Monitorul de Neamt si Roman ziarul din judetul Neamt cu cei mai multi cititori
  Stiri azi     Arhiva     Cautare     Anunturi     Forum     Redactia  
AutentificareAutentificareInregistrare 
Calendar- Arhiva de Stiri Ianuarie 2008
LMMJVSD
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031   
Stiri pe e-mail - Newsletter Monitorul de Neamt Newsletter
Nume:
Email:
Links - Link-uri catre site-uri utile Link-uri
 Judetul Neamt
 Video Production
 Cambridge
Optiuni Pagina Optiuni pagina
Adauga in Favorites Adauga in Favorites
Seteaza Pagina de start Seteaza Pagina de start
Tipareste pagina Tipareste pagina


























Monitorul de Neamt » Stiri Locale 17 Ianuarie 2008
Tipãreste articolul - Varianta pentru imprimantã Trimite acest articol unui prieten  prin email

Tãcerea-i de aur

• membru PNL în Consiliul Local Horia, Dumitru Rusu, riscã sã fie dat afarã din PNL • supãrarea liberalilor vine de la plîngerea fãcutã de acesta la Politie împotriva primarului PNL de Horia • interesant este cã fiul consilierului a înfiintat în comunã Organizatia PDL •

Dumitru Rusu, fost primar si ales al Partidului National Liberal (PNL) în Consiliul Local Horia, are mari sanse sã fie dat afarã din aceastã formatiune politicã, dupã plîngerea fãcutã la Politie împotriva colegului sãu de partid, primarul Vasile Baciu, care s-a „lãsat“ cu o anchetã DNA. Vlad Marcoci, seful PNL Neamt, a declarat cã acest lucru urmeazã sã se întîmple la urmãtoarea sedintã a Biroului Judetean al partidului. Mai mult, Dumitru Rusu este suspectat de liberali cã ar tinti sefia administratiei din Horia, „cochetînd“ cu PD-L. Interesant este cã aceastã din urmã formatiune politicã a apãrut în comuna de lîngã Roman taman prin eforturile fiului celui acuzat de colegii din PNL.
„Ce pot sã spun altceva decît cã am aflat cu stupoare despre actiunile domnului Dumitru Rusu. Principala mea nemultumire este cã ele au venit acum, nu cu mai mult timp în urmã, cînd s-a întîmplat respectiva investitie. Astfel, pun plîngerea domnului consilier local pe baza luptei politice interne. Asemenea dispute ar trebui sã aibã loc între noi, nu prin atacuri denigratoare“, a declarat Vlad Marcoci. Acesta a mai precizat cã are destul de multe informatii conform cãrora Dumitru Rusu si-ar dori fotoliul de primar în comuna Horia la viitoarele alegeri locale. „Acest domn a mai fost primar din partea PNTCD si acum s-ar pãrea cã vrea sã revinã în functie, din partea PD-L. Probabil nu si-a dat pînã acum demisia din PNL, pentru ca sã nu-si piardã functia de consilier local. Dacã este asa, înseamnã cã nu are verticalitate. Zilele aceastea, colegii mei de la Roman strîng mai multe informatii în legãturã cu acest caz si, la prima sedintã a Biroului Judetean, urmeazã sã luãm mãsurile care se impun, cel mai probabil excluderea din partid. Cred cã la Horia a debutat deja campania electoralã, într-un mod nu tocmai elegant“, a mai precizat Vlad Marcoci.

„Surprindere“

„Acuzatorul acuzat“ a aflat cu surprindere despre intentia colegilor liberali, dar s-a abtinut sã facã prea multe comentarii. „Deocamdatã, nu pot sã comentez în nici un fel, întrucît nu stiu nimic în mod oficial. Ce pot sã spun... astept sã vãd ce se întîmplã. Totusi, trebuie sã fac precizarea cã nu intentionez sã candidez pentru Primãria Horia. Pe de altã parte, este drept si faptul cã fiul meu, Paul Rusu, a înfiintat Organizatia Horia a PD-L“, a precizat Dumitru Rusu. De mentionat cã acesta a ocupat sefia primãriei comunei în cauzã în perioada mandatului 1996-2000, fiind ales pe listele PNTCD. De atunci, Dumitru Rusu este membru PNL si ocupã scaunul de consilier pentru aceastã formatiune.
Reamintim cã Biroul Bacãu al DNA are în curs de desfãsurare o anchetã privind presupuse nereguli în ceea ce priveste derularea proiectului finantat de SAPARD pentru amenajarea retelei de canalizare în comuna Horia. La mijloc sînt miliarde de lei, acuzatia principalã adusã primarului Vasile Baciu, ordonator de credite, fiindcã au fost efectuate receptii pentru lucrãri neefectuate si achizitii „suspecte“. Totul a pornit de la o sesizare adresatã oamenilor legii, la finele anului trecut. Cele mai mari presupuse nereguli în derularea programului SAPARD de la Horia s-ar referi, în primul rînd, la un generator electrogen de la statia de epurare, pe malul Siretului, care ar figura ca si achizitionat, dar de fapt n-ar exista. Valoarea utilajului în cauzã este de 600 milioane de lei vechi. ÃŽn plus, organele de anchetã trebuie sã verifice si asfaltarea, pe circa 700 de metri, a strãzii din zona sensului giratoriu, dupã încheierea sãpãturilor si dacã pompele care împing apa din gurile de canal existã cu adevãrat. Un alt posibil aspect ilegal se referã la semnarea receptiei lucrãrilor în anul 2004 si alimentarea instalatiilor cu energie electricã abia în 2006. De mentionat cã este vorba despre un proiect în valoare totalã de 40 miliarde de lei vechi, aprobat în 2002 si finalizat cu doi ani mai tîrziu.

Articol afisat de 1921 ori  |  Alte articole de acelasi autor  |  Trimite mesaj autorului
(Tudor CIOBOTARU)
Adaugã comentariul tãu la acest articol Comentarii la acest articol:
Nu exist� nici un comentariu la acest articol
Stiri Locale Stiri Locale
Stiri Sport Stiri Sport
Stiri, informatii, cursul valutar, datele meteo, horoscop, discutii, forum.
Webdesign by webber.ro | Domenii premium
©2003-2006 Drepturile de autor asupra intregului continut al acestui site apartin in totalitate Grupul de Presa Accent SRL Piatra Neamt
Reproducerea totala sau partiala a materialelor este permisa numai cu acordul Grupului de Presa Accent Piatra Neamt.
Grupului de Presa Accent SRL - societate in insolventa, in insolvency, en procedure collective