Monitorul de Neamt si Roman ziarul din judetul Neamt cu cei mai multi cititori
  Stiri azi     Arhiva     Cautare     Anunturi     Forum     Redactia  
AutentificareAutentificareInregistrare 
Calendar- Arhiva de Stiri Ianuarie 2008
LMMJVSD
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031   
Stiri pe e-mail - Newsletter Monitorul de Neamt Newsletter
Nume:
Email:
Links - Link-uri catre site-uri utile Link-uri
 Judetul Neamt
 Video Production
 Cambridge
Optiuni Pagina Optiuni pagina
Adauga in Favorites Adauga in Favorites
Seteaza Pagina de start Seteaza Pagina de start
Tipareste pagina Tipareste pagina


Monitorul de Neamt » Stiri Locale 17 Ianuarie 2008
TipŃreste articolul - Varianta pentru imprimantŃ Trimite acest articol unui prieten  prin email

T´┐Żcerea-i de aur

• membru PNL ´┐Żn Consiliul Local Horia, Dumitru Rusu, risc´┐Ż s´┐Ż fie dat afar´┐Ż din PNL • sup´┐Żrarea liberalilor vine de la pl´┐Żngerea f´┐Żcut´┐Ż de acesta la Politie ´┐Żmpotriva primarului PNL de Horia • interesant este c´┐Ż fiul consilierului a ´┐Żnfiintat ´┐Żn comun´┐Ż Organizatia PDL •

Dumitru Rusu, fost primar si ales al Partidului National Liberal (PNL) ´┐Żn Consiliul Local Horia, are mari sanse s´┐Ż fie dat afar´┐Ż din aceast´┐Ż formatiune politic´┐Ż, dup´┐Ż pl´┐Żngerea f´┐Żcut´┐Ż la Politie ´┐Żmpotriva colegului s´┐Żu de partid, primarul Vasile Baciu, care s-a „l´┐Żsat“ cu o anchet´┐Ż DNA. Vlad Marcoci, seful PNL Neamt, a declarat c´┐Ż acest lucru urmeaz´┐Ż s´┐Ż se ´┐Żnt´┐Żmple la urm´┐Żtoarea sedint´┐Ż a Biroului Judetean al partidului. Mai mult, Dumitru Rusu este suspectat de liberali c´┐Ż ar tinti sefia administratiei din Horia, „cochet´┐Żnd“ cu PD-L. Interesant este c´┐Ż aceast´┐Ż din urm´┐Ż formatiune politic´┐Ż a ap´┐Żrut ´┐Żn comuna de l´┐Żng´┐Ż Roman taman prin eforturile fiului celui acuzat de colegii din PNL.
„Ce pot s´┐Ż spun altceva dec´┐Żt c´┐Ż am aflat cu stupoare despre actiunile domnului Dumitru Rusu. Principala mea nemultumire este c´┐Ż ele au venit acum, nu cu mai mult timp ´┐Żn urm´┐Ż, c´┐Żnd s-a ´┐Żnt´┐Żmplat respectiva investitie. Astfel, pun pl´┐Żngerea domnului consilier local pe baza luptei politice interne. Asemenea dispute ar trebui s´┐Ż aib´┐Ż loc ´┐Żntre noi, nu prin atacuri denigratoare“, a declarat Vlad Marcoci. Acesta a mai precizat c´┐Ż are destul de multe informatii conform c´┐Żrora Dumitru Rusu si-ar dori fotoliul de primar ´┐Żn comuna Horia la viitoarele alegeri locale. „Acest domn a mai fost primar din partea PNTCD si acum s-ar p´┐Żrea c´┐Ż vrea s´┐Ż revin´┐Ż ´┐Żn functie, din partea PD-L. Probabil nu si-a dat p´┐Żn´┐Ż acum demisia din PNL, pentru ca s´┐Ż nu-si piard´┐Ż functia de consilier local. Dac´┐Ż este asa, ´┐Żnseamn´┐Ż c´┐Ż nu are verticalitate. Zilele aceastea, colegii mei de la Roman str´┐Żng mai multe informatii ´┐Żn leg´┐Żtur´┐Ż cu acest caz si, la prima sedint´┐Ż a Biroului Judetean, urmeaz´┐Ż s´┐Ż lu´┐Żm m´┐Żsurile care se impun, cel mai probabil excluderea din partid. Cred c´┐Ż la Horia a debutat deja campania electoral´┐Ż, ´┐Żntr-un mod nu tocmai elegant“, a mai precizat Vlad Marcoci.

