Monitorul de Neamt si Roman ziarul din judetul Neamt cu cei mai multi cititori
  Stiri azi     Arhiva     Cautare     Anunturi     Forum     Redactia  
AutentificareAutentificareInregistrare 
Calendar- Arhiva de Stiri Mai 2008
LMMJVSD
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031 
Stiri pe e-mail - Newsletter Monitorul de Neamt Newsletter
Nume:
Email:
Links - Link-uri catre site-uri utile Link-uri
 Judetul Neamt
 Video Production
 Cambridge
Optiuni Pagina Optiuni pagina
Adauga in Favorites Adauga in Favorites
Seteaza Pagina de start Seteaza Pagina de start
Tipareste pagina Tipareste pagina


























Monitorul de Neamt » Stiri Locale 12 Mai 2008
Tipãreste articolul - Varianta pentru imprimantã Trimite acest articol unui prieten  prin email

„Stranieri“ absenti la teza cu subiect unic

Prezenta în judetul Neamt în prima zi de teze cu subiect unic a fost foarte bunã, dat fiind faptul cã din aproape 6.000 de candidati au lipsit doar 27. Lucrãrile au fost sustinute vineri, 9 mai. Seful învãtãmîntului nemtean, profesorul Mihai Lãcãtusu, a declarat cã dintre absenti, unii au probleme de sãnãtate, în vreme ce altii au renuntat la tara natalã, urmîndu-si pãrintii în strãinãtate.
„Prima tezã cu subiecte unice, la istorie si geografie, în judetul Neamt s-a desfãsurat normal, neînregistrîndu-se incidente. Au lipsit foarte putini copii, iar absenta lor a fost motivatã fie de probleme de sãnãtate, fie pentru cã elevii respectivi nu mai urmeazã cursurile unitãtilor de învãtãmînt din judet, fiind plecati cu pãrintii în alte tãri. Sperãm ca si în zilele de 13 si 16 mai, cînd se vor desfãsura tezele cu subiecte unice la limba si literatura românã si la matematicã, lucrurile sã se desfãsoare normal, sã nu aparã situatii speciale, iar prezenta sã fie la fel de bunã“, a declarat profesorul Mihai Lãcãtusu, inspector scolar general al Inspectoratului Scolar Judetean Neamt.
Vineri, pe 9 mai, doar cei de clasa a VIII-a au sustinut teza cu subiect unic la istorie sau la geografie, iar pe 13 mai, respectiv pe 16 mai, vor fi evaluati si elevii claselor a VII-a. Potrivit metodologiei, subiectele pentru tezele unice au un nivel mediu de dificultate si permit rezolvarea lor în douã ore, iar baremele de evaluare si notare sînt postate pe site-ul Ministerului Educatiei Cercetãrii si Tineretului. (www.edu.ro).
Profesorii care predau la claṣ au obligatia de a analiza, ̨mpreuṇ cu elevii, tezele si rezultatele obtinute la acestea, ̨n urma acestei analize ei put̨nd depune eventuale contestatii la comisia din unitatea de ̨nṿṭm̨nt. Contestatiile vor ajunge la Scoala nr. 2 Piatra Neamt, acolo unde s-a stabilit centrul judetean pentru primirea contestatiilor. Elevii surprinsi av̨nd asupra lor materiale care ar putea fi folosite pentru copiat sau mijloace de comunicare cu exteriorul, precum si cei surprinsi copiind ̨n timpul desf̣suṛrii tezelor vor primi nota 1. Cei care absenteaẓ la o teẓ cu subiect unic vor sustine lucrarea respectiṿ la sf̨rsitul lunii mai Р̨nceputul lunii iunie. Media de la tezele cu subiect unic si media de absolvire a claselor V-VIII reprezinṭ media de admitere, pe baza c̣reia absolventii claselor a VIII-a din toaṭ tara se pot ̨nscrie ̨n licee sau scoli de arte si meserii.

Articol afisat de 2718 ori  |  Alte articole de acelasi autor  |  Trimite mesaj autorului
(Simona TÃRNÃ)
Adaugã comentariul tãu la acest articol Comentarii la acest articol:
Nu exist� nici un comentariu la acest articol
Stiri Locale Stiri Locale
Stiri Sport Stiri Sport
Stiri, informatii, cursul valutar, datele meteo, horoscop, discutii, forum.
Webdesign by webber.ro | Domenii premium
©2003-2006 Drepturile de autor asupra intregului continut al acestui site apartin in totalitate Grupul de Presa Accent SRL Piatra Neamt
Reproducerea totala sau partiala a materialelor este permisa numai cu acordul Grupului de Presa Accent Piatra Neamt.
Grupului de Presa Accent SRL - societate in insolventa, in insolvency, en procedure collective