Monitorul de Neamt si Roman ziarul din judetul Neamt cu cei mai multi cititori
  Stiri azi     Arhiva     Cautare     Anunturi     Forum     Redactia  
AutentificareAutentificareInregistrare 
Calendar- Arhiva de Stiri Mai 2008
LMMJVSD
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031 
Stiri pe e-mail - Newsletter Monitorul de Neamt Newsletter
Nume:
Email:
Links - Link-uri catre site-uri utile Link-uri
 Judetul Neamt
 Video Production
 Cambridge
Optiuni Pagina Optiuni pagina
Adauga in Favorites Adauga in Favorites
Seteaza Pagina de start Seteaza Pagina de start
Tipareste pagina Tipareste pagina


























Monitorul de Neamt » Stiri Sport 12 Mai 2008
Tipãreste articolul - Varianta pentru imprimantã Trimite acest articol unui prieten  prin email
CUPA ROMÂNIEI SPECTACOL DE VIS LA PIATRA NEAMT

CUPA ROMÂNIEI SPECTACOL DE VIS LA PIATRA NEAMT

• finala Cupei României - Timisoreana a fost urmãritã de aproape 14.000 de suporteri, care s-au bucurat de spectacol • cel mai mult a impresionat jocul de laser si sunet din pauza partidei • CFR a cîstigat eventul, dupã ce a învins pe Unirea Urziceni cu 2-1 •

Impresionant, superb, splendid. Poate cã epitetele ar putea continua pentru a caracteriza finala Cupei României - Timisoreana la fotbal, însã este greu de descris în cuvinte tot ceea ce a fost sîmbãtã la Piatra Neamt. Spectacolul a început cu mult înaintea partidei, cînd cele douã galerii au sosit la stadion. Nici nu moment nu au încetat sã îsi strige fericirea fanii Clujului si ai Urziceniului, ambele galerii dorind din tot sufletul sã „guste“ un meci de calitate, dar mai ales o victorie a echipei favorite. Stadionul s-a umplut pînã la debutul meciului, iar pietrenii, neutri la început, nu si-au ascuns bucuria atunci cînd a marcat „buturuga micã“, adicã Unirea, fiind încîntati si ei de spectacolul pregãtit de Federatia Românã de Fotbal alãturi de sponsorul Timisoreana. Nu a lipsit din program meciul echipelor de suporteri, cîstigat de Unirea Urziceni cu 4-1, momentul artistic al trupei Sensor, acompaniatã de Ansamblul de tulnicãrese din Muntii Apuseni, dar si traseul celor douã echipe pînã la finalã, cu steaguri imense imprimate cu siglele tuturor celor 32 de formatii aflate în competitie în faza saisprezecimilor de finalã. Imaginile cu faze din fiecare meci au „curs“ si ele pe cele douã ecrane instalate la peluze, asa cã focurile de artificii de dinainte si de dupã meci nu au fãcut altceva decît sã „orneze“ întregul show. Intrarea celor douã echipe pe teren, precedate de mult doritul trofeu a fost salutatã de întreaga asistentã, care a ascultat într-o atmosferã solemnã Imnul national intonat de Felicia Filip si Nicolai Furdui Iancu.

