Monitorul de Neamt si Roman ziarul din judetul Neamt cu cei mai multi cititori
  Stiri azi     Arhiva     Cautare     Anunturi     Forum     Redactia  
AutentificareAutentificareInregistrare 
Calendar- Arhiva de Stiri Octombrie 2007
LMMJVSD
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031    
Stiri pe e-mail - Newsletter Monitorul de Neamt Newsletter
Nume:
Email:
Links - Link-uri catre site-uri utile Link-uri
 Judetul Neamt
 Video Production
 Cambridge
Optiuni Pagina Optiuni pagina
Adauga in Favorites Adauga in Favorites
Seteaza Pagina de start Seteaza Pagina de start
Tipareste pagina Tipareste pagina


























Monitorul de Neamt » Stiri Locale 27 Octombrie 2007
Tipãreste articolul - Varianta pentru imprimantã Trimite acest articol unui prieten  prin email
Statiunea Negulesti, între gaj si paraginã

Statiunea Negulesti, între gaj si paraginã

• statiunea este gajatã pentru ca Apa Serv, în patrimoniul cãreia se aflã, a avut nevoie de garantii ca sã poatã implementa programul privind reabilitarea statiei de epurare si a retelelor de canalizare • în locul statiunii, companiei i s-a dat clãdirea în care a functionat fosta Casã de Copii Pietricica, acum sediul ASE Bucuresti • Consiliul Judetean încearcã sã... steargã praful din statiune •

Dupã ani si ani în care Statiunea Negulesti a stat în paraginã, izvoarele cu ape binefãcãtorare colmatîndu-se, iar prin camerele frumos utilate asezîndu-se praful de-un deget, autoritãtile judetene s-au gîndit cã e timpul sã facã ceva pentru salvarea acestui obiectiv, care n-ar aduce decît bine Neamtului. Oamenii s-ar trata si ar scãpa de cele mai grele dureri provocate de reumatism si multe alte afectiuni, iar statiunea ar încasa niste bani frumosi, care ar ajunge tot în vistieria judetului. Pînã însã se va întîmpla asta, cu cîteva linguri de apã de la izvoarele care abia mai bolborosesc, oamenii din zonã încheagã laptele si se bucurã de o brînzã extrem de gustoasã.
Pentru a reusi sã aducã pe linia de plutire respectiva statiune, în acest an a fost pus la punct drumul pînã la Negulesti, iar în ultima sedintã a Consiliului Judetean s-a aprobat executarea unei „miscãri în acte“, astfel încît sã existe pîrghii legale de reabilitare a ei.

Sediul ASE, tot la Apa Serv

ÃŽn momentul de fatã, Statiunea Negulesti este gajatã, în folosul Companiei Judetene Apa Serv. Pe 3 octombrie 2003, Consiliul Judetean a aprobat majorarea capitalului social al Companiei Apa Serv cu Statiunea Negulesti. Aceastã înzestrare s-a fãcut pentru ca Apa Serv sã poatã accesa un împrumut si sã aibã cu ce-l gaja. Banii au fost luati pentru reabilitarea Statiei de epurare si a retelelor de canalizare din Piatra Neamt. Programele de la Apa Serv se desfãsoarã fãrã probleme, în vreme ce statiunea are un lacãt mare la intrare. Se mai descuie uneori, atunci cînd mai are cîte un partid vreo chermezã, grupuri organizate petrec de Crãciun, ori de Revelion sau se mai tine vreo nuntã. Adicã, de cîteva ori pe an, Statiunea Negulesti devine utilã. ÃŽn rest, se plãtesc impozitele aferente, se pãtesc cîtiva oameni care asigurã paza si mai dau cu mãturoiul prin curtea ei, atunci cînd stratul de frunze de prin copaci e pînã la genunchi. Ca sã poatã repune statiunea în circuitul turistic, ea trebuie sã scape de jugul gajãrii. Cu acceptul consilierilor judeteni, Compania Judeteanã Apa Serv a fost înzestratã cu încã un imobil, la fel de impunãtor - clãdirea în care a functionat fosta Casã de Copii Pietricica, si în care din 2003 si pînã în 2018 îsi va desfãsura activitatea, fãrã nici o pretentie financiarã, Academia de Studii Economice Bucuresti. I s-a dat companiei clãdirea cu o suprafatã construitã de 3.171 metri pãtrati, parter plus douã etaje, construitã în 1916, a cãrei valoare de inventar este de 420.057 de lei, o clãdire anexã, adicã un grajd de cai, cu o suprafatã de 112 metri pãtrati, în valoare de 15.080 de lei si terenul aferent constructiei, în suprafatã de 7.909 metri pãtrati, în valoare de 493.616 lei. De acum, urmeazã partea de încheiat documente, la finalul cãrora Apa Serv va sti cu cît si-a majorat capitalul social. Apoi, pentru cã avutia companiei va permite acest lucru, Consiliul Judetean i-o va mai subtia, luînd sub pulpana sa Statiunea Negulesti. Apa Serv va pune gaj, în locul ei, sediul ASE. „ÃŽn vederea reabilitãrii acestui imobil (Statiunea Negulesti - n.r.), prin accesarea unor fonduri externe, ale cãror beneficiari pot fi autoritãti locale, se impune reluarea Statiunii Negulesti în administrarea directã a Consiliului Judetean, ceea ce presupune diminuarea capitalului social al Companiei Judetene Apa Serv“, se precizeazã în documentatia care stã la baza acestor schimbãri de zestre la nivelul Apa Serv.
În aceste conditii, în 2008, la Negulesti ar putea demara ample lucrãri de reabilitate la una dintre clãdirile existente, ar putea fi adusi specialisti care sã punã la punct instalatiile pentru fãcut bãi, medici care sã se ocupe de recuperarea pacientilor etc. Acestea toate vor fi posibile dacã ghinionul nu-i va mai iesi o datã în cale Consiliului Judetean, care a mai fãcut un proiect vizînd reabilitarea statiunii în urmã cu cîtiva ani, dar sortii n-au fost de partea lui.

Articol afisat de 2497 ori  |  Alte articole de acelasi autor  |  Trimite mesaj autorului
(Simona TÃRNÃ)
Adaugã comentariul tãu la acest articol Comentarii la acest articol:
Nu exist� nici un comentariu la acest articol
Stiri Locale Stiri Locale
Stiri Sport Stiri Sport
Stiri, informatii, cursul valutar, datele meteo, horoscop, discutii, forum.
Webdesign by webber.ro | Domenii premium
©2003-2006 Drepturile de autor asupra intregului continut al acestui site apartin in totalitate Grupul de Presa Accent SRL Piatra Neamt
Reproducerea totala sau partiala a materialelor este permisa numai cu acordul Grupului de Presa Accent Piatra Neamt.
Grupului de Presa Accent SRL - societate in insolventa, in insolvency, en procedure collective