Monitorul de Neamt si Roman ziarul din judetul Neamt cu cei mai multi cititori
  Stiri azi     Arhiva     Cautare     Anunturi     Forum     Redactia  
AutentificareAutentificareInregistrare 
Calendar- Arhiva de Stiri Decembrie 2007
LMMJVSD
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31      
Stiri pe e-mail - Newsletter Monitorul de Neamt Newsletter
Nume:
Email:
Links - Link-uri catre site-uri utile Link-uri
 Judetul Neamt
 Video Production
 Cambridge
Optiuni Pagina Optiuni pagina
Adauga in Favorites Adauga in Favorites
Seteaza Pagina de start Seteaza Pagina de start
Tipareste pagina Tipareste pagina


Monitorul de Neamt » Stiri Locale 24 Decembrie 2007
TipŃreste articolul - Varianta pentru imprimantŃ Trimite acest articol unui prieten  prin email

Asistatii social, mai bine, la anu

• de pe 1 ianuarie, ratia zilnic´┐Ż va fi de 11 lei, fat´┐Ż de 7 c´┐Żt este ´┐Żn prezent • directorii centrelor care g´┐Żzduiesc asistati cu diverse handicapuri au venit cu argumente c´┐Żnd au cerut majorarea •

Alocatia zilnic´┐Ż de hran´┐Ż ´┐Żn institutiile de asistent´┐Ż social´┐Ż - centre rezidentiale pentru persoane cu handicap adulte din subordinea Consiliului Judetean Neamt se majoreaz´┐Ż, ´┐Żncep´┐Żnd cu data de 1 ianuarie 2008, la 11 lei. ´┐Żn prezent, cheltuielile cu asigurarea hranei asistatilor s´┐Żnt limitate la suma de 7 lei pe zi.
Prin sase adrese primite la Consiliul Judetean, Centrele de ´┐Żngrijire si asistent´┐Ż Roman, T´┐Żrgu Neamt, Bozieni, Oslobeni, Centrul de Recuperare si Reabilitare a Persoanelor cu Handicap P´┐Żstr´┐Żveni si Centrul de Recuperare si Reabilitare Neuropsihic´┐Ż R´┐Żzboieni au solicitat majorarea alocatiei de hran´┐Ż. „Analiz´┐Żnd propunerile ´┐Żnaintate de unit´┐Żtile de ´┐Żngrijire si asistent´┐Ż din subordinea Consiliului Judetean, av´┐Żnd ´┐Żn vedere major´┐Żrile de pret la produsele de baz´┐Ż, necesitatea asigur´┐Żrii unui nivel minim de calorii, propun majorarea alocatiei zilnice de hran´┐Ż de 11 lei pe zi de persoan´┐Ż, ´┐Żncep´┐Żnd cu 1 ianuarie 2008“, a declarat Vlad Marcoci, presedintele Consiliului Judetean Neamt.
´┐Żn vreme ce conducerea Centrului de ´┐Żngrijire si Asistent´┐Ż Roman a prezentat o situatie a evolutiei preturilor din 2005 si p´┐Żn´┐Ż ´┐Żn prezent, relev´┐Żnd necesitatea major´┐Żrii alocatiei zilnice, conducerea centrului de la T´┐Żrgu Neamt a solicitat cresterea alocatiei la 14 lei pe zi de asistat, motiv´┐Żnd c´┐Ż din 2005 si p´┐Żn´┐Ż acum preturile alimentelor de baz´┐Ż s-au triplat. Nicoleta B´┐Żrnat, directoarea Centrului de Recuperare si Reabilitare a Persoanelor cu Handicap P´┐Żstr´┐Żveni, centru care g´┐Żzduieste 180 de asistati, oferindu-le ´┐Żngrijire medical´┐Ż, educatie, echipament, cazare, ambient familial, recuperare, reabilitare si hran´┐Ż a trimis la CJ, pentru a dovedi necesitatea major´┐Żrii alocatiei a expus dou´┐Ż variante de meniu - unul mai s´┐Żrac, iar cel´┐Żlalt mai bogat. Dac´┐Ż la prima variant´┐Ż, micul dejun presupunea ceai, p´┐Żine, margarin´┐Ż si gem, la ora 10 - mere, la pr´┐Żnz - bors de fasole, pilaf cu carne de porc si salat´┐Ż de varz´┐Ż, la ora 16 - napolitane, iar seara cartofi gratinati cu usturoi si ceai cu p´┐Żine, ´┐Żn cazul meniului mai bogat, dimineata s-ar m´┐Żnca ceai, p´┐Żine cu unt si ou fiert, la ora zece - mere, la pr´┐Żnz - bors de perisoare, toc´┐Żnit´┐Ż de cartofi cu carne de porc si mur´┐Żturi, la ora 16 - cl´┐Żtite cu gem, iar seara m´┐Żm´┐Żligut´┐Ż cu br´┐Żnz´┐Ż si sm´┐Żnt´┐Żn´┐Ż si ceai cu p´┐Żine. Consilierii judeteni nemteni au fost convinsi, cu aceste argumente, de necesitatea major´┐Żrii alocatiei de hran´┐Ż, ´┐Żncep´┐Żnd cu data de 1 ianuarie 2008, de la 7 la 11 lei pe zi de asistat.

Articol afisat de 1401 ori  |  Alte articole de acelasi autor  |  Trimite mesaj autorului
(Simona T´┐ŻRN´┐Ż)
AdaugŃ comentariul tŃu la acest articol Comentarii la acest articol:
Nu exist´┐Ż nici un comentariu la acest articol
Stiri Locale Stiri Locale
Stiri, informatii, cursul valutar, datele meteo, horoscop, discutii, forum.
Webdesign by webber.ro | Domenii premium
©2003-2006 Drepturile de autor asupra intregului continut al acestui site apartin in totalitate Grupul de Presa Accent SRL Piatra Neamt
Reproducerea totala sau partiala a materialelor este permisa numai cu acordul Grupului de Presa Accent Piatra Neamt.
Grupului de Presa Accent SRL - societate in insolventa, in insolvency, en procedure collective