„Dezlegare“ la... icre alterate
• un romascan de 40 de ani s-a ales cu o toxiinfectie alimentarã dupã ce a consumat icre cumpãrate din magazin „Dezlegarea la peste“ din acest post al Crãciunului nu a fost bunã pentru toti crestinii. Astfel, Costel C., în vîrstã de 40 de ani, din municipiul Roman, a necesitat îngrijiri medicale duminicã, 25 noiembrie, dupã ce s-a intoxicat cu... icre. El s-a prezentat la Centrul de Primiri Urgente al Spitalului Municipal, declarînd cadrelor medicale cã i s-a fãcut rãu dupã ce a consumat salatã de icre. Iritat pe tot corpul, dar si cu simptome de greatã, vãrsãturi si dureri abdominale, bãrbatul a solicitat îngrijiri personalului medico-sanitar de la Sectia medicalã. „Bãrbatul s-a plîns cã a consumat salatã de icre, cumpãratã de la un magazin alimentar, nu preparatã în casã. La circa o orã dupã ce a mîncat produsul, acesta a început sã se simtã tot mai rãu. A suferit o alergie pe tot corpul, cu fenomenele specifice unei toxiinfectii alimentare. Bãrbatul a primit medicatia necesarã, fiind îndrumat ulterior la Sectia medicalã pentru tratament si îngrijiri medicale. Pestele este un aliment foarte indicat, însã, pe cît de bogat este în elemente nutritive, pe atît de periculos este atunci cînd se altereazã. Chiar dacã este proaspãt atunci cînd este cumpãrat, se stricã rapid dacã nu e pãstrat în conditii corespunzãtoare“, a declarat doctor Denisia Mereutã, medic coordonator al Centrului de Primiri Urgente. Medicii recoamandã maximã prudentã în ceea ce priveste consumul de peste, din cauza riscului crescut de toxinfectii alimentare si alergii provocate de produse alterate.
|