Monitorul de Neamt si Roman ziarul din judetul Neamt cu cei mai multi cititori
  Stiri azi     Arhiva     Cautare     Anunturi     Forum     Redactia  
AutentificareAutentificareInregistrare 
Calendar- Arhiva de Stiri Ianuarie 2008
LMMJVSD
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031   
Stiri pe e-mail - Newsletter Monitorul de Neamt Newsletter
Nume:
Email:
Links - Link-uri catre site-uri utile Link-uri
 Judetul Neamt
 Video Production
 Cambridge
Optiuni Pagina Optiuni pagina
Adauga in Favorites Adauga in Favorites
Seteaza Pagina de start Seteaza Pagina de start
Tipareste pagina Tipareste pagina


























Monitorul de Neamt » Stiri Sport 22 Ianuarie 2008
Tipãreste articolul - Varianta pentru imprimantã Trimite acest articol unui prieten  prin email

Centru Olimpic de Lupte, la Piatra Neamt

• au venit la Piatra Neamt 20 de luptãtori din România care pot face parte din lotul tricolor de cadeti • „cartierul general“ va fi la Sala Ceahlãul • sîmbãtã, 26 ianuarie, este primul concurs la care vor lua parte acesti juniori •

Piatra Neamt este gazda unuia dintre Centrele Olimpice de lupte greco-romane din România, dupã ce pînã acum exista unul asemãnãtor numai la Pitesti. Au fost selectionati pentru cantonament în orasul de la poalele Pietricicãi, 20 din cei mai buni 40 de luptãtori. Acestia locuiesc la minihotelul Clubului Sportiv Ceahlãul, la cantina aceleiasi unitãti sportive urmînd a servi si masa. Ion Purcaru (foto), antrenor al sectiei de lupte a CS Ceahlãul, cel care va face parte si din conducerea tehnicã a acestei selectionate, i-a asteptat sãptãmîna trecutã pe toti juniorii de la lot la Piatra Neamt, urmînd sã se ocupe si de „înregimentarea“ lor la liceele din oras pentru continuarea cursurilor. „Fiecare dupã profilul pe care l-a avut la scoala unde a învãtat pînã acum. Este clar cã nu putem lua un elev de la un liceu precum Auto sã îl ducem la Liceul Sportiv, decît dacã sînt îndeplinite toate conditiile“, a declarat Ion Purcaru. Acesta va fi coleg în conducerea tehnicã cu Ion Butucaru si Stefan Rusu, trio-ul fiind si cel care a condus ultimul cantonament al lotului de lupte în toamna anului precedent la Piatra Neamt.
Initial, fusese stabilit ca programul acestui centru sã se întindã pe perioada a numai douã sãptãmîni, între 15 si 30 ianuarie. Ion Purcaru a explicat si de ce nu se va termina totul pe 30 ianuarie. „Obiectivul celor ce vor veni în cantonament este sã ajungã la Campionatul European pentru cadeti, din luna iunie a acestui an, si sã aibã comportãri cît mai bune. Trebuie sã se obtinã medalii“, a precizat antrenorul. ÃŽn ceea ce priveste situatia materialã a lotului de la Piatra Neamt, cheltuielile cu masa, cazarea si celelalte necesare vor fi suportate de Federatia Românã de Lupte si Agentia Nationalã pentru Sport.
Decizia de a se înfiinta un Centru Olimpic de lupte la Piatra Neamt a fost luatã în urma stagiului întreprins în lunile octombrie, noiembrie si decembrie de 20 de sportivi, condusi de antrenorii Ion Butucaru, Stefan Rusu si Ion Purcaru. Atunci s-au aflat în cantonament 20 de sportivi, iar în luna decembrie Sala Ceahlãul a gãzduit si Cupa României la lupte greco-romane. „Atunci totul a iesit foarte bine, iar conducãtorii de la Bucuresti au decis cã înfiintarea unui astfel de centru la Piatra Neamt ar fi foarte util acestui sport în viitor“, a mai spus Purcaru.
Primul concurs la care sportivii selectionati pentru Centrul Olimpic de la Piatra Neamt vor lua parte va fi la finalul sãptãmînii în curs. „Cupa Sperantelor“ va fi o întrecere la care vor lua parte si luptãtori de la Suceava, Rãdãuti, Botosani, Bacãu, dar si legitimati la CS Ceahlãul Piatra Neamt. Competitia va fi supervizatã de Vasile Andrei, antrenor federal.

Articol afisat de 1977 ori  |  Alte articole de acelasi autor  |  Trimite mesaj autorului
(Marcel MIHALCEA)
Adaugã comentariul tãu la acest articol Comentarii la acest articol:
Nu exist� nici un comentariu la acest articol
Stiri Locale Stiri Locale
Stiri Sport Stiri Sport
Stiri, informatii, cursul valutar, datele meteo, horoscop, discutii, forum.
Webdesign by webber.ro | Domenii premium
©2003-2006 Drepturile de autor asupra intregului continut al acestui site apartin in totalitate Grupul de Presa Accent SRL Piatra Neamt
Reproducerea totala sau partiala a materialelor este permisa numai cu acordul Grupului de Presa Accent Piatra Neamt.
Grupului de Presa Accent SRL - societate in insolventa, in insolvency, en procedure collective