Monitorul de Neamt si Roman ziarul din judetul Neamt cu cei mai multi cititori
  Stiri azi     Arhiva     Cautare     Anunturi     Forum     Redactia  
AutentificareAutentificareInregistrare 
Calendar- Arhiva de Stiri Ianuarie 2008
LMMJVSD
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031   
Stiri pe e-mail - Newsletter Monitorul de Neamt Newsletter
Nume:
Email:
Links - Link-uri catre site-uri utile Link-uri
 Judetul Neamt
 Video Production
 Cambridge
Optiuni Pagina Optiuni pagina
Adauga in Favorites Adauga in Favorites
Seteaza Pagina de start Seteaza Pagina de start
Tipareste pagina Tipareste pagina


























Monitorul de Neamt » Stiri Locale 21 Ianuarie 2008
Tipãreste articolul - Varianta pentru imprimantã Trimite acest articol unui prieten  prin email

Fratii Mararu rãmîn cu suspendare

• recursul Parchetului, dar si cãile de atac promovate de acuzati au fost respinse la Curtea de Apel Bacãu • nemtenii, împreunã cu alte persoane, fuseserã inculpati într-un dosar penal cu infractiuni la regimul vamal • pedepsele cu executare din primã instantã au fost înlocuite cu închisoare cu suspendare •

Fratii Mararu, Bogdan Anton si Gheorghe Cãtãlin, nu vor mai executa închisoare în dosarul în care au fost acuzati de infractiuni la regimul vamal. Asta deoarece sentinta initialã a fost transformatã în pedepse cu suspendare la Tribunalul Neamt, iar recursul procurorilor nemteni a fost respins de Curtea de Apel Bacãu, solutia fiind definitivã. Parte din inculpati au fãcut si ei recurs, dar si actiunile lor au fost respinse. Cei trei acuzati se pot declara multumiti cã au doar cazierele pãtate, ei riscînd la un moment dat sã execute sentinte privative de libertate. Acestea fuseserã dispuse în martie 2006 de o instantã de la Judecãtoria Piatra Neamt. Din cei 7 inculpati în dosarele conexate, numai Florin Cãtãlin Moisã, de 39 de ani, a fost condamnat în martie 2006 la 2 ani cu suspendare. Ceilalti 6 au contestat solutia, iar în hotãrîrea emisã de Tribunal (si mentinutã la Bacãu) Bogdan Anton Mararu, de 32 de ani, din Piatra Neamt, a fost condamnat la 3 ani de închisoare cu suspendare sub supraveghere (în primã instantã pedeapsa fiind de 5 ani de închisoare cu executare). Gheorghe Cãtãlin Mararu, de 28 de ani, a primit în apel 2 ani cu suspendare (la fond solutia fiind de 2 ani de detentie). În acelasi dosar, Elena Moraru, de 43 de ani, s-a ales cu 2 ani cu suspendare, dupã ce initial a avut 3 cu executare, Iuliana Muresan, de 37 de ani, din Maramures, are 2 ani cu suspendare (fatã de 2 cu executare), Aurel Reginel Dîrlea, de 35 de ani, din Moinesti, are un an de închisoare cu suspendare (2 ani cu executare în primã instantã). Constantin Georgescu, de 57 de ani, din Tîrgu Neamt, a avut initial doi ani de închisoare cu suspendare, iar în apel pedeapsa s-a redus la jumãtate. Magistratii de la Judecãtorie mai stabiliserã ca Moisã, Georgescu, Elena Moraru si Bogdan Mararu sã achite daune cãtre ANAF, în valoare totalã de un miliard de lei vechi.

Procurorii au retinut mai multe fapte

Procurorii nemteni i-au trimis în judecatã pe inculpati, în 2004, acuzîndu-i de prezentare de documente false la autoritatea vamalã, fals în înscrisuri sub semnãturã privatã, înselãciune si fals material în înscrisuri oficiale. Conform actului de inculpare ei au reusit sã vãmuiascã, la tarife mai mici decît cele normale, opt autoturisme: un VW Bora, un Audi A8, un Nissan, un BMW 250 si unul X5, douã Mercedes Benz si un Opel Zafira. Trei masini fuseserã sustrase de persoane necunoscute din Italia, Germania si Cehia si aduse în România, în perioada 2001-2002. La vãmuire au prezentat, pentru fiecare, certificate de tip EUR 1 false, beneficiind de tarife preferentiale. În loc sã plãteascã taxe vamale de 30%, au achitat tarife de doar 6% sau 12%, prejudiciind bugetul de stat cu sume mari. Falsul a fost descoperit mai tîrziu, în tãrile de origine a masinilor. Dupã ce au introdus în România mai multe autoturisme, învinuitii le-au înstrãinat folosindu-se de mijloace frauduloase.
Dârlea fãcea parte dintr-o retea specializatã în introducerea în tarã si înscrierea în circulatie a autoturismelor sustrase din strãinãtate. Vãmuirea, omologarea si verificarea RAR au fost realizate cu ajutorul unor persoane din Bucuresti, iar pentru înmatricularea masinilor s-a apelat la Moisã. Constantin Georgescu si concubina acestuia, Elena Moraru, au fost acuzati cã, în perioada 2000-2002, au beneficiat de taxe vamale reduse pentru douã autoturisme, prezentînd vamesilor certificate de origine a mãrfii EUR1 false. În realitate, masinile erau furate din tãrile de origine, Germania si Italia. Au fost vãmuite la un tarif preferential (de 12%, în loc de 30%) douã autoturisme, un Opel Zafira si un BMW 525. Dupã înmatriculare au fost vîndute la preturi mult sub cele de achizitie. Toate cele patru dosare au fost conexate într-o singurã cauzã.

Articol afisat de 2976 ori  |  Alte articole de acelasi autor  |  Trimite mesaj autorului
(Gabi MUNTEANU)
Adaugã comentariul tãu la acest articol Comentarii la acest articol:
Nu exist� nici un comentariu la acest articol
Stiri Locale Stiri Locale
Stiri Sport Stiri Sport
Stiri Opinii Stiri Opinii
Stiri, informatii, cursul valutar, datele meteo, horoscop, discutii, forum.
Webdesign by webber.ro | Domenii premium
©2003-2006 Drepturile de autor asupra intregului continut al acestui site apartin in totalitate Grupul de Presa Accent SRL Piatra Neamt
Reproducerea totala sau partiala a materialelor este permisa numai cu acordul Grupului de Presa Accent Piatra Neamt.
Grupului de Presa Accent SRL - societate in insolventa, in insolvency, en procedure collective