     Anunturi     Forum     Redactia  
AutentificareAutentificareInregistrare 
Calendar- Arhiva de Stiri Octombrie 2007
LMMJVSD
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031    
Stiri pe e-mail - Newsletter Monitorul de Neamt Newsletter
Nume:
Email:
Links - Link-uri catre site-uri utile Link-uri
 Judetul Neamt
 Video Production
 Cambridge
Optiuni Pagina Optiuni pagina
Adauga in Favorites Adauga in Favorites
Seteaza Pagina de start Seteaza Pagina de start
Tipareste pagina Tipareste pagina


























Monitorul de Neamt » Stiri Locale 24 Octombrie 2007
Tipãreste articolul - Varianta pentru imprimantã Trimite acest articol unui prieten  prin email

Se înmultesc rãcelile de sezon

• în cursul ultimei sãptãmîni, au fost înregistrate peste 1.000 de pacienti cu afectiuni respiratorii • 659 cu virozã respiratorie si 368, cu pneumonie •

Infectiile respiratorii fac tot mai multe victime în Neamt. Conform statisticilor întocmite de cãtre cadrele medicale ale Autoritãtii de Sãnãtate Publicã, pe baza raportãrilor fãcute de cãtre medicii de familie, respectiv specialisti, în sãptãmîna 15-21 octombrie, în judet au fost înregistrate 1.027 persoane cu afectiuni respiratorii, 659 fiind diagnosticate cu virozã respiratorie, iar 368 cu pneumonie. Fatã de sãptãmîna anterioarã, numãrul nemtenilor diagnosticati cu virozã respiratorie a crescut cu 159, iar cel al persoanelor bolnave de pneumonie este cu 88 mai mare. Persoanele care s-au îmbolnãvit si au necesitat tratament sînt copii de toate vîrstele, care frecventeazã colectivitãti, bãtrînii de peste 65 de ani si persoanele cu diverse afectiuni cronice, al cãror sistem imunitar este slãbit.
Sectiile Pediatrie din toate spitalele judetului s-au umplut de copiii cu afectiuni respiratorii, dar pacienti cu acest gen de afectiuni încep sã fie internati în sectiile Medicalã si Contagioase ale unitãtilor sanitare cu paturi.
Medicii epidemiologi din cadrul ASP Neamt opineazã cã numãrul real al nemtenilor care au contactat viroze respiratorii si chiar pneumonie este mult mai mare, dar multi dintre ei nu s-au prezentat la medic, preferînd tratamentele empirice.
„ÃŽn momentul de fatã, situatia este sub control si nu este îngrijorãtoare. Numãrul de îmbolnãviri respiratorii înregistrate de cãtre medicii de familie se încadreazã în limite normale, deocamdatã. Numai cã tinînd cont de conditiile meteorologice, este de asteptat ca numãrul de bolnavi cu afectiuni respiratorii sã creascã. Sperãm însã sã nu ne confruntãm cu cazuri de gripã, mai ales cã a început campania de vaccinare a persoanelor din grupele de risc“, a declarat medicul Roxana Pipirigeagu, sef al Biroului Epidemiologic din cadrul ASP Neamt.
Medicii sefi de sectii de la Spitalul Roman au primit marti, 23 octombrie, o adresã din partea conducerii ASP Neamt prin care erau anuntati cã la începutul fiecãrei sãptãmîni, trebuie
raportate toate cazurile de infectii ale cãilor respiratorii superioare.
Raportãrile trebuie fãcute pe grupe de vîrstã: copiii sub un an, 1-4
ani, 5-14 ani, 15-44 ani, 45-64 ani si peste 65 de ani. Raportarea se face telefonic, în fiecare luni. Medicii trebuie sã aibã în vedere orice afectiune caracterizatã prin febrã mai mare de 39 de grade Celsius, cu debut brusc si cel putin una dintre simptomele: astenie, dureri în gît, mialgii si tuse. „ÃŽn eventualitatea în care va fi o epidemie de viroze respiratorii, sectia care va avea cele mai multe cazuri internate va fi aceea de Boli Infectioase. Este mai greu cu identificarea unor spatii suplimentare, însã vom gãsi solutii, dacã numãrul de viroze va lua amploare“, a precizat doctor Ionel Tubucanu, director medical al Spitalului Municipal.

Articol afisat de 1349 ori  |  Alte articole de acelasi autor  |  Trimite mesaj autorului
(L. ILISESCU, L. BUGA)
Adaugã comentariul tãu la acest articol Comentarii la acest articol:
Nu exist� nici un comentariu la acest articol
Stiri Locale Stiri Locale
Stiri Sport Stiri Sport
Stiri, informatii, cursul valutar, datele meteo, horoscop, discutii, forum.
Webdesign by webber.ro | Domenii premium
©2003-2006 Drepturile de autor asupra intregului continut al acestui site apartin in totalitate Grupul de Presa Accent SRL Piatra Neamt
Reproducerea totala sau partiala a materialelor este permisa numai cu acordul Grupului de Presa Accent Piatra Neamt.
Grupului de Presa Accent SRL - societate in insolventa, in insolvency, en procedure collective