Monitorul de Neamt si Roman ziarul din judetul Neamt cu cei mai multi cititori
  Stiri azi     Arhiva     Cautare     Anunturi     Forum     Redactia  
AutentificareAutentificareInregistrare 
Calendar- Arhiva de Stiri Aprilie 2008
LMMJVSD
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
282930    
Stiri pe e-mail - Newsletter Monitorul de Neamt Newsletter
Nume:
Email:
Links - Link-uri catre site-uri utile Link-uri
 Judetul Neamt
 Video Production
 Cambridge
Optiuni Pagina Optiuni pagina
Adauga in Favorites Adauga in Favorites
Seteaza Pagina de start Seteaza Pagina de start
Tipareste pagina Tipareste pagina


























Monitorul de Neamt » Stiri Locale 4 Aprilie 2008
Tipãreste articolul - Varianta pentru imprimantã Trimite acest articol unui prieten  prin email

Fierbere în rîndul dascãlilor din Tîrgu Neamt

• o adresã a Primãriei punea sub semnul întrebãrii acordarea de tichete cadou pentru sãrbãtorile pascale • primarul Arnãutu a declarat cã dascãlii nu trebuie sã fie bulversati, fiindcã banii se vireazã sãptãmîna viitoare în contul scolilor •

Personalul unitãtilor de învãtãmînt din Tîrgu Neamt au intrat în fierbere dupã ce, la fiecare, a ajuns miercuri, 2 aprilie, o adresã de la Primãrie, din care s-a tras concluzia cã nu vor fi bani pentru tichetele cadou promise cadrelor didactice cu ocazia sãrbãtorilor pascale. Toti lucrãtorii din scoli asteptau sã primeascã în aceastã lunã tichete în valoare de circa 350 lei, asa cum afirmase primarul Decebal Arnãutu, atît public, cît si la o întîlnire cu sefii si liderii de sindicat din scoli, desfãsuratã în luna martie. ÃŽn schimb, fiecare institutie de învãtãmînt a primit prin fax o adresã de la Primãrie, cu urmãtorul continut: „Referitor la adresa dumneavoastrã prin care solicitati a aproba virarea unor sume de la Titlul II - materiale asa cum au fost aprobate în bugetul pe anul 2008 la Titlul VIII - ajutoare sociale vã comunicãm cã nu sîntem de acord cu cererea dumneavoastrã motivat de urmãtoarele: Normele metodologice de aplicare a Legii193/2006 privind acordarea de tichete cadou prevede în partea 2 art.2.3 cã angajatorii acordã angajatilor proprii tichete cadou, iar art.14(1) din Codul Muncii precizeazã cã în sensul prezentului cod, prin angajator se întelege persoana fizicã sau juridicã ce poate, potrivit legii, sã angajeze forta de muncã pe bazã de contract individual de muncã. Cum salariatii unitãtii dumneavoastrã sînt angajati cu contract individual de muncã al Inspectoratului Scolar Neamt, Consiliul Local Tîrgu Neamt nu are obligatia de a asigura tichete cadou“ se arãta în adresa semnatã de primar si contabila sefã a institutiei.
Primarul Decebal Arnãutu ne-a declarat cã dascãlii nu trebuie sã fie bulversati pentru cã banii vor ajunge la scoli sãptãmîna viitoare. „Legea spune clar. Tichetele cadou se dau de cãtre angajator, deci aceastã problemã tine de scoli, nu de primãrii. Nu primãria dã tichete. Eu le dau banii, e treaba dînsilor ce fac cu ei, în calitate de ordonatori tertiari de credite. Pot sã ia, pe rãspunderea lor, mãsura acordãrii tichetelor cadou cãtre angajati“, a precizat primarul.
Problema tichetelor fusese dezbãtutã în luna martie, în cadrul unei întruniri desfãsurate la Primãrie, unde fusese pus în discutie un memoriu adresat de sindicalisti administratiei publice locale, prin care dascãlii cereau sã li se acorde o serie de drepturi bãnesti, cum ar fi: tichete cadou, decontarea navetei cadrelor didactice ce se deplaseazã rural-urban, indemnizatia pentru mame cu copii de pînã la trei ani, si prima de instalare pentru cadrele didactice care au ocupat postul prin concurs. Rãspunsul primarului a fost atunci cã acordarea drepturilor solicitate de sindicalisti nu revine administratiei locale, ci angajatorului, în spetã Inspectoratul Scolar, dar Decebal Arnãutu se angaja sã acorde suma de 1,75 miliarde de lei vechi pe care scolile o puteau folosi pentru tichete. „Sînt alãturi de cadrele didactice si nedidactice din scoli pentru a obtine drepturile pe care le-au cîstigat. De aceea am luat hotãrîrea ca în bugetul pe anul 2008 sã fie prevãzutã suma de 1,75 miliarde de lei vechi care va fi introdusã în sumele alocate centrelor bugetare la «cheltuieli materiale», iar aceste centre bugetare, ca si angajatori, trebuie sã deschidã pozitie distinctã de cheltuieli - «tichete cadou pentru cheltuieli sociale“, declara la acea vreme primarul din Tîrgu Neamt.

Articol afisat de 1984 ori  |  Alte articole de acelasi autor  |  Trimite mesaj autorului
(Ramona AANEI)
Adaugã comentariul tãu la acest articol Comentarii la acest articol:
Nu exist� nici un comentariu la acest articol
Stiri Locale Stiri Locale
Stiri Sport Stiri Sport
Stiri, informatii, cursul valutar, datele meteo, horoscop, discutii, forum.
Webdesign by webber.ro | Domenii premium
©2003-2006 Drepturile de autor asupra intregului continut al acestui site apartin in totalitate Grupul de Presa Accent SRL Piatra Neamt
Reproducerea totala sau partiala a materialelor este permisa numai cu acordul Grupului de Presa Accent Piatra Neamt.
Grupului de Presa Accent SRL - societate in insolventa, in insolvency, en procedure collective