„Surprindere“

„Acuzatorul acuzat“ a aflat cu surprindere despre intentia colegilor liberali, dar s-a abtinut s´┐Ż fac´┐Ż prea multe comentarii. „Deocamdat´┐Ż, nu pot s´┐Ż comentez ´┐Żn nici un fel, ´┐Żntruc´┐Żt nu stiu nimic ´┐Żn mod oficial. Ce pot s´┐Ż spun... astept s´┐Ż v´┐Żd ce se ´┐Żnt´┐Żmpl´┐Ż. Totusi, trebuie s´┐Ż fac precizarea c´┐Ż nu intentionez s´┐Ż candidez pentru Prim´┐Żria Horia. Pe de alt´┐Ż parte, este drept si faptul c´┐Ż fiul meu, Paul Rusu, a ´┐Żnfiintat Organizatia Horia a PD-L“, a precizat Dumitru Rusu. De mentionat c´┐Ż acesta a ocupat sefia prim´┐Żriei comunei ´┐Żn cauz´┐Ż ´┐Żn perioada mandatului 1996-2000, fiind ales pe listele PNTCD. De atunci, Dumitru Rusu este membru PNL si ocup´┐Ż scaunul de consilier pentru aceast´┐Ż formatiune.
Reamintim c´┐Ż Biroul Bac´┐Żu al DNA are ´┐Żn curs de desf´┐Żsurare o anchet´┐Ż privind presupuse nereguli ´┐Żn ceea ce priveste derularea proiectului finantat de SAPARD pentru amenajarea retelei de canalizare ´┐Żn comuna Horia. La mijloc s´┐Żnt miliarde de lei, acuzatia principal´┐Ż adus´┐Ż primarului Vasile Baciu, ordonator de credite, fiindc´┐Ż au fost efectuate receptii pentru lucr´┐Żri neefectuate si achizitii „suspecte“. Totul a pornit de la o sesizare adresat´┐Ż oamenilor legii, la finele anului trecut. Cele mai mari presupuse nereguli ´┐Żn derularea programului SAPARD de la Horia s-ar referi, ´┐Żn primul r´┐Żnd, la un generator electrogen de la statia de epurare, pe malul Siretului, care ar figura ca si achizitionat, dar de fapt n-ar exista. Valoarea utilajului ´┐Żn cauz´┐Ż este de 600 milioane de lei vechi. ´┐Żn plus, organele de anchet´┐Ż trebuie s´┐Ż verifice si asfaltarea, pe circa 700 de metri, a str´┐Żzii din zona sensului giratoriu, dup´┐Ż ´┐Żncheierea s´┐Żp´┐Żturilor si dac´┐Ż pompele care ´┐Żmping apa din gurile de canal exist´┐Ż cu adev´┐Żrat. Un alt posibil aspect ilegal se refer´┐Ż la semnarea receptiei lucr´┐Żrilor ´┐Żn anul 2004 si alimentarea instalatiilor cu energie electric´┐Ż abia ´┐Żn 2006. De mentionat c´┐Ż este vorba despre un proiect ´┐Żn valoare total´┐Ż de 40 miliarde de lei vechi, aprobat ´┐Żn 2002 si finalizat cu doi ani mai t´┐Żrziu.

Articol afisat de 1942 ori  |  Alte articole de acelasi autor  |  Trimite mesaj autorului
(Tudor CIOBOTARU)
AdaugŃ comentariul tŃu la acest articol Comentarii la acest articol:
Nu exist´┐Ż nici un comentariu la acest articol
Stiri Locale Stiri Locale
Stiri Sport Stiri Sport
Stiri, informatii, cursul valutar, datele meteo, horoscop, discutii, forum.
Webdesign by webber.ro | Domenii premium
©2003-2006 Drepturile de autor asupra intregului continut al acestui site apartin in totalitate Grupul de Presa Accent SRL Piatra Neamt
Reproducerea totala sau partiala a materialelor este permisa numai cu acordul Grupului de Presa Accent Piatra Neamt.
Grupului de Presa Accent SRL - societate in insolventa, in insolvency, en procedure collective