Monitorul de Neamt si Roman ziarul din judetul Neamt cu cei mai multi cititori
  Stiri azi     Arhiva     Cautare     Anunturi     Forum     Redactia  
AutentificareAutentificareInregistrare 
Calendar- Arhiva de Stiri Decembrie 2007
LMMJVSD
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31      
Stiri pe e-mail - Newsletter Monitorul de Neamt Newsletter
Nume:
Email:
Links - Link-uri catre site-uri utile Link-uri
 Judetul Neamt
 Video Production
 Cambridge
Optiuni Pagina Optiuni pagina
Adauga in Favorites Adauga in Favorites
Seteaza Pagina de start Seteaza Pagina de start
Tipareste pagina Tipareste pagina


























Monitorul de Neamt » Stiri Locale 5 Decembrie 2007
Tipãreste articolul - Varianta pentru imprimantã Trimite acest articol unui prieten  prin email

JAF COMANDAT la afaceristul Pintilie?

• Mircea Pintilie sustine cã are informatii conform cãrora jaful de la locuinta sa ar fi fost comandat • el vrea sã afle de cine • pentru aceasta a fost inclusiv la penitenciarul unde sînt încarcerati cei doi fãptasi • afaceristul este convins cã Ioan Purice, unul din fãptasi a vrut sã-i comunice ceva, dar nu a putut din cauza gardienilor • sotia tîrgnemteanului a fost la un pas de moarte • astãzi are loc primul termen al procesului •

Autorii tîlhãriei comise la data de 26 septembrie, asupra sotiei cunoscutului politician si om de afaceri din Tîrgu Neamt, Mircea Pintilie, va ajunge, astãzi, în fata instantei de la Judecãtoria din localitate unde are loc primul termen al procesului. Ioan Purice, în vîrstã de 44 de ani, a fost trimis în judecatã în acest dosar, pentru tîlhãrie, nerespectarea regimului armelor si munitiilor, fals material în înscrisuri oficiale si douã fapte de furt calificat. Neculai Apetrei, de 39 de ani, complicele sãu, va da socotealã pentru infractiunea de tîlhãrie. Ambii se aflã în stare de arest preventiv si sînt recidivisti. Cei doi sînt originari din comuna Borlesti, judetul Neamt, numai cã Purice a preferat, de ceva vreme, sã locuiascã în municipiul Bacãu.
Omul de afaceri nu se constituie parte civilã în acest proces, considerînd cã si asa nu ar putea sã-si recupereze bunurile sustrase de fãptasi. Mircea Pintilie vrea în schimb sã afle de la Purice dacã jaful a fost comandat si, dacã da, de cãtre cine. Pentru cã detine informatii conform cãrora altcineva i-ar fi trimis pe infractori acasã la el. Pentru a-si clarifica bãnuielile a fost chiar la penitenciar, la Bacãu, unde cei doi erau tinuti în arest preventiv. „Sãptãmîna trecutã am fost la penitenciar, la Bacãu, ca sã-i vãd si am stat de vorbã cu ei. Se pare cã treburile nu au fost chiar asa de curate la mine, însã politistii nu au vrut sã mã lase singur în camerã cu Purice, care dorea sã-mi spunã ceva, pentru cã-mi fãcea tot timpul din ochi. I-am spus cã nu mã constitui parte civilã pentru aurul care nu s-a recuperat, zecile de grame care au dispãrut, si multe alte chestii despre care nu s-a scris. Vreau în schimb verigheta de 5 grame, care pentru mine înseamnã ceva, si vreau sã stiu cine l-a trimis la mine. L-am întrebat dacã e din Tîrgu Neamt si el nu a spus nimic, doar a dat din ochi. Nu putea sã vorbeascã cã erau politistii lîngã mine. Am rugat atunci sã fiu lãsat singur cu Purice în camerã, doar douã minute, dar n-au vrut. Astept sã vãd ce declaratie va da, joi, la Judecãtorie“. Pentru cã procesul are loc chiar în ziua Sfîntului Nicolae, Mircea Pintilie a pregãtit si un „cadou“pentru Purice. „Eu vreau sã-i fac cadou, de Mos Nicolae, un spray, la fel cu cel pe care l-a consumat pe nevastã-mea, si o rolã de scotch, cu care a legat-o si era sã moarã, pentru cã nu mai avea aer. Era sã se sufoce. ÃŽi voi spune cã acesta este cadoul meu de Mos Nicolae, pentru cã avansul l-am dat deja, prin retragerea ca parte civilã. Oricum nu are el de unde sã-mi dea el 100 de milioane pentru bunurile nerecuperate. Mã retrag ca sã-i dau de înteles cã vreau în schimb, de la el, adevãrul“, a mai spus Mircea Pintilie.
Reamintim cã jaful de la locuinta familiei Pintilie a avut loc în ziua de 26 septembrie 2007. Conform celor scrise în rechizitoriul cauzei, în dimineata zilei mentionate, Purice si Apetrei au observat în centrul orasului autoturismul în care se aflau cei doi soti si au decis sã meargã la casa acestora pentru a sustrage bunuri. Au sunat la poartã, nu a rãspuns nimeni, asa cã au intrat în curte pe poarta micã, gãsitã întredeschisã, apoi au intrat în casã pe usa principalã. Imediat au fost surprinsi de Viorica Pintilie. Aceasta se întorsese între timp acasã, fiind adusã cu masina de cãtre sot, apoi acesta plecase din nou. Apetrei a folosit un spray paralizant asupra femeii, care a fost imobilizatã, fiindu-i legate mîinile si picioarele cu o bandã scotch, o cravatã si un cablu electric. Apetrei a rãmas lîngã victimã, iar Purice a început sã caute bunuri prin casã. În actul de acuzare se mentioneazã doar furtul a douã laptop-uri si a unui telefon Nokia, ce au fost recuperate ulterior din locuinta lui Purice, de la Bacãu. Tot atunci, organele de cercetare penalã au mai gãsit o armã de foc si cartuse, copii Xerox dupã o carte de identitate cu fotografia lui Purice si datele de identitate ale unei alte persoane, precum si alte copii similare, cu poza lui Apetrei, si datele unui alt cetãtean. Anchetatorii au constatat cã respectivele copii fuseserã executate cu ajutorul unui xerox si al unui laminator, gãsite de asemenea la Purice acasã.

Articol afisat de 2905 ori  |  Alte articole de acelasi autor  |  Trimite mesaj autorului
(Ramona AANEI)
Adaugã comentariul tãu la acest articol Comentarii la acest articol:
Nu exist� nici un comentariu la acest articol
Stiri Locale Stiri Locale
Stiri Sport Stiri Sport
Stiri, informatii, cursul valutar, datele meteo, horoscop, discutii, forum.
Webdesign by webber.ro | Domenii premium
©2003-2006 Drepturile de autor asupra intregului continut al acestui site apartin in totalitate Grupul de Presa Accent SRL Piatra Neamt
Reproducerea totala sau partiala a materialelor este permisa numai cu acordul Grupului de Presa Accent Piatra Neamt.
Grupului de Presa Accent SRL - societate in insolventa, in insolvency, en procedure collective