Victorie meritatã pentru CFR

CFR Cluj Napoca si Unirea Urziceni au dovedit sîmbãtã searã la Piatra Neamt cã nu degeaba au ajuns sã evolueze cu trofeul pe masã în Cupa României - Timisoreana. Partida a fost una de un bun nivel tehnic, însã a fost caracterizatã foarte bine de antrenorul Ioan Andone: „O partidã frumoasã, dar nu spectaculoasã“. S-au vãzut faze bune de poartã, intrãri la sacrificiu, dar la minge, momente de fotbal autentic, în care mingea a alergat mai mult decît actorii din teren si trei goluri de toatã frumusetea. Ratãrile incredibile au reprezentat momente tensionate în finalul partidei, ultima, a lui Bilasco la poarta ardelenilor, fãcîndu-l pe Dan Petrescu sã îngenuncheze si sã nu-si creadã ochilor cã Unirea nu a reusit egalarea.
Meciul a început în nota prudentei, cu ritm bun, însã primele suturi pe poartã au venit abia în minutele 20 si 24, cînd Culio si Panin au încercat, fãrã succes, vigilenta lui Bogdan Stelea. Acelasi fost portar al nationalei României a mai avut o interventie bunã la sutul lui Culio din interiorul careului, pentru ca în minutul 32 sã devieze, cu greu, în corner o minge sutatã de Ruiz. Pînã la pauzã s-a mai consemnat doar ocazia lui Galamaz (‘39), acesta ajungînd mai tîrziu la centrarea lui Brandan.
Prima izbucnire tribunei s-a produs în minutul 49. Semedo si Ruiz au colaborat la o fazã în marginea careului ialomitean, iar Ruiz a sutat fãrã preluare, pe jos, mingea poposind în plasa portii Unirii: 1-0. A fost momentul care a descãtusat jocul si care l-a fãcut mai atrãgãtor. Echipa lui Dan Petrescu a presat apoi, a controlat mijlocul terenului si a egalat în minutul 58. Specialitatea casei la Urziceni este „faza fixã“, care a fost servitã CFR-ului si la Piatra Neamt: a centrat Brandan din corner, Galamaz a retrimis în fata portii lui Stãncioiu, iar Dãnãlache a punctat cu un sut din întoarcere. Tot stadionul, cu exceptia zonei cu suporteri clujeni, a izbucnit, pietrenii dorind, poate, sã vadã si lovituri de departajare.
Dar nu a fost sã fie finalã cu penalty. CFR nu a capotat si a revenit în joc. Un mijlocas de-al lui Andone a aruncat o minge în careul ialomitenilor, nimeni nu a respins, Semedo a sutat din prima pentru reflexul de zile mari a lui Stelea, însã mingea a rãmas în careul mic al Unirii de unde acelasi Semedo a sutat cu sete sub barã: 2-1, minutul 64. Onofras a sutat milimetric peste transversala lui Stãncioiu (‘73) pentru ca finalul confruntãrii sã fie unul exceptional. Unirea a atacat în valuri, Dan Petrescu l-a aruncat în luptã pe Bilasco, iar septarul de la Urziceni ar fi putut duce meciul în prelungiri. ÃŽn minutul 83, Brandan a executat un corner, iar Bilasco a trimis cu capul spre poarta ardeleanã, din numai 6 metri, nemarcat, însã Stãncioiu a prins foarte sigur pe el. Acelasi portar de la CFR a fost eroul fazei din minutul 85, cînd tot Bilasco, si tot în urma unui coner, a trimis puternic cu capul, dar reflexul fostului portar de la Sportul a mentinut avantajul de pe tabela de marcaj. Bilasco ar fi putut egala si în minutul 88, dar o altã deviere a sa cu capul a îndreptat mingea peste transversala ardelenilor, Stãncioiu iesind gresit pe centrare.
La finalul partidei, CFR a sãrbãtorit alãturi de galeria proprie succesul, iar Dan Petrescu a precizat cã va rãmîne la Urziceni si cã este foarte trist pentru esecul echipei sale. „Nu pot sã înteleg cum am primit douã goluri în repriza a doua cînd am fãcut un joc mult mai bun decît în prima parte a meciului“, a mai afirmat Petrescu.
Ioan Andone nu a ascuns faptul cã va celebra douã-trei zile eventul cîstigat cu CFR, dar cã apoi va lãsa trecutul în urmã si se va pregãti pentru toamnã. „Cîstigarea eventului la Cluj aduce mai mult bucurie oamenilor decît cîstigarea unui event cu o echipã de traditie cum este Dinamo“, a declarat Andone, cel care a recunoscut cã are în plan aducerea de jucãtori români cu experientã în campionatele Europei care sã ajute echipa în Liga Campionilor.

Articol afisat de 1939 ori  |  Alte articole de acelasi autor  |  Trimite mesaj autorului
(Marcel MIHALCEA)
Adaugã comentariul tãu la acest articol Comentarii la acest articol:
Nu exist� nici un comentariu la acest articol
Stiri Locale Stiri Locale
Stiri Sport Stiri Sport
Stiri, informatii, cursul valutar, datele meteo, horoscop, discutii, forum.
Webdesign by webber.ro | Domenii premium
©2003-2006 Drepturile de autor asupra intregului continut al acestui site apartin in totalitate Grupul de Presa Accent SRL Piatra Neamt
Reproducerea totala sau partiala a materialelor este permisa numai cu acordul Grupului de Presa Accent Piatra Neamt.
Grupului de Presa Accent SRL - societate in insolventa, in insolvency, en procedure collective