Monitorul de Neamt si Roman ziarul din judetul Neamt cu cei mai multi cititori
  Stiri azi     Arhiva     Cautare     Anunturi     Forum     Redactia  
AutentificareAutentificareInregistrare 
Calendar- Arhiva de Stiri Mai 2008
LMMJVSD
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031 
Stiri pe e-mail - Newsletter Monitorul de Neamt Newsletter
Nume:
Email:
Links - Link-uri catre site-uri utile Link-uri
 Judetul Neamt
 Video Production
 Cambridge
Optiuni Pagina Optiuni pagina
Adauga in Favorites Adauga in Favorites
Seteaza Pagina de start Seteaza Pagina de start
Tipareste pagina Tipareste pagina


























Monitorul de Neamt » Stiri Locale 12 Mai 2008
Tipãreste articolul - Varianta pentru imprimantã Trimite acest articol unui prieten  prin email

Nesimtirea turistilor, curãtatã de elevi

• institutii specializate strîng de sãptãmîna trecutã PET-urile de pe luciul apei • actiunea se va repeta, în fiecare week-end, pînã la sfîrsitul lui iunie •

Peste sapte tone de bidoane din plastic au fost adunate, timp de patru zile, de pe suprafata lacului Bicaz. Din aceastã cantitate, dupã cum a declarat prefectul Toader Mocanu, 5,6 tone au fost strînse de cãtre SC Hidroelectrica, diferenta fiind adunatã prin efortul reprezentantilor Inspectoratului pentru Situatii de Urgentã, cu sprijinul Sistemului de Gospodãrire a Apelor si Directiei Silvice. Campania a început sãptãmîna trecutã, marti, 6 mai, si raportarea s-a fãcut vineri, 9 mai. „Actiunea va continua si sãptãmîna aceasta. Hidroelectrica si-a asumat responsabilitatea de a depozita si composta bidoanele din plastic care se strîng. ÃŽn zona adiacentã lacului, începînd de vineri, 9 mai, conform unui proiect intitulat «Un pas mic în preconcilierea cu natura», a început salubrizarea cu ajutorul elevilor. 130 de elevi de la Liceul Franciscan din Roman, însotiti de cinci cadre didactice, au mers la Ceahlãu, iar sîmbãtã si duminicã au avut program de salubrizare a zonei. Pentru sîmbãtã era programat sã ajungã la Ceahlãu si 50 de elevi de la liceul din Mircesti. Copiii lucreazã doar pe uscat, sub supravegherea profesorilor îndrumãtori, a reprezentantilor Gãrzii de Mediu si a conducerii Prefecturii“, a declarat Toader Mocanu, prefect de Neamt.
Elevii, desi au dormit în corturi, nu le-au amplasat în aer liber, ci în sala de sport de la Ceahlãu. Raza lor de activitate a fost între Bicaz - Hangu si Bicaz - Poiana Largului. Prefectul a spus cã actiunea de salubrizare a zonei se va repeta încã patru sãptãmîni, atît cît este durata proiectului a cãrui valoare e de 20.000 de euro. Cheltuielile cu transportul copiilor sînt incluse în proiect. Termenul final al „Pasului mic în preconcilierea cu natura“ este la sfîrsitul lunii iunie.

„Toaletarea“ Lacului Bicaz, o treabã serioasã

Ecologizarea apei Lacului de acumulare „Izvoru Muntelui“ Bicaz continuã. Sîmbãtã, 10 mai, administratiile Apelor Române si Directiei Silvice au trecut într-o nouã etapã a strîngerii si colectãrii de pet-uri si alte deseuri, ce plutesc în derivã pe luciul de apã. Concret, au fost disponibilizate în zona barajului douã ambarcatiuni, un excavator si o autobasculantã. Cele douã salupe, cãci despre asa ceva este vorba, una a Apelor Române si o alta a Directiei Silvice, ajutîndu-se de un cordon de busteni, se ocupã de strîngerea en gros a deseurilor, excavatorul le scoate din apã, iar autobasculanta le transportã în locul stabilit din zona Portului Munteanu, în vederea sortãrii si valorificãrii lor. „Am considerat cã aceastã idee, de a curãta mai întîi lacul si-apoi de a trece la sortarea deseurilor pe categorii si transportarea lor la destinatiile stabilite conduce la eficientizarea muncii. Sezonul turistic a început si nu este deloc civilizat sã-i întîmpinãm pe cei ce ne calcã pragul cu o asa mizerie. Sigur actiunea de strîngere a pet-urilor cu ajutorul oamenilor special angajati pentru aceastã activitate continuã fãrã probleme. Pînã în prezent am transportat la Sãvinesti douã