Monitorul de Neamt si Roman ziarul din judetul Neamt cu cei mai multi cititori
  Stiri azi     Arhiva     Cautare     Anunturi     Forum     Redactia  
AutentificareAutentificareInregistrare 
Calendar- Arhiva de Stiri Decembrie 2007
LMMJVSD
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31      
Stiri pe e-mail - Newsletter Monitorul de Neamt Newsletter
Nume:
Email:
Links - Link-uri catre site-uri utile Link-uri
 Judetul Neamt
 Video Production
 Cambridge
Optiuni Pagina Optiuni pagina
Adauga in Favorites Adauga in Favorites
Seteaza Pagina de start Seteaza Pagina de start
Tipareste pagina Tipareste pagina


























Monitorul de Neamt » Stiri Locale 21 Decembrie 2007
Tipãreste articolul - Varianta pentru imprimantã Trimite acest articol unui prieten  prin email

CAS Neamt dã... seamã

• în judet plãtesc asigurãri de sãnãtate doar 18% dintre nemteni si beneficiazã de asistentã medicalã gratuitã 73% din populatie • în cursul anului 2007, forul plãtitor a dispus de un buget de 1.883 miliarde de lei vechi • cele mai mari sume de bani au fost alocate activitãtii spitalelor si asistentei cu medicamente în ambulatoriu •

O mie de persoane fizice si juridice din Neamt care contribuie la fondul unic al asigurãrilor de sãnãtate vor primi în curînd o corespondentã specialã de la Casa de Asigurãri de Sãnãtate (CAS) Neamt. Conducerea acestei institutii a decis sã informeze o parte din populatia judetului, administratiile locale si angajatorii cei mai mari din judet despre felul cum au fost utilizati banii strînsi din contributiile pentru asigurãrile de sãnãtate primite de la persoane si de la institutii în cursul acestui an.
Potrivit statisticilor CAS Neamt, la nivelul judetului existau, la sfîrsitul lunii noiembrie, 424.320 persoane asigurate, reprezentînd 73% din totalul populatiei, considerat a fi de 588.207 locuitori. Tinînd cont de acest numãr total de locuitori din judet si de faptul cã numai 105.294 persoane contribuie la fondul unic al asigurãrilor de sãnãtate, reiese cã au calitate de asigurat si beneficiazã de asistentã medicalã gratuitã 73% din efectivul populatiei Neamtului, dar numai 18% contribuie efectiv la plata acestora. În cursul anului 2007, bugetul total alocat CAS Neamt de cãtre Casa Nationalã de Asigurãri de Sãnãtate a fost de 1.883 miliarde de lei vechi, desi initial s-au alocat doar 1.520 miliarde.
Cele sapte unitãti spitalicesti din judet au beneficiat în 2007 de 934 de miliarde de lei vechi, numãrul total al celor internati care au primit gratuit îngrijiri medicale intraspitalicesti fiind de 102.734 pacienti.
Cei 253 de medici de familie din judet aflati în relatie contractualã cu forul plãtitor au avut alocat un buget total de 157,84 de miliarde de lei vechi. Serviciul Judetean de Ambulantã Neamt a avut alocat un buget total de circa 100 miliarde de lei vechi. Cele sapte laboratoare de analize aflate în relatie contractualã cu CAS Neamt au dispus de o sumã totalã de 30 de miliarde de lei vechi. Pentru dispozitive medicale au fost alocate 13,71 miliarde de lei vechi, 370 de nemteni primind cristalin, aparate auditive, proteze de mînã sau picior, încãltãminte ortopedicã.
Unul dintre capitolele extrem de importante finantat de cãtre CAS Neamt este asistenta cu medicamente în ambulatoriu, adicã medicamente cu si fãrã contributie personalã, pentru care s-au repartizat 389 de miliarde de lei vechi. În aceste conditii, lunar au putut sã îsi procure lunar medicamente 146.191 de nemteni. 5.576 dintre acestia primesc gratuit, lunã de lunã, medicamente pentru boli protejate precum cancer, dementã si alte afectiuni psihice, hepatitã cronicã, cirozã hepaticã, poliartritã reumatoidã, spondilitã anchilozantã etc.
Datoritã contributiei la fondul national unic al asigurãrilor de sãnãtate, au fost plãtite 11.524 certificate de concedii medicale, 1.025 angajatori recuperîndu-si sumele plãtite angajatilor pentru astfel de probleme de sãnãtate.

Articol afisat de 1603 ori  |  Alte articole de acelasi autor  |  Trimite mesaj autorului
(L.ILISESCU)
Adaugã comentariul tãu la acest articol Comentarii la acest articol:
Nu exist� nici un comentariu la acest articol
Stiri Locale Stiri Locale
Stiri Sport Stiri Sport
Stiri Opinii Stiri Opinii
Stiri, informatii, cursul valutar, datele meteo, horoscop, discutii, forum.
Webdesign by webber.ro | Domenii premium
©2003-2006 Drepturile de autor asupra intregului continut al acestui site apartin in totalitate Grupul de Presa Accent SRL Piatra Neamt
Reproducerea totala sau partiala a materialelor este permisa numai cu acordul Grupului de Presa Accent Piatra Neamt.
Grupului de Presa Accent SRL - societate in insolventa, in insolvency, en procedure collective