Monitorul de Neamt si Roman ziarul din judetul Neamt cu cei mai multi cititori
  Stiri azi     Arhiva     Cautare     Anunturi     Forum     Redactia  
AutentificareAutentificareInregistrare 
Calendar- Arhiva de Stiri Noiembrie 2007
LMMJVSD
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
2627282930  
Stiri pe e-mail - Newsletter Monitorul de Neamt Newsletter
Nume:
Email:
Links - Link-uri catre site-uri utile Link-uri
 Judetul Neamt
 Video Production
 Cambridge
Optiuni Pagina Optiuni pagina
Adauga in Favorites Adauga in Favorites
Seteaza Pagina de start Seteaza Pagina de start
Tipareste pagina Tipareste pagina


























Monitorul de Neamt » Stiri Locale 10 Noiembrie 2007
Tipãreste articolul - Varianta pentru imprimantã Trimite acest articol unui prieten  prin email

Ajutoare de încãlzire ajustate dupã venituri, dar de la anu’

Cresterea pensiilor cu douã luni în avans, din noiembrie 2007, decît data stabilitã initial, 1 ianuarie 2007, nu va afecta acordarea ajutoarelor pentru încãlzirea locuintei pînã la finele anului. Limitele de venituri luate în calcul vor rãmîne aceleasi, dar numai pentru urmãtoarele douã luni, noiembrie si decembrie 2007. De la anul, se vor lua însã în calcul veniturile realizate de membrii familiei. „ÃŽn cazul încãlzirii locuintei cu lemne, cãrbuni si combustibili petrolieri, pentru drepturile de ajutor la încãlzirea locuintei stabilite pînã la data de 31 decembrie 2007, dispozitiile emise de primari pentru acordarea ajutorului rãmîn neschimbate, indiferent de modificãrile apãrute în veniturile familiei, pe toatã durata sezonului rece“, a declarat Claudia Chirilã, directorul Directiei de Muncã si Protectiei Sociale Neamt. Potrivit aceleiasi surse, pentru cererile depuse dupã data de 1 ianuarie 2008 se vor lua în calcul majorãrile limitelor de venituri si se va stabili, prin dispozitie emisã de primar, dreptul la ajutor pentru încãlzire. Modificãrile intervenite ulterior, referitoare la veniturile familiei, vor trebui comunicate primãriei de domiciliu, urmînd a se emite o nouã dispozitie de cãtre primar, cu noul cuantum al ajutorului social. ÃŽn cazul încãlzirii locuintei cu gaze naturale sau energie termicã furnizatã în sistem centralizat, se pãstreazã aceleasi prevederi pentru lunile noiembrie si decembrie. Adicã beneficiarii de ajutor pentru încãlzirea locuintei nu mai au obligatia de a comunica modificãrile intervenite în veniturile familiei. Pentru anul viitor, însã, orice schimbare a cuantumului veniturilor realizate de o familie care beneficiazã de aceastã formã de sprijin, pînã la data de 31 ianuarie 2007, trebuie comunicatã de titularul ajutorului în termen de 5 zile de la data aparitiei acesteia. Este necesar si sã se completeze o nouã cerere în vederea obtinerii subventiilor.
„Cererile pentru acordarea dreptului se reanalizeazã numai pentru perioada ianuarie-martie 2008. Dacã nu s-ar fi luat aceastã mãsurã, reanalizarea cererilor si a drepturilor deja stabilite, prin dispozitii ale primarilor în luna noiembrie 2007, ar fi condus la întîrzierea acordãrii ajutoarelor si la neplata facturilor de energie termicã, gaze naturale, ori la achizitionarea combustibilului necesar încãlzirii“, a mai afirmat directorul Chirilã. Pînã la 9 noiembrie 2007, 10 primãrii nu au depus situatiile centralizatoare pentru fundamentarea necesarului de credite la acest ajutor, ultimul termen fiind 5 noiembrie. Este vorba de administratiile din Alexandru cel Bun, Bîra, Bodesti, Boghicea, Cîndesti, Cordun, Costisa, Crãcãoani, Dragomiresti si Icusesti.

Articol afisat de 1418 ori  |  Alte articole de acelasi autor  |  Trimite mesaj autorului
(Gabi MUNTEANU)
Adaugã comentariul tãu la acest articol Comentarii la acest articol:
Nu exist� nici un comentariu la acest articol
Stiri Locale Stiri Locale
Stiri Opinii Stiri Opinii
Stiri, informatii, cursul valutar, datele meteo, horoscop, discutii, forum.
Webdesign by webber.ro | Domenii premium
©2003-2006 Drepturile de autor asupra intregului continut al acestui site apartin in totalitate Grupul de Presa Accent SRL Piatra Neamt
Reproducerea totala sau partiala a materialelor este permisa numai cu acordul Grupului de Presa Accent Piatra Neamt.
Grupului de Presa Accent SRL - societate in insolventa, in insolvency, en procedure collective