Monitorul de Neamt si Roman ziarul din judetul Neamt cu cei mai multi cititori
  Stiri azi     Arhiva     Cautare     Anunturi     Forum     Redactia  
AutentificareAutentificareInregistrare 
Calendar- Arhiva de Stiri Ianuarie 2008
LMMJVSD
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031   
Stiri pe e-mail - Newsletter Monitorul de Neamt Newsletter
Nume:
Email:
Links - Link-uri catre site-uri utile Link-uri
 Judetul Neamt
 Video Production
 Cambridge
Optiuni Pagina Optiuni pagina
Adauga in Favorites Adauga in Favorites
Seteaza Pagina de start Seteaza Pagina de start
Tipareste pagina Tipareste pagina


Monitorul de Neamt » Stiri Locale 25 Ianuarie 2008
Tipăreste articolul - Varianta pentru imprimantă Trimite acest articol unui prieten  prin email

Biruri si pe masinile care fac transport international

• noile reglementări se referă la mijloacele de transport marfă cu masa totală autorizată egală sau mai mare de 12 tone

Persoanele fizice si juridice care efectuează activităti de transport rutier international vor plăti mai multi bani la bugetul local. Legislativul din Tîrgu Neamt a adoptat, de curînd, o hotărîre privind noile grille de impozitare pentru autovehiculele înmatriculate în România si angajate în operatiuni de transport intern si international, în conformitate cu Ordonanta de Urgentă a Guvernului nr. 155 din 19 decembrie 2007. În baza acesteia, a fost modificată baza de impunere pentru mijloacele de transport marfă cu masa totală autorizată egală sau mai mare de 12 tone. Astfel, în vederea stabilirii impozitului datorat bugetului local pentru anul fiscal 2008, persoanele fizice si juridice care efectuează transport rutier sînt obligate să declare pe propria răspundere, pînă la data de 31 martie 2008, dacă vehiculul a efectuat sau urmează să efectueze în cursul anului cel putin o operatiune de transport rutier international. Impozitele pornesc de la suma de 102 lei noi pentru masini cu masa de 12 tone si urcă pînă la 1.762 lei pentru cele de 32 de tone. Grila cuprinde si impozitele pentru vehiculele angajate exclusiv în operatiunile de transport intern. În cazul lor, dările pentru vistieria orasului au valori mai scăzute. Astfel, pentru un autovehicul cu masa de 12 tone se va plăti 72 de lei, ajungînd pînă la 1.234 pentru cel cu masa de 32 de tone. Impozitele sînt diferentiate pentru ambele categorii de transport, atît după masă, cît si după sistemul de suspensie. Valorile sînt mai reduse pentru cazul unui sistem de suspensie pneumatică sau echivalent recunoscut, si mai mari în situatia altor sisteme de suspensie.
Legiuitorii au prevăzut si cazul în care au de a face cu o combinatie de autovehicule (un autovehicul articulat sau tren rutier) de transport marfă cu masa totală maximă autorizată egală sau mai mare de 12 tone. Si aici sînt diferente după sistemele de suspensie, dar contează si numărul axelor. Impozitarea vizează autovehiculele cu masa între 16 si 44 de tone, iar sumele plătite la buget pot să ajungă pînă la 1.755 lei. Angajatii Serviciului Venituri, Taxe si Impozite din cadrul Primăriei Tîrgu Neamt nu îsi fac probleme pentru cazul în care o firmă face transport de marfă international si nu declară. O dată la 5 ani firmele sînt verificate de functionarii publici, iar în cazul în care se depistează în actele contabile operatiuni rutiere internationale nedeclarate, se aplică amenzi si se impune plata impozitului datorat de la intrarea în vigoare a legii.

Articol afisat de 1439 ori  |  Alte articole de acelasi autor  |  Trimite mesaj autorului
(Ramona AANEI)
Adaugă comentariul tău la acest articol Comentarii la acest articol:
Nu există nici un comentariu la acest articol
Stiri Locale Stiri Locale
Stiri Sport Stiri Sport
Stiri, informatii, cursul valutar, datele meteo, horoscop, discutii, forum.
Webdesign by webber.ro | Domenii premium
©2003-2006 Drepturile de autor asupra intregului continut al acestui site apartin in totalitate Grupul de Presa Accent SRL Piatra Neamt
Reproducerea totala sau partiala a materialelor este permisa numai cu acordul Grupului de Presa Accent Piatra Neamt.
Grupului de Presa Accent SRL - societate in insolventa, in insolvency, en procedure collective