Monitorul de Neamt si Roman ziarul din judetul Neamt cu cei mai multi cititori
  Stiri azi     Arhiva     Cautare     Anunturi     Forum     Redactia  
AutentificareAutentificareInregistrare 
Calendar- Arhiva de Stiri Mai 2008
LMMJVSD
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031 
Stiri pe e-mail - Newsletter Monitorul de Neamt Newsletter
Nume:
Email:
Links - Link-uri catre site-uri utile Link-uri
 Judetul Neamt
 Video Production
 Cambridge
Optiuni Pagina Optiuni pagina
Adauga in Favorites Adauga in Favorites
Seteaza Pagina de start Seteaza Pagina de start
Tipareste pagina Tipareste pagina


Monitorul de Neamt » Stiri Locale 12 Mai 2008
TipŃreste articolul - Varianta pentru imprimantŃ Trimite acest articol unui prieten  prin email

„Stranieri“ absenti la teza cu subiect unic

Prezenta ´┐Żn judetul Neamt ´┐Żn prima zi de teze cu subiect unic a fost foarte bun´┐Ż, dat fiind faptul c´┐Ż din aproape 6.000 de candidati au lipsit doar 27. Lucr´┐Żrile au fost sustinute vineri, 9 mai. Seful ´┐Żnv´┐Żt´┐Żm´┐Żntului nemtean, profesorul Mihai L´┐Żc´┐Żtusu, a declarat c´┐Ż dintre absenti, unii au probleme de s´┐Żn´┐Żtate, ´┐Żn vreme ce altii au renuntat la tara natal´┐Ż, urm´┐Żndu-si p´┐Żrintii ´┐Żn str´┐Żin´┐Żtate.
„Prima tez´┐Ż cu subiecte unice, la istorie si geografie, ´┐Żn judetul Neamt s-a desf´┐Żsurat normal, ne´┐Żnregistr´┐Żndu-se incidente. Au lipsit foarte putini copii, iar absenta lor a fost motivat´┐Ż fie de probleme de s´┐Żn´┐Żtate, fie pentru c´┐Ż elevii respectivi nu mai urmeaz´┐Ż cursurile unit´┐Żtilor de ´┐Żnv´┐Żt´┐Żm´┐Żnt din judet, fiind plecati cu p´┐Żrintii ´┐Żn alte t´┐Żri. Sper´┐Żm ca si ´┐Żn zilele de 13 si 16 mai, c´┐Żnd se vor desf´┐Żsura tezele cu subiecte unice la limba si literatura rom´┐Żn´┐Ż si la matematic´┐Ż, lucrurile s´┐Ż se desf´┐Żsoare normal, s´┐Ż nu apar´┐Ż situatii speciale, iar prezenta s´┐Ż fie la fel de bun´┐Ż“, a declarat profesorul Mihai L´┐Żc´┐Żtusu, inspector scolar general al Inspectoratului Scolar Judetean Neamt.
Vineri, pe 9 mai, doar cei de clasa a VIII-a au sustinut teza cu subiect unic la istorie sau la geografie, iar pe 13 mai, respectiv pe 16 mai, vor fi evaluati si elevii claselor a VII-a. Potrivit metodologiei, subiectele pentru tezele unice au un nivel mediu de dificultate si permit rezolvarea lor ´┐Żn dou´┐Ż ore, iar baremele de evaluare si notare s´┐Żnt postate pe site-ul Ministerului Educatiei Cercet´┐Żrii si Tineretului. (www.edu.ro).
Profesorii care predau la clas´┐Ż au obligatia de a analiza, ´┐Żmpreun´┐Ż cu elevii, tezele si rezultatele obtinute la acestea, ´┐Żn urma acestei analize ei put´┐Żnd depune eventuale contestatii la comisia din unitatea de ´┐Żnv´┐Żt´┐Żm´┐Żnt. Contestatiile vor ajunge la Scoala nr. 2 Piatra Neamt, acolo unde s-a stabilit centrul judetean pentru primirea contestatiilor. Elevii surprinsi av´┐Żnd asupra lor materiale care ar putea fi folosite pentru copiat sau mijloace de comunicare cu exteriorul, precum si cei surprinsi copiind ´┐Żn timpul desf´┐Żsur´┐Żrii tezelor vor primi nota 1. Cei care absenteaz´┐Ż la o tez´┐Ż cu subiect unic vor sustine lucrarea respectiv´┐Ż la sf´┐Żrsitul lunii mai – ´┐Żnceputul lunii iunie. Media de la tezele cu subiect unic si media de absolvire a claselor V-VIII reprezint´┐Ż media de admitere, pe baza c´┐Żreia absolventii claselor a VIII-a din toat´┐Ż tara se pot ´┐Żnscrie ´┐Żn licee sau scoli de arte si meserii.

Articol afisat de 2732 ori  |  Alte articole de acelasi autor  |  Trimite mesaj autorului
(Simona T´┐ŻRN´┐Ż)
AdaugŃ comentariul tŃu la acest articol Comentarii la acest articol:
Nu exist´┐Ż nici un comentariu la acest articol
Stiri Locale Stiri Locale
Stiri Sport Stiri Sport
Stiri, informatii, cursul valutar, datele meteo, horoscop, discutii, forum.
Webdesign by webber.ro | Domenii premium
©2003-2006 Drepturile de autor asupra intregului continut al acestui site apartin in totalitate Grupul de Presa Accent SRL Piatra Neamt
Reproducerea totala sau partiala a materialelor este permisa numai cu acordul Grupului de Presa Accent Piatra Neamt.
Grupului de Presa Accent SRL - societate in insolventa, in insolvency, en procedure collective