Monitorul de Neamt si Roman ziarul din judetul Neamt cu cei mai multi cititori
  Stiri azi     Arhiva     Cautare     Anunturi     Forum     Redactia  
AutentificareAutentificareInregistrare 
Calendar- Arhiva de Stiri Mai 2008
LMMJVSD
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031 
Stiri pe e-mail - Newsletter Monitorul de Neamt Newsletter
Nume:
Email:
Links - Link-uri catre site-uri utile Link-uri
 Judetul Neamt
 Video Production
 Cambridge
Optiuni Pagina Optiuni pagina
Adauga in Favorites Adauga in Favorites
Seteaza Pagina de start Seteaza Pagina de start
Tipareste pagina Tipareste pagina


























Monitorul de Neamt » Stiri Locale 12 Mai 2008
Tipãreste articolul - Varianta pentru imprimantã Trimite acest articol unui prieten  prin email

Verdict în rãzboiul transportatorilor

• instanta a decis cã societatea Urbtrans poate functiona legal • aceasta înseamnã cã a apãrut concurenta pentru microbuzele din afara municipiului Piatra Neamt •

Firmele care efectueazã curse de transport cãlãtori din Piatra Neamt pînã la Dumbrava Rosie, Sãvinesti, Roznov, Alexandru cel Bun si Gîrcina, pe trasee care vor fi trecute din categoria de judetene în cea de urbane, au de acum concurenta în coastã. Instanta de judecatã a respins ca nefondat recursul înaintat de cãtre societatea Euroviage si a stabilit cã asociatia Urbtrans, al cãrei obiect de activitate este transortul de cãlãtori în cele cinci comune, poate functiona legal, asa cum s-a anuntat la înfiintare. „Prin aceastã sentintã se ridicã interdictia de functionare, solicitatã de societatea Euroviage în cazul asociatiei Urbtrans. Este un mare avantaj pentru populatia celor cinci comune care au aderat la asociere, întrucît transportul cãtre oras si dintr-o comunã în alta va putea fi asigurat prin desemnarea cîstigãtorului în urma unei licitatii, spãrgîndu-se actualele monopoluri. Localnicii din Gîrcina, fie pensionari sau salariati, dau mare parte din cîstiguri pe drumul spre Piatra Neamt, pentru cã transportatorul actual are monopol în zonã. Dupã ce vom scoate traseele spre Gîrcina, Almas la licitatie, pretul biletului va scãdea automat, iar Consiliul Local va putea asigura subventii la transport pentru veteranii de rãzboi, persoanele cu deficiente, pensionarii cu pensii mici“, a declarat primarul de Gîrcina, Aurora Lazãr Bãlan, presedinta CA al Urbtrans.

Activitatea ar putea începe pe 1 iulie

Desi înfiintatã de cîteva luni bune, societatea Urbtrans n-a fãcut nimic pînã acum. Pentru cã, în baza programului de transport pe care l-ar fi demarat, ar fi fost afectati sau pusi la punct cît de cît transportatorii locali care îsi fac propriul program, în functie de cum au ei chef, o societate de profil s-a adresat justitiei, cerînd suspendarea activitãtii Urbtrans. Sentinta a fost favorabilã reclamantului, motiv pentru care Urbtrans a înaintat recurs, care a schimbat situatia anterioarã. Reprezentantii asociatiei sperã ca Urbtrans sã înceapã sã functioneze de pe 1 iulie, venind în întîmpinarea operatorilor de transport public de cãlãtori cu un program care sã acopere cît mai multe dintre cererile cetãtenilor. Cei care au solicitat suspendarea sînt reprezentantii firmei Euroviage, care au sustinut în instantã cã Urbtrans le-ar leza interesele. Am încercat sã aflãm opinia reprezentantilor acestei societãti, dar nu am reusit. Acum membrii asociatiei încep pregãtirile pentru prezentarea unui nou program de transport zonal, în jurul municipiului Piatra Neamt. La nivel de judet, programul de transport cãlãtori va rãmîne acelasi de la începutul anului, conform contractelor încheiate cu transportatorii, în urmã cu cîteva luni. La nivel de municipiu Piatra Neamt, va fi însã nevoie de o reîmpãrtire a traseelor, pentru cã actualele contracte expirã pe 30 iunie. Problema aceasta nu-i priveste însã pe cei cu microbuze, care au încheiate contracte cu Primãria Piatra Neamt pînã în 2010.

Program de transport nou

Urbtrans va avea posibilitatea de a scoate la licitatie sau de a încredinta direct traseele din Piatra Neamt, cu prelungire în Dumbrava Rosie, Sãvinesti, Roznov, Alexandru cel Bun si Gîrcina.
„ÃŽn fond, acesta este motivul pentru care s-a realizat asocierea - oamenii sã poatã veni cu un singur mijloc de transport din Roznov si pînã la Gîrcina, fãrã a mai fi nevoie sã schimbe masina în Piatra Neamt. Actualele programe se încheie pe data de 30 iunie, ceea ce înseamnã cã de la 1 iulie va intra în functiune un nou program de transport. Ce vrem noi este sã prelungim actualele trasee pînã în cele cinci comune învecinate, pentru a onora solicitãrile cetãtenilor. Traseele vor fi scoase la licitatie sau vor fi date prin încredintare directã si va trebui sã lege cursele interne în afarã. Adicã sã se circule cu o singurã masinã pe ruta Sarata - Roznov, Garã - Gîrcina, fãrã a se mai schimba masina la jumãtate drumului“, a declarat Dumitru Badea, presedinte cu delegatie al Consiliului Judetean Neamt.
Judetul Neamt, prin Consiliul Judetean, s-a asociat în noiembrie anul trecut cu municipiul Piatra Neamt, orasul Roznov si comunele Alexandru cel Bun, Dumbrava Rosie, Gîrcina si Sãvinesti, prin consiliile locale respective, pentru organizarea si asigurarea unui serviciu de transport public regulat de persoane.

Articol afisat de 1650 ori  |  Alte articole de acelasi autor  |  Trimite mesaj autorului
(Simona TÃRNÃ)
Adaugã comentariul tãu la acest articol Comentarii la acest articol:
Nu exist� nici un comentariu la acest articol
Stiri Locale Stiri Locale
Stiri Sport Stiri Sport
Stiri, informatii, cursul valutar, datele meteo, horoscop, discutii, forum.
Webdesign by webber.ro | Domenii premium
©2003-2006 Drepturile de autor asupra intregului continut al acestui site apartin in totalitate Grupul de Presa Accent SRL Piatra Neamt
Reproducerea totala sau partiala a materialelor este permisa numai cu acordul Grupului de Presa Accent Piatra Neamt.
Grupului de Presa Accent SRL - societate in insolventa, in insolvency, en procedure collective