Monitorul de Neamt si Roman ziarul din judetul Neamt cu cei mai multi cititori
  Stiri azi     Arhiva     Cautare     Anunturi     Forum     Redactia  
AutentificareAutentificareInregistrare 
Calendar- Arhiva de Stiri Decembrie 2007
LMMJVSD
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31      
Stiri pe e-mail - Newsletter Monitorul de Neamt Newsletter
Nume:
Email:
Links - Link-uri catre site-uri utile Link-uri
 Judetul Neamt
 Video Production
 Cambridge
Optiuni Pagina Optiuni pagina
Adauga in Favorites Adauga in Favorites
Seteaza Pagina de start Seteaza Pagina de start
Tipareste pagina Tipareste pagina


Monitorul de Neamt » Stiri Locale 5 Decembrie 2007
Tipăreste articolul - Varianta pentru imprimantă Trimite acest articol unui prieten  prin email
Tezele cu subiect unic, emotii pentru mii de elevi si părinti

Tezele cu subiect unic, emotii pentru mii de elevi si părinti

• prima teză va fi sustinută astăzi • în clasele a VII-a si a VIII-a din scolile nemtene, sînt 12.236 de elevi •

Peste 12.000 de elevi din ultimele două clase de gimnaziu intră, de astăzi, în perioada de sustinere a tezelor care le vor dicta, pe jumătate, viitorul studiilor pe care le vor urma după scoala generală. După cum a declarat profesorul Mihai Lăcătusu, inspector scolar general, în judetul Neamt, tezele cu subiect unic pentru elevii claselor a VII-a si a VIII-a se vor desfăsura conform metodologiei, avînd în vedere că toate cele patru simulări derulate s-au desfăsurat corespunzător, directorii si cadrele didactice fiind formate si informate despre toate noutătile legate de acest subiect.
„Simulările organizate de MECT au vizat modul în care este aplicată procedura de comunicare între Centrul National pentru Curriculum si Evaluare în Învătămîntul Preuniversitar din cadrul MECT si Centrele de comunicare pentru tezele cu subiect unic din judet, modul în care resursele umane implicate răspund solicitărilor procedurilor, încadrarea în intervalul de timp stabilit, precum si verificarea timpului în care plicurile cu subiecte ajung din centrele de comunicare în scolile arondate, mai îndepărtate .
În judetul Neamt organizarea tezei pentru cei 6.143 de elevi de clasa a VII-a si 6.093 de elevi de clasa aVIII-a s-a făcut în 26 centre de comunicare. Evaluarea tezelor se va face în 9 centre de evaluare si se doreste a fi obiectivă, unitară si efectuată cu aceeasi unitate de măsură în toate scolile din judet. Dorim ca supaveghetorii - profesorii asistenti, să asigure în fiecare clasă, în timpul tezei, o atmosferă normală de lucru, pentru ca rezultatele să reflecte situatia reală a demersului didactic din fiecare scoală.
În zilele de 5, 11 si 14 decembrie 2007, scolile vor face un orar special de lucru si, conform descentralizării, vor găsi solutii viabile de recuperare a orelor care nu vor putea fi efectuate din cauza tezelor. Toti inspectorii scolari vor monitoriza în teren atît desfăsurarea tezei, cît si programul de recuperare a orelor“, a declarat generalul Mihai Lăcătusu.

Tezele unice cîntăresc mult din acest an

Tezele unice vor înlocui de anul acesta testele nationale, ca modalitate de admitere la liceu pentru anul scolar 2008-2009. Potrivit calendarului stabilit de Ministerul Educatiei, Cercetării si Tineretului, în data de 5 decembrie se va da teza unică la matematică, iar pe 11 decembrie - cea la istorie sau geografie, la alegere, sustinută numai de elevii claselor a VIII-a. Ultima teză cu subiect unic, la limba si literatura română, se va da pe 14 decembrie. Contestatiile vor putea fi depuse în data de 11 ianuarie 2008. Tezele unice vor fi evaluate în centre desemnate în acest scop. Fiecare lucrare va fi corectată de doi profesori, altii decît cei din unitătile de învătămînt de la care provin tezele. Evaluarea se face pe baza unui punctaj de la 1 la 100, acordîndu-se 90 de puncte pentru răspunsurile corecte si complete si 10 puncte din oficiu.
După corectare, fiecare evaluator va stabili nota prin împărtirea la 10 a punctajului obtinut de elev, fără rotunjire. Nota finală va rezulta din media aritmetică a notelor acordate de fiecare profesor evaluator. Fractiunile de punct rezultate din împărtire se rotunjesc la nota imediat superioară dacă sînt cuprinse în intervalul 0,50-0,99 sau se anulează, dacă sînt cuprinse în intervalul 0,01-0,49.
Absolventii de scoală generală se vor înscrie în licee sau scoli de arte si meserii fără examen, pe baza mediei dintre media generală obtinută la tezele cu subiect unic si cea de absolvire a claselor V-VIII, fiecare avînd ponderea de 50%. În semestrul II, teza la limba si literatura maternă va fi sustinută pe 6 mai, iar pe 9 mai se va da teza unică la istorie sau geografie (numai pentru clasa a VIII-a).
Teza unică la limba si literatura română va fi pe 13 mai 2008, iar pe 16 mai - cea la matematică. În data de 29 mai 2008, vor putea fi depuse contestatii.

Articol afisat de 22686 ori  |  Alte articole de acelasi autor  |  Trimite mesaj autorului
(Simona TĂRNĂ)
Adaugă comentariul tău la acest articol Comentarii la acest articol:
Nu există nici un comentariu la acest articol
Stiri Locale Stiri Locale
Stiri Sport Stiri Sport
Stiri, informatii, cursul valutar, datele meteo, horoscop, discutii, forum.
Webdesign by webber.ro | Domenii premium
©2003-2006 Drepturile de autor asupra intregului continut al acestui site apartin in totalitate Grupul de Presa Accent SRL Piatra Neamt
Reproducerea totala sau partiala a materialelor este permisa numai cu acordul Grupului de Presa Accent Piatra Neamt.
Grupului de Presa Accent SRL - societate in insolventa, in insolvency, en procedure collective