Monitorul de Neamt si Roman ziarul din judetul Neamt cu cei mai multi cititori
  Stiri azi     Arhiva     Cautare     Anunturi     Forum     Redactia  
AutentificareAutentificareInregistrare 
Calendar- Arhiva de Stiri Decembrie 2007
LMMJVSD
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31      
Stiri pe e-mail - Newsletter Monitorul de Neamt Newsletter
Nume:
Email:
Links - Link-uri catre site-uri utile Link-uri
 Judetul Neamt
 Video Production
 Cambridge
Optiuni Pagina Optiuni pagina
Adauga in Favorites Adauga in Favorites
Seteaza Pagina de start Seteaza Pagina de start
Tipareste pagina Tipareste pagina


Monitorul de Neamt » Stiri Locale 5 Decembrie 2007
TipŃreste articolul - Varianta pentru imprimantŃ Trimite acest articol unui prieten  prin email

Excomunicare „pretuit´┐Ż“ la 19 miliarde

• aceasta este valoarea daunelor morale cerute de doctorul Filip Panait de la Biserica Adventist´┐Ż si liderii ei • primul termen a fost fixat pentru ieri, dar a fost am´┐Żnat pe 25 ianuarie, pentru ca persoanele reclamate s´┐Ż-si g´┐Żseasc´┐Ż un avocat, iar medicul s´┐Ż mai aduc´┐Ż o serie de documente •

Doctorul Filip Panait, presedintele Asociatiei Medicilor de Familie din judet, a ´┐Żnceput de ieri r´┐Żzboiul ´┐Żn instant´┐Ż cu Biserica Adventist´┐Ż de Ziua a Saptea, care l-a excomunicat ca urmare a ideilor prezentate ´┐Żntr-o carte scris´┐Ż recent, intitulat´┐Ż „Devastatorul“. Medicul nemtean este foarte pornit ´┐Żmpotriva fostilor frati ´┐Żntru credint´┐Ż, motiv pentru care le cere daune morale care se ridic´┐Ż la fabuloasa sum´┐Ż de 19 miliarde de lei.
Doctorul Filip Panait a fost citat marti, 4 decembrie, la primul termen al procesului pe care l-a intentat acum o s´┐Żpt´┐Żm´┐Żn´┐Ż Bisericii Adventiste Crestine de Ziua a Saptea. ´┐Żn sala de judecat´┐Ż au fost prezenti si cei 13 p´┐Żr´┐Żti din cadrul Bisericii Adventiste locale, mai putin cei din partea conducerii centrale, localizati ´┐Żn judetul Ilfov. Procesul a fost am´┐Żnat pentru data de 25 ianuarie, pentru ca persoanele reclamate s´┐Ż-si g´┐Żseasc´┐Ż un avocat si, pe de alt´┐Ż parte, judec´┐Żtorul i-a cerut reclamantului o serie de documente. „Unele acte pe care mi le-a cerut instanta s´┐Żnt la Biseric´┐Ż si trebuie s´┐Ż mentionez c´┐Ż reprezentantii acesteia au refuzat s´┐Ż-mi dea xerocopii dup´┐Ż procesele-verbale. S´┐Żnt abuzuri si dau dovad´┐Ż de organizatie secret´┐Ż de tip masonic, la Roman“, a declarat Filip Panait. Acesta a mai precizat c´┐Ż, p´┐Żn´┐Ż pe 25 ianuarie, va obliga Biserica Adventist´┐Ż s´┐Ż-i pun´┐Ż la dispozite documentele cerute, fie prin ordonant´┐Ż presedintial´┐Ż, fie prin acuze penale.
Filip Panait a mai precizat c´┐Ż judec´┐Żtorul i-a cerut taxe de timbru pentru daunele morale, ´┐Żn total 19 miliarde de lei. „Daunele solicitate acoper´┐Ż prejudicierea imaginii mele publice si at´┐Żta valoreaz´┐Ż imaginea mea. Judec´┐Żtorul mi-a cerut s´┐Ż timbrez valoarea daunelor morale, dar conform reglement´┐Żrilor legale, pentru discriminare nu se percep taxe de timbru. Am certitudinea unui proces unic ´┐Żn Europa de Est, ecourile acestui proces vor dep´┐Żsi granitele t´┐Żrii“, a mai precizat Filip Panait. ´┐Żns´┐Ż, presedintele Judec´┐Żtoriei Roman, Cristian B´┐Żrjovanu, a declarat c´┐Ż taxele judiciare de timbru s´┐Żnt stabilite de presedintele completului de judecat´┐Ż. Dar poate face contestatie. Pe de alt´┐Ż parte, pastorul Bisericii Adventiste Crestine de Ziua a Saptea Roman, Teofil Brasov, a declarat c´┐Ż dac´┐Ż instanta de judecat´┐Ż va cere aceste documente si dac´┐Ż Filip Panait va face o cerere scris´┐Ż, nu este nici o problem´┐Ż. „Toate discutiile si sedintele care au avut loc ´┐Żn perioada premerg´┐Żtoare excomunic´┐Żrii sale au fost consemnate ´┐Żn procese verbale, ´┐Żns´┐Ż conform Legii 489/2006 instanta nu are cum s´┐Ż solutioneze o problem´┐Ż care are loc ´┐Żn interiorul unui cult“, a precizat pastorul Teofil Brasov.

Articol afisat de 3709 ori  |  Alte articole de acelasi autor  |  Trimite mesaj autorului
(L´┐Żcr´┐Żmioara BUGA)
AdaugŃ comentariul tŃu la acest articol Comentarii la acest articol:
Nu exist´┐Ż nici un comentariu la acest articol
Stiri Locale Stiri Locale
Stiri Sport Stiri Sport
Stiri, informatii, cursul valutar, datele meteo, horoscop, discutii, forum.
Webdesign by webber.ro | Domenii premium
©2003-2006 Drepturile de autor asupra intregului continut al acestui site apartin in totalitate Grupul de Presa Accent SRL Piatra Neamt
Reproducerea totala sau partiala a materialelor este permisa numai cu acordul Grupului de Presa Accent Piatra Neamt.
Grupului de Presa Accent SRL - societate in insolventa, in insolvency, en procedure collective