Monitorul de Neamt si Roman ziarul din judetul Neamt cu cei mai multi cititori
  Stiri azi     Arhiva     Cautare     Anunturi     Forum     Redactia  
AutentificareAutentificareInregistrare 
Calendar- Arhiva de Stiri Decembrie 2007
LMMJVSD
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31      
Stiri pe e-mail - Newsletter Monitorul de Neamt Newsletter
Nume:
Email:
Links - Link-uri catre site-uri utile Link-uri
 Judetul Neamt
 Video Production
 Cambridge
Optiuni Pagina Optiuni pagina
Adauga in Favorites Adauga in Favorites
Seteaza Pagina de start Seteaza Pagina de start
Tipareste pagina Tipareste pagina


Monitorul de Neamt » Stiri Locale 5 Decembrie 2007
TipŃreste articolul - Varianta pentru imprimantŃ Trimite acest articol unui prieten  prin email

JAF COMANDAT la afaceristul Pintilie?

• Mircea Pintilie sustine c´┐Ż are informatii conform c´┐Żrora jaful de la locuinta sa ar fi fost comandat • el vrea s´┐Ż afle de cine • pentru aceasta a fost inclusiv la penitenciarul unde s´┐Żnt ´┐Żncarcerati cei doi f´┐Żptasi • afaceristul este convins c´┐Ż Ioan Purice, unul din f´┐Żptasi a vrut s´┐Ż-i comunice ceva, dar nu a putut din cauza gardienilor • sotia t´┐Żrgnemteanului a fost la un pas de moarte • ast´┐Żzi are loc primul termen al procesului •

Autorii t´┐Żlh´┐Żriei comise la data de 26 septembrie, asupra sotiei cunoscutului politician si om de afaceri din T´┐Żrgu Neamt, Mircea Pintilie, va ajunge, ast´┐Żzi, ´┐Żn fata instantei de la Judec´┐Żtoria din localitate unde are loc primul termen al procesului. Ioan Purice, ´┐Żn v´┐Żrst´┐Ż de 44 de ani, a fost trimis ´┐Żn judecat´┐Ż ´┐Żn acest dosar, pentru t´┐Żlh´┐Żrie, nerespectarea regimului armelor si munitiilor, fals material ´┐Żn ´┐Żnscrisuri oficiale si dou´┐Ż fapte de furt calificat. Neculai Apetrei, de 39 de ani, complicele s´┐Żu, va da socoteal´┐Ż pentru infractiunea de t´┐Żlh´┐Żrie. Ambii se afl´┐Ż ´┐Żn stare de arest preventiv si s´┐Żnt recidivisti. Cei doi s´┐Żnt originari din comuna Borlesti, judetul Neamt, numai c´┐Ż Purice a preferat, de ceva vreme, s´┐Ż locuiasc´┐Ż ´┐Żn municipiul Bac´┐Żu.
Omul de afaceri nu se constituie parte civil´┐Ż ´┐Żn acest proces, consider´┐Żnd c´┐Ż si asa nu ar putea s´┐Ż-si recupereze bunurile sustrase de f´┐Żptasi. Mircea Pintilie vrea ´┐Żn schimb s´┐Ż afle de la Purice dac´┐Ż jaful a fost comandat si, dac´┐Ż da, de c´┐Żtre cine. Pentru c´┐Ż detine informatii conform c´┐Żrora altcineva i-ar fi trimis pe infractori acas´┐Ż la el. Pentru a-si clarifica b´┐Żnuielile a fost chiar la penitenciar, la Bac´┐Żu, unde cei doi erau tinuti ´┐Żn arest preventiv. „S´┐Żpt´┐Żm´┐Żna trecut´┐Ż am fost la penitenciar, la Bac´┐Żu, ca s´┐Ż-i v´┐Żd si am stat de vorb´┐Ż cu ei. Se pare c´┐Ż treburile nu au fost chiar asa de curate la mine, ´┐Żns´┐Ż politistii nu au vrut s´┐Ż m´┐Ż lase singur ´┐Żn camer´┐Ż cu Purice, care dorea s´┐Ż-mi spun´┐Ż ceva, pentru c´┐Ż-mi f´┐Żcea tot timpul din ochi. I-am spus c´┐Ż nu m´┐Ż constitui parte civil´┐Ż pentru aurul care nu s-a recuperat, zecile de grame care au disp´┐Żrut, si multe alte chestii despre care nu s-a scris. Vreau ´┐Żn schimb verigheta de 5 grame, care pentru mine ´┐Żnseamn´┐Ż ceva, si vreau s´┐Ż stiu cine l-a trimis la mine. L-am ´┐Żntrebat dac´┐Ż e din T´┐Żrgu Neamt si el nu a spus nimic, doar a dat din ochi. Nu putea s´┐Ż vorbeasc´┐Ż c´┐Ż erau politistii l´┐Żng´┐Ż mine. Am rugat atunci s´┐Ż fiu l´┐Żsat singur cu Purice ´┐Żn camer´┐Ż, doar dou´┐Ż minute, dar n-au vrut. Astept s´┐Ż v´┐Żd ce declaratie va da, joi, la Judec´┐Żtorie“. Pentru c´┐Ż procesul are loc chiar ´┐Żn ziua Sf´┐Żntului Nicolae, Mircea Pintilie a preg´┐Żtit si un „cadou“pentru Purice. „Eu vreau s´┐Ż-i fac cadou, de Mos Nicolae, un spray, la fel cu cel pe care l-a consumat pe nevast´┐Ż-mea, si o rol´┐Ż de scotch, cu care a legat-o si era s´┐Ż moar´┐Ż, pentru c´┐Ż nu mai avea aer. Era s´┐Ż se sufoce. ´┐Żi voi spune c´┐Ż acesta este cadoul meu de Mos Nicolae, pentru c´┐Ż avansul l-am dat deja, prin retragerea ca parte civil´┐Ż. Oricum nu are el de unde s´┐Ż-mi dea el 100 de milioane pentru bunurile nerecuperate. M´┐Ż retrag ca s´┐Ż-i dau de ´┐Żnteles c´┐Ż vreau ´┐Żn schimb, de la el, adev´┐Żrul“, a mai spus Mircea Pintilie.
Reamintim c´┐Ż jaful de la locuinta familiei Pintilie a avut loc ´┐Żn ziua de 26 septembrie 2007. Conform celor scrise ´┐Żn rechizitoriul cauzei, ´┐Żn dimineata zilei mentionate, Purice si Apetrei au observat ´┐Żn centrul orasului autoturismul ´┐Żn care se aflau cei doi soti si au decis s´┐Ż mearg´┐Ż la casa acestora pentru a sustrage bunuri. Au sunat la poart´┐Ż, nu a r´┐Żspuns nimeni, asa c´┐Ż au intrat ´┐Żn curte pe poarta mic´┐Ż, g´┐Żsit´┐Ż ´┐Żntredeschis´┐Ż, apoi au intrat ´┐Żn cas´┐Ż pe usa principal´┐Ż. Imediat au fost surprinsi de Viorica Pintilie. Aceasta se ´┐Żntorsese ´┐Żntre timp acas´┐Ż, fiind adus´┐Ż cu masina de c´┐Żtre sot, apoi acesta plecase din nou. Apetrei a folosit un spray paralizant asupra femeii, care a fost imobilizat´┐Ż, fiindu-i legate m´┐Żinile si picioarele cu o band´┐Ż scotch, o cravat´┐Ż si un cablu electric. Apetrei a r´┐Żmas l´┐Żng´┐Ż victim´┐Ż, iar Purice a ´┐Żnceput s´┐Ż caute bunuri prin cas´┐Ż. ´┐Żn actul de acuzare se mentioneaz´┐Ż doar furtul a dou´┐Ż laptop-uri si a unui telefon Nokia, ce au fost recuperate ulterior din locuinta lui Purice, de la Bac´┐Żu. Tot atunci, organele de cercetare penal´┐Ż au mai g´┐Żsit o arm´┐Ż de foc si cartuse, copii Xerox dup´┐Ż o carte de identitate cu fotografia lui Purice si datele de identitate ale unei alte persoane, precum si alte copii similare, cu poza lui Apetrei, si datele unui alt cet´┐Żtean. Anchetatorii au constatat c´┐Ż respectivele copii fuseser´┐Ż executate cu ajutorul unui xerox si al unui laminator, g´┐Żsite de asemenea la Purice acas´┐Ż.

Articol afisat de 2924 ori  |  Alte articole de acelasi autor  |  Trimite mesaj autorului
(Ramona AANEI)
AdaugŃ comentariul tŃu la acest articol Comentarii la acest articol:
Nu exist´┐Ż nici un comentariu la acest articol
Stiri Locale Stiri Locale
Stiri Sport Stiri Sport
Stiri, informatii, cursul valutar, datele meteo, horoscop, discutii, forum.
Webdesign by webber.ro | Domenii premium
©2003-2006 Drepturile de autor asupra intregului continut al acestui site apartin in totalitate Grupul de Presa Accent SRL Piatra Neamt
Reproducerea totala sau partiala a materialelor este permisa numai cu acordul Grupului de Presa Accent Piatra Neamt.
Grupului de Presa Accent SRL - societate in insolventa, in insolvency, en procedure collective