Monitorul de Neamt si Roman ziarul din judetul Neamt cu cei mai multi cititori
  Stiri azi     Arhiva     Cautare     Anunturi     Forum     Redactia  
AutentificareAutentificareInregistrare 
Calendar- Arhiva de Stiri Octombrie 2007
LMMJVSD
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031    
Stiri pe e-mail - Newsletter Monitorul de Neamt Newsletter
Nume:
Email:
Links - Link-uri catre site-uri utile Link-uri
 Judetul Neamt
 Video Production
 Cambridge
Optiuni Pagina Optiuni pagina
Adauga in Favorites Adauga in Favorites
Seteaza Pagina de start Seteaza Pagina de start
Tipareste pagina Tipareste pagina


























Monitorul de Neamt » Stiri Sport 25 Octombrie 2007
Tipãreste articolul - Varianta pentru imprimantã Trimite acest articol unui prieten  prin email

Oltchim, o „nucã“ prea tare pentru HCM Roman

• HCM Roman - Oltchim Rîmnicu Vîlcea 23-39 (10-21) • antrenorul oaspetilor s-a declarat nemultumit de apãrarea echipei sale •

Handbal Club Municipal (HCM) Roman a avut de înfruntat ieri, 24 octombrie, în Sala Polivalentã, echipa Oltchim Rîmnicu Vîlcea, lidera clasamentului Ligii Nationale, în fata cãreia a pierdut clar, la o diferentã de 16 goluri. ÃŽn fata tribunelor arhipline, elevele noului antrenor Ion Gherhard au încercat sã punã probleme adversarelor, mult mai titrate, în marea lor majoritate titulare ale lotului national al României. Partida, arbitratã de cuplul Bogdan Stark, din Bucuresti, si Romeo Stefan, din Ploiesti, a debutat cu atacurile echipei oaspete, care a luat rapid conducerea cu 6-0, pe fondul pripelii romascancelor. Treptat, handbalistele noastre au mai echilibrat jocul, reusind cîteva faze spectaculoase, aplaudate de publicul care a încurajat permanent echipa. Diferenta de valoare si de mijloace materiale s-a vãzut si, dupã scurgerea primelor 30 de minute, Oltchim a încheiat cu un avantaj consistent, 21-10. ÃŽn a doua reprizã, pe fondul unei relaxãri a echipei oaspete, jucãtoarele de la HCM au început sã punã probleme apãrãrii vîlcencelor si au reusit sã „strãpungã“ de alte 13 ori poarta apãratã de Luminita Dinu si de rezerva sa, Tereza Tamas Pâslaru. La sfîrsitul meciului, toatã lumea a fost multumitã de spectacolul creat de cele douã formatii, mai putin antrenorul Oltchimului si al „nationalei“, Gheorghe Tadici. „Nu trebuie sã uitãm cã am avut o serie de deplasãri obositoare, cum a fost ultima, soldatã cu un semiesec. Fetele au un program încãrcat atît la nivel de club, cît si la nivel de nationalã si pe anumite faze au pãrut mai relaxate. Oricum, am preluat conducerea rapid cu 6-0, iar apoi 8-1, ceea ce le-a adus o relaxare prematurã fetelor. Continuãm pregãtirea pentru cã ne asteaptã meciuri foarte grele în special în cupele europene“, a declarat Gheorghe Tadici.

„Am jucat, practic, cu echipa nationalã a României“

Antrenorul romascan a încercat sã se adapteze „din mers“ noilor cerinte si a folosit mai multe formule de echipã, în scopul formãrii unei imagini cît mai exacte asupra potentialului romascancelor. „Dupã cum s-a putut vedea, am încercat sã rulez întreg lotul, pentru a le putea observa pe fete cum evolueazã. A fost primul meu meci pe banca tehnicã de la HCM si din pãcate am avut parte de o adversarã foarte puternicã. Am jucat, practic, cu echipa nationalã a României. Pentru noi urmeazã un meci foarte dificil, la Buzãu, pe care trebuie cu orice pret sã-l cîstigãm pentru ca sã ne mentinem pe o pozitie care sã nu ne creeze prea multe griji“, a declarat Ion Gherhard, noul antrenor al HCM Roman.
Portarul nationalei României si a echipei vizitatoare, Luminita Hutupan Dinu, a opinat cã a fost un meci de campionat, în care s-a urmãrit cîstigarea celor douã puncte puse în joc. „Ce pot sã spun, a fost un meci de campionat, în care ne-am impus clar. Domnul antrenor nu a prea fost multumit de faza de apãrare, dar pînã la urmã conteazã punctele. Avem un program încãrcat si ne strãduim sã ne tinem de toate obiectivele propuse“, a declarat Luminita Hutupan Dinu. La fluierul de început al brigãzii de arbitri, HCM Roman a început cu urmãtoarea formulã: Livia Buzilã, Mihaela Ignat, Manuela Rãdulescu, Carmen Stoleru, Ada Moldovan, Paula Pavãl, Cãtãlina Calu. Principalele marcatoare ale HCM au fost, ca de obicei, Pavãl, Rãdulescu si Moldovan, în timp ce de la oaspete au gãsit mai repede „drumul spre gol“ Narcisa Lecusanu, Ramona Farcãu, Adina Meirosu si Adriana Nechita.
În urma acestei partide, contînd pentru etapa a VIII-a a Ligii Nationale, HCM Roman s-a oprit la doar sase puncte acumulate, în timp ce Oltchim a rãmas neînvinsã cu o zestre de 16 puncte. În urmãtoarea rundã, HCM Roman va încerca sã cîstige, în deplasare, la HCM Hidroconcas Buzãu, punctele puse în joc, pentru a rãmîne în zona linistitã a clasamentului.

Articol afisat de 1836 ori  |  Alte articole de acelasi autor  |  Trimite mesaj autorului
(Constantin CALIMAC)
Adaugã comentariul tãu la acest articol Comentarii la acest articol:
Nu exist� nici un comentariu la acest articol
Stiri Locale Stiri Locale
Stiri Sport Stiri Sport
Stiri, informatii, cursul valutar, datele meteo, horoscop, discutii, forum.
Webdesign by webber.ro | Domenii premium
©2003-2006 Drepturile de autor asupra intregului continut al acestui site apartin in totalitate Grupul de Presa Accent SRL Piatra Neamt
Reproducerea totala sau partiala a materialelor este permisa numai cu acordul Grupului de Presa Accent Piatra Neamt.
Grupului de Presa Accent SRL - societate in insolventa, in insolvency, en procedure collective