Monitorul de Neamt si Roman ziarul din judetul Neamt cu cei mai multi cititori
  Stiri azi     Arhiva     Cautare     Anunturi     Forum     Redactia  
AutentificareAutentificareInregistrare 
Calendar- Arhiva de Stiri Aprilie 2008
LMMJVSD
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
282930    
Stiri pe e-mail - Newsletter Monitorul de Neamt Newsletter
Nume:
Email:
Links - Link-uri catre site-uri utile Link-uri
 Judetul Neamt
 Video Production
 Cambridge
Optiuni Pagina Optiuni pagina
Adauga in Favorites Adauga in Favorites
Seteaza Pagina de start Seteaza Pagina de start
Tipareste pagina Tipareste pagina


























Monitorul de Neamt » Stiri Locale 4 Aprilie 2008
Tipãreste articolul - Varianta pentru imprimantã Trimite acest articol unui prieten  prin email
DESHUMARE PENTRU ADEVÃR

DESHUMARE PENTRU ADEVÃR

• cadavrul unui zãnestean a fost deshumat pentru ca medicul legist sã preleveze probe histopatologice • Petre Gotcã a murit în Spitalul Roman pe 15 martie • rudele sustin cã medicul de gardã nu i-a acordat nici o atentie • „Cînd l-am gãsit decedat în spital, era îmbrãcat cu hainele cu care fusese adus de acasã. Nici nu stiau cum îl cheamã“, declarã sora bãrbatului •

Cadavrul unui zãnestean, în vîrstã de 51 de ani, îngropat în urmã cu trei sãptãmîni, a fost deshumat ieri de anchetatorii nemteni. Motivul: recoltarea de probe histopatologice în vederea stabilirii cu exactitate a cauzelor care au dus la producerea decesului. Sub privirile îngrozite ale rudelor si ale sãtenilor, echipa de criminalisti, însotitã de un medic legist, a lucrat timp de cîteva ore la recoltarea probelor cu pricina într-un cimitir din Zãnesti, pe o vreme nu tocmai plãcutã din pricina vîntului pãtrunzãtor. Povestea mortii lui Petre Gotcã face obiectul unei investigatii minutioase a politistilor care doresc sã afle dacã bãrbatul mai putea fi salvat. Mai exact, oamenii legii vor sã vadã dacã bãrbatul a beneficiat sau nu de îngrijiri medicale, el petrecîndu-si ultimele ore din viatã la Spitalul Roman. Trebuie spus cã politistii au sesizat tocmai de cadrele medicale de Spitalul Roman, dar si la insistentele familiei si rudelor defunctului. Totul a pornit în dupã-amiaza zilei de 15 martie, cînd Petricã Gotcã, de loc din Zãnesti, dar cu domiciliul în Roman, a ajuns la spitalul din localitate dupã ce i s-a fãcut rãu în timp ce se afla în garsoniera sa.
Unul dintre vecinii bãrbatului a solicitat interventia ambulantei care l-a transportat la Spitalul Roman. A doua zi, Petre Gotcã a fost gãsit decedat în spital de cãtre sora sa, Elena. Aceasta a cerut informatii de la cadrele medicale, însã nu a aflat mare lucru. „Nu am vrut sã se ajungã aici, însã nu am ce face. Politistii mi-au spus cã, si dacã mã opun, deshumarea tot va avea loc. Este pãcat ce se întîmplã, însã nu mã pot opune. Oricum, ce s-a antîmplat cu fratele meu nu a fost normal. Pe 15 martie, am fost anuntatã de un vecin cã fratelui meu i s-a fãcut rãu. L-am rugat sã cheme ambulanta spunîndu-i cã voi ajunge si eu cît pot de repede. A doua zi am plecat spre Roman dis-de-dimineatã. Am ajuns la spital în jur de ora 9, însã am constatat cã nimeni nu stia nimic de soarta fratelui. Am fost trimisã pe la mai multe sectii, însã nu l-am gãsit. L-am cãutat pînã cînd l-am gãsit într-un salon fãrã viatã. ÃŽncã mai era cald cînd l-am gãsit. Am constatat cã era îmbrãcat cu hainele cu care fusese ajuns la spital. Pînã si nasturii de la mînecile cãmãsii erau închisi, semn cã nici mãcar o perfuzie nu i s-a fãcut. Eu nu am acuzat pe nimeni, însã nu cred cã este normal sã se întîmple asa ceva. Si un boschetar, dacã este gãsit pe stradã, trebuie sã i se acorde primul ajutor“, a declarat Elena Gotcã, sora victimei. Femeia a mai precizat cã nu a depus nici o plîngere si cã nu acuzã pe nimeni dintre cadrele medicale care au fost de gardã în respectiva noapte, însã nu poate sã uite usor tratamentul de care a avut parte fratele sãu. „Habar nu aveau cum îl cheamã, cu toate cã vecinul le-a spus celor de la ambulantã cine este. Nu este posibil asa ceva, ca eu sã-l caut prin spital si nimeni sã nu stie unde se aflã“, a conchis Elena Gotcã.

Medicul de gardã a refuzat sã dea declaratii

Informatiile noastre aratã cã politistii s-au autosesizat în momentul în care ei au avut de-a face cu altã variantã, care le-a fost prezentatã de cadrele medicale. Se spune cã oamenii legii au aflat cã Petre Gotcã ar fi fost gãsit în stare de inconstientã pe o stradã din orasul Roman si cã ar fi decedat la putin timp dupã ce a ajuns la spital. Povestea a fost infirmatã atît de cãtre vecinul victimei, cît si de cãtre sora acestuia. Cotidianul „Monitorul“ a contactat-o pe doctorita Georgeta Moraru, care în noaptea respectivã a fost de gardã. Medicul a refuzat sã comenteze cele întîmplate. Trebuie precizat cã ancheta politistilor romascani a demarat la putin timp dupã decesul bãrbatului. Anchetatorii au avut de furcã cu reprezentantii spitalului care au refuzat sã le punã la dispozitie documentele medicale întocmite pe numele lui Petre Gotcã. Actele solicitate au ajuns pe masa politistilor abia dupã ce s-a cerut ajutorul Parchetului de pe lîngã Judecãtoria Roman. ÃŽn urma celor constatate, politistii au solicitat autorizatie pentru deshumarea cadavrului, iar procurorul a fost de acord. Politistii care au fost ieri la Zãnesti, au preferat sã se abtinã în a comenta cazul. Oamenii legii s-au rezumat în a preciza doar cã medicul legist a recoltat probe histopatologice pentru a clarifica mai multe aspecte în ceea ce priveste decesul zãnesteanului. „Aceste verificãri se fac pentru a nu exista nici un fel de dubiu cu privire la cauzele decesului. Au existat plîngeri cu privire la ceea ce s-a întîmplat în perioada în care Petre Gotcã s-a aflat în spital. Pe baza probelor oferite, procurorul a autorizat deshumarea cadavrului si recoltarea de probe suplimentare“, ne-a declarat unul dintre politisti.
Petre Gotcã, inginer de profesie, divortase de sotia sa de mai bine de un an si locuia singur într-o garsonierã din Roman. Elena Gotcã a declarat cã fratele sãu era, într-adevãr, bolnav, dar crede cã putea fi salvat. „Stiu cã era bolnav, suferea de cirozã. Poate mai trãia dacã i se acordau îngrijiri medicale“. Medicii romascani au concluzionat cã decesul bãrbatului s-a datorat unei insuficiente cardio-respiratorii. Rãmîne de vãzut dacã acest diagnostic va fi confirmat de rezultatele testelor histopatologice.

Articol afisat de 2751 ori  |  Alte articole de acelasi autor  |  Trimite mesaj autorului
(D. MURARU, D. SOFRONIA)
Adaugã comentariul tãu la acest articol Comentarii la acest articol:
Nu exist� nici un comentariu la acest articol
Stiri Locale Stiri Locale
Stiri Sport Stiri Sport
Stiri, informatii, cursul valutar, datele meteo, horoscop, discutii, forum.
Webdesign by webber.ro | Domenii premium
©2003-2006 Drepturile de autor asupra intregului continut al acestui site apartin in totalitate Grupul de Presa Accent SRL Piatra Neamt
Reproducerea totala sau partiala a materialelor este permisa numai cu acordul Grupului de Presa Accent Piatra Neamt.
Grupului de Presa Accent SRL - societate in insolventa, in insolvency, en procedure collective