Monitorul de Neamt si Roman ziarul din judetul Neamt cu cei mai multi cititori
  Stiri azi     Arhiva     Cautare     Anunturi     Forum     Redactia  
AutentificareAutentificareInregistrare 
Calendar- Arhiva de Stiri Decembrie 2007
LMMJVSD
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31      
Stiri pe e-mail - Newsletter Monitorul de Neamt Newsletter
Nume:
Email:
Links - Link-uri catre site-uri utile Link-uri
 Judetul Neamt
 Video Production
 Cambridge
Optiuni Pagina Optiuni pagina
Adauga in Favorites Adauga in Favorites
Seteaza Pagina de start Seteaza Pagina de start
Tipareste pagina Tipareste pagina


























Monitorul de Neamt » Stiri Locale 21 Decembrie 2007
Tipãreste articolul - Varianta pentru imprimantã Trimite acest articol unui prieten  prin email

Comercianti care îsi vînd sufletul

• la un control efectuat de OJPC, au fost gãsiti comercianti care vindeau produse cu termen de valabilitate depãsit • urmare a abaterilor constatate, au fost aplicate 11 amenzi în valoare totalã de 180 de milioane de lei vechi, au fost oprite de la vînzare produse în valoare de 27,53 milioane de lei vechi •

Un control efectuat recent de cãtre inspectorii din cadrul Oficiului Judetean pentru Protectia Consumatorilor (OJPC) Neamt i-a avut drept tintã pe operatorii economici care vînd alimente cãutate mai ales acum, în apropierea sãrbãtorilor de iarnã - carne preambalatã, peste afumat si ambalat si produse din peste, vin, dulciuri, produse de cofetãrie si de patiserie. Au fost verificati 26 de agenti economici care comercializeazã produse alimentare în perimetrul pietelor din Piatra Neamt si Tîrgu Neamt sau care depoziteazã si distribuie alimente, iar în cazul a 18 dintre ei au fost identificate abateri de la legislatia în vigoare. Unii operatori economici vindeau piept de pasãre dezosat refrigerat, cu data limitã de consum depãsitã de 5 zile si pãstrat în stare termicã de congelare, iar un altul ciocolatã Kandia - tabletã a 100 grame si chec de casã cu cacao cu data limitã de consum depãsitã de maximum 40 de zile si minimum patru zile. La doi operatori economici au fost gãsite produse alimentare cu caracteristici organoleptice neconforme - cozonac cu nucã preambalat (produs de Ficiu Com Prod SRL Bucov - Prahova) cu puncte de mucegai la suprafatã. Culmea este cã produsul alimentar prezenta mucegai, desi conform înscrisurilor de pe etichetã se afla în termen de valabilitate încã douã zile. Echipele de control ale OJPC Neamt au mai gãsit si macrou congelat, importat din Spania, care era oxidat si avea pielea ruptã, desi, conform etichetei, durabilitatea sa minimalã expirã în iulie 2008.
La alte douã magazine, echipele de control ale OJPC Neamt au gãsit peste oceanic congelat expus la comercializare în afara spatiului frigorific si piept de pasãre refrigerat pãstrat în conditii de congelare.
La 17 operatori economici au fost identificate produse alimentare cu abateri fatã de prevederile legale privind etichetarea.
Astfel, s-a constatat cã pe ambalajul figurinelor din ciocolatã specifice sãrbãtorilor de iarnã nu sînt înscrise denumirea produsului, data durabilitãtii minimale, cantitatea netã, denumirea importatorului, conditii de pãstrare. Pe ouã din ciocolatã cu surprize, importate din Turcia, nu sînt marcate în limba românã elementele principale de identificare si caracterizare.
Pe ciocolata „Smartbon“ - tabletã a 85 g, importatã din Turcia, nu este înscrisã denumirea importatorului si continutul total de cacao în substanta uscatã. S-au mai gãsit ceafã de porc ambalatã în vid si aripi curcan, pulpe de pasãre întregi si inferioare preambalate în unitatea de desfacere, în stare termicã de congelare, fãrã nici un element de identificare si caracterizare. Inimi si ficat pasãre, preambalate în stare termicã de congelare, import Spania si Brazilia, fãrã marcare în limba românã a principalelor elemente de identificare si caracterizare. Macrou si hering afumat, ambalat în brichete a 10 kilograme fãrã nici un element de identificare, sprot afumat, ambalat în caserole a 500 grame, import Polonia, la care nu este înscrisã data limitã de consum. S-au mai gãsit diverse sortimente de fursecuri, dropsuri, preambalate în pungi în unitatea de comercializare, fãrã nici un element de identificare, cornuri cu rahat, plãcinta cu nucã, la care nu sînt înscrise lista ingredientelor si adresa producãtorului, ciocolata vrac, preambalatã în pungi, fãrã nici un element de identificare. Ca urmare a abaterilor constatate, s-au aplicat 11 amenzi contraventionale în valoare totalã de 180 de milioane de lei vechi si 12 avertismente si s-au dispus mãsurile de oprire definitivã a comercializãrii a 7 kilograme alimente în valoare de un milion de lei vechi si oprirea temporarã a comercializãrii a 288 kilograme alimente, în valoare de 26,53 milioane de lei vechi.

Articol afisat de 1749 ori  |  Alte articole de acelasi autor  |  Trimite mesaj autorului
(L.ILISESCU)
Adaugã comentariul tãu la acest articol Comentarii la acest articol:
Nu exist� nici un comentariu la acest articol
Stiri Locale Stiri Locale
Stiri Sport Stiri Sport
Stiri Opinii Stiri Opinii
Stiri, informatii, cursul valutar, datele meteo, horoscop, discutii, forum.
Webdesign by webber.ro | Domenii premium
©2003-2006 Drepturile de autor asupra intregului continut al acestui site apartin in totalitate Grupul de Presa Accent SRL Piatra Neamt
Reproducerea totala sau partiala a materialelor este permisa numai cu acordul Grupului de Presa Accent Piatra Neamt.
Grupului de Presa Accent SRL - societate in insolventa, in insolvency, en procedure collective