Monitorul de Neamt si Roman ziarul din judetul Neamt cu cei mai multi cititori
  Stiri azi     Arhiva     Cautare     Anunturi     Forum     Redactia  
AutentificareAutentificareInregistrare 
Calendar- Arhiva de Stiri Ianuarie 2008
LMMJVSD
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031   
Stiri pe e-mail - Newsletter Monitorul de Neamt Newsletter
Nume:
Email:
Links - Link-uri catre site-uri utile Link-uri
 Judetul Neamt
 Video Production
 Cambridge
Optiuni Pagina Optiuni pagina
Adauga in Favorites Adauga in Favorites
Seteaza Pagina de start Seteaza Pagina de start
Tipareste pagina Tipareste pagina


























Monitorul de Neamt » Stiri Locale 25 Ianuarie 2008
Tipãreste articolul - Varianta pentru imprimantã Trimite acest articol unui prieten  prin email

Legile educatiei, în dezbatere publicã la Piatra Neamt

• un director general din MECT, directori, pãrinti si elevi au participat la dezbaterea proiectului viitoarei Legi a educatiei si la Statutul personalului didactic •

Proiectul viitoarei legi a educatiei a fost disecat joi, 24 ianuarie, la Piatra Neamt. Prezentarea continutului a fostã fãcutã de cãtre Gabriela Gutu, director în cadrul Ministerului Educatiei, Cercetãrii si Tineretului, dupã care participantii la dezbatere au venit cu completãri la text si au cerut lãmuriri ale unor prevederi. „Noi le-am conceput în asa fel încît sperãm ca timp de vreo zece ani sã nu mai fie nevoie sã le completãm, ori sã le modificãm“, a declarat Gabriela Gutu, director în cadrul Ministerului Educatiei, Cercetãrii si Tineretului.
Dezbaterea celor douã proiecte a avut loc în sala de sedinte a Colegiului National Petru Rares. Dupã o prezentare succintã a lor de cãtre reprezentanta ministerului, participantii la dezbatere au luat cuvîntul. Astfel, dupã implementarea acestei legi, Inspectoratul Scolar Judetean Neamt va deveni Directia Judeteanã pentru Învãtãmînt Preuniversitar, condusã de director - actualul inspector scolar general, si de doi directori adjuncti - actualii adjuncti ai ISJ. Aceste functii vor deveni publice, iar detinãtorii lor vor avea drept de coordonare, monitorizare, evaluare si control a unitãtilor de învãtãmînt. Inspectorii scolari vor rãmîne însã cu statutul actual. Asta înseamnã cã se va produce descentralizarea scolilor, dar odatã cu aceasta va creste foarte mult controlul de la Directia Judeteanã de Învãtãmînt Preuniversitar. Scolile vor fi conduse de cãtre consiliile de administratie, reprezentate în procent de 60% de cãtre cadre didactice, în rest fiind pãrinti, autoritãti publice locale si agenti economici. Acest organism va stabili modul în care se va face titularizarea în scoalã si desemnarea directorului - prin interviu, asistentã la orã sau prezentarea unui plan managerial. Directorul va putea fi si altceva decît cadru didactic, dar va trebui sã îndeplineascã aceleasi conditii - sã fi urmat studii de management, masterat etc.
Noutãti sînt si în domeniul finantãrii per elev, a pregãtirii cadrelor didactice pe parcursul desfãsurãrii activitãtii etc.

Articol afisat de 1804 ori  |  Alte articole de acelasi autor  |  Trimite mesaj autorului
(Simona TÃRNÃ)
Adaugã comentariul tãu la acest articol Comentarii la acest articol:
Nu exist� nici un comentariu la acest articol
Stiri Locale Stiri Locale
Stiri Sport Stiri Sport
Stiri, informatii, cursul valutar, datele meteo, horoscop, discutii, forum.
Webdesign by webber.ro | Domenii premium
©2003-2006 Drepturile de autor asupra intregului continut al acestui site apartin in totalitate Grupul de Presa Accent SRL Piatra Neamt
Reproducerea totala sau partiala a materialelor este permisa numai cu acordul Grupului de Presa Accent Piatra Neamt.
Grupului de Presa Accent SRL - societate in insolventa, in insolvency, en procedure collective