Monitorul de Neamt si Roman ziarul din judetul Neamt cu cei mai multi cititori
  Stiri azi     Arhiva     Cautare     Anunturi     Forum     Redactia  
AutentificareAutentificareInregistrare 
Calendar- Arhiva de Stiri Ianuarie 2008
LMMJVSD
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031   
Stiri pe e-mail - Newsletter Monitorul de Neamt Newsletter
Nume:
Email:
Links - Link-uri catre site-uri utile Link-uri
 Judetul Neamt
 Video Production
 Cambridge
Optiuni Pagina Optiuni pagina
Adauga in Favorites Adauga in Favorites
Seteaza Pagina de start Seteaza Pagina de start
Tipareste pagina Tipareste pagina


























Monitorul de Neamt » Stiri Locale 21 Ianuarie 2008
Tipãreste articolul - Varianta pentru imprimantã Trimite acest articol unui prieten  prin email
Fumatul, interzis definitiv?

Fumatul, interzis definitiv?

• un act normativ prevede ca de la 1 iulie 2010 sã fie interzis fumatul în restaurante, baruri, dar si în spatiile publice închise precum sedii de firme, unitãti de alimentatie publicã, etc •

Fumatul ar putea fi interzis definitiv în restaurantele, barurile si discotecile din Neamt, ca de altfel din întrega tarã, începînd cu 1 iulie 2010. Aceastã prevedere este inclusã într-un act normativ supus dezbaterii publice pe site-ul Ministerului Sãnãtãtii, pînã pe 27 ianuarie 2008. Aceastã lege are drept scop protejarea sãnãtãtii nefumãtorilor care frecventeazã aceste localuri si care, cu toate mãsurile de precautie impuse la ora actualã actualã, sînt fumãtori pasivi, dar si scãderea numãrului acelora care practicã acest viciu.
Acelasi proiect mai prevede interzicerea fumatului în spatiile publice închise precum sedii de firme, unitãti de alimentatie publicã, unitãti de învãtãmînt, unitãti medico-sanitare si institutii culturale. De asemenea, se mai stipuleazã interdictia comercializãrii produselor din tutun în incinta scolilor si a spitalelor, dar si pe o distantã de 200 de metri fatã de acestea.
Potrivit doctor Magdalena Ciobanu, expert al Ministerului Sãnãtãtii pe probleme de prevenire si combatere a efectelor consumului produselor din tutun, pînã în vara lui 2010, în restaurante, baruri si discoteci, fumatul este permis numai în spatii special amenajate. Acestea nu trebuie sã fie fie zone de tranzit sau de acces si pot reprezenta cel mult 50% din suprafata destinatã clientilor. Extrem de important este faptul cã aceste spatii destinate fumatului trebuie sã fie dotate cu sisteme de ventilatie care sã asigure eliminarea fumului. Pe de altã parte, zona fumãtorilor trebuie delimitatã de cea a nefumãtorilor prin pereti despãrtitori. Respectarea prevederilor legii antifumat existente în momentul de fatã este verificatã de periodic de cãtre reprezentantii Autoritãtii de Sãnãtãtii Publicã, respectiv, aceia ai Oficiului Judetean pentru Protectia Consumatorilor. În ciuda faptului cã aceste controale sînt destul de dese, iar amenzile aplicate sînt usturãtoare, încã mai sînt patroni de baruri si discoteci care nu si-au reorganizat corespunzãtor aceste spatii.

Articol afisat de 3719 ori  |  Alte articole de acelasi autor  |  Trimite mesaj autorului
(L. ILISESCU)
Adaugã comentariul tãu la acest articol Comentarii la acest articol:
Nu exist� nici un comentariu la acest articol
Stiri Locale Stiri Locale
Stiri Sport Stiri Sport
Stiri Opinii Stiri Opinii
Stiri, informatii, cursul valutar, datele meteo, horoscop, discutii, forum.
Webdesign by webber.ro | Domenii premium
©2003-2006 Drepturile de autor asupra intregului continut al acestui site apartin in totalitate Grupul de Presa Accent SRL Piatra Neamt
Reproducerea totala sau partiala a materialelor este permisa numai cu acordul Grupului de Presa Accent Piatra Neamt.
Grupului de Presa Accent SRL - societate in insolventa, in insolvency, en procedure collective