Monitorul de Neamt si Roman ziarul din judetul Neamt cu cei mai multi cititori
  Stiri azi     Arhiva     Cautare     Anunturi     Forum     Redactia  
AutentificareAutentificareInregistrare 
Calendar- Arhiva de Stiri Ianuarie 2008
LMMJVSD
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031   
Stiri pe e-mail - Newsletter Monitorul de Neamt Newsletter
Nume:
Email:
Links - Link-uri catre site-uri utile Link-uri
 Judetul Neamt
 Video Production
 Cambridge
Optiuni Pagina Optiuni pagina
Adauga in Favorites Adauga in Favorites
Seteaza Pagina de start Seteaza Pagina de start
Tipareste pagina Tipareste pagina


























Monitorul de Neamt » Stiri Locale 25 Ianuarie 2008
Tipãreste articolul - Varianta pentru imprimantã Trimite acest articol unui prieten  prin email
ÃŽMPUSCATI LA TORINO

ÃŽMPUSCATI LA TORINO

• un tînãr din Roman si prietena acestuia, din Bîrlad, au fost ucisi la Torino • nemteanul a fost executat cu sase gloante, iar amica sa cu cinci • romascanul Valerian Dascãlu muncea de doi ani în Italia • „Nu am cuvinte sã spun ce simt, iar mama, sãraca, este distrusã“, afirmã sora tînãrului •

Un tînãr, de 37 de ani, din Roman, si prietena acestuia, de numai 22 de ani, de loc din Bîrlad, au fost ucisi în noaptea de miercuri spre joi în orasul italian Torino. Modul în care cei doi si-au pierdut viata seamãnã perfect cu scenariul unei executii la comandã. Valericã Dascãlu si Gabriela Nicoarã au fost împuscati cu sînge rece de o persoanã necunoscutã. Asupra primului au fost trase sase focuri de armã, în timp ce asupra fetei, criminalul a tras numai cinci. Dacã bãrbatul a murit în mai putin de o orã, fata a mai trãit cîteva ore, însã cu toate eforturile depuse de medicii italieni, ea nu a mai putut fi salvatã. Nimeni nu stie care au fost motivele acestui asasinat la comandã. Desi se vehiculeazã cã ar fi fost vorba de o reglare de conturi, bãrbatul fiind suspectat de afaceri necurate cu femei, nimeni nu a confirmat acest lucru. Consulul general al României la Torino, Alexandru Dumitrescu, a declarat pentru agentiile de presã din România si Italia doar cã familiile celor doi vor fi sprijinite pentru repatrierea corpurilor neînsufletite. Dumitrescu a afirmat cã cei de la Consulat îsi vor face datoria, dar nu sînt abilitati sã abordeze subiectul. „Noi nu putem face cercetãri si nu ne putem substitui institutiilor abilitate sã îsi facã datoria, Ministerului de Interne italian si celui român“, a declarat consulul României la Torino. El a mai spus cã angajatii Consulatului vor lua legãtura cu familiile celor decedati si cã vor oferi consultantã juridicã.
În acest moment, din declaratiile politistilor italieni reiese cã, în jurul orelor 00.30, Valericã Dascãlu si prietena sa, Gabriela Nicoarã, se aflau în zona Via Lima, din Torino, cînd de ei s-a apropiat un tînãr care a tras asupra lor circa zece focuri de armã. Ulterior, spun anchetatorii, asasinul a fugit cu o masinã Fiat Bravo. Lovitã de cinci focuri de armã, Gabriela a fost transportatã la Spitalul Traumatologico Ortopedico, unde a fost supusã unei interventii chirurgicale de urgentã. Eforturile medicilor au fost zadarnice, tînãra murind în jurul orei 4 dimineatã. Dascãlu, lovit de sase focuri de armã, a decedat la Spitalul San Luigi di Orbassano la putin timp dupã ce a fost transportat de ambulantã. Carabinierii italieni au demarat o anchetã pentru a afla cine a fost autorul acestei executii mafiote, precum si motivele care au dus la comiterea unui astfel de gest.

Familia lui Valericã Dascãlu este în stare de soc

Vestea tragediei de la Torino a adus în stare de soc familia lui Valerian Dascãlu, anume pe mama si sora sa, rãmase în Roman alãturi de cîtiva nepoti. Tînãrul împuscat provine dintr-o familie numeroasã, acesta mai avînd sapte frati, dintre care sase sînt alãturi de el, în Italia. Singura sorã, care a stat sã-si îngrijeascã în permanentã mama în vîrstã, aproape cã nici nu mai avea cuvinte sã vorbeascã dupã primirea cumplitei stiri. „Ce pot sã zic? Cã era tînãr? Cã muncea cinstit alãturi de ceilalti sase frati si surori, care au acte si contracte de muncã în Italia? Nici nu stim ce sã mai zicem si nici nu avem prea multe informatii. A venit, personal, astãzi (joi, 24 ianuarie n.red) domnul Dragos Bãlãu, comandantul Politiei municipiului Roman, si ne-a anuntat oficial cã fratele meu a murit. Nu am cuvinte sã spun ce simt, iar mama, sãraca, este distrusã. Despre fata care a fost împuscatã alãturi de el, de asemenea, nu detin prea multe informatii, pentru cã erau prieteni de prea putinã vreme. Fratele meu a plecat de aproximativ doi ani în Italia, sã-si facã un viitor. Sîntem distrusi de cele petrecute“, a spus sora victimei. Familia Dascãlu este cunoscutã în zona strãzii Dobrogeanu Gherea, unde locuieste, iar vecinii nu au cuvinte urîte despre ei. „Doamna Dascãlu este o femeie vãduvã, care a avut opt copii, cu tot cu cel omorît, numai una dintre fete rãmînînd acasã, restul fiind în Italia. Ea a fost precupeatã, cît au tinut-o puterile, iar acum stã mai mult pe acasã. Eu ce pot sã zic, decît cã am vãzut si la televizor ce a pãtit bãiatul în Italia. ÃŽmi pare foarte rãu de dînsul. Din cîte stiu, stînd aici în zonã, a fost un om linistit, chiar dacã, mi se pare, a fãcut ceva închisoare pentru un furt. Pe de altã parte, ca sã spun cinstit, pe nici unii dintre ei nu i-am auzit sã fie scandalagii. Ce sã facã sãracii, au plecat peste granitã sã cîstige un ban, fiecare cum s-a priceput. Acum, dacã a fost o reglare de conturi, fereascã Dumnezeu“, a declarat Elena Cojocaru, pensionarã de la fabrica de tevi.

Articol afisat de 3213 ori  |  Alte articole de acelasi autor  |  Trimite mesaj autorului
(D. MURARU, T.CIOBOTARU)
Adaugã comentariul tãu la acest articol Comentarii la acest articol:
Nu exist� nici un comentariu la acest articol
Stiri Locale Stiri Locale
Stiri Sport Stiri Sport
Stiri, informatii, cursul valutar, datele meteo, horoscop, discutii, forum.
Webdesign by webber.ro | Domenii premium
©2003-2006 Drepturile de autor asupra intregului continut al acestui site apartin in totalitate Grupul de Presa Accent SRL Piatra Neamt
Reproducerea totala sau partiala a materialelor este permisa numai cu acordul Grupului de Presa Accent Piatra Neamt.
Grupului de Presa Accent SRL - societate in insolventa, in insolvency, en procedure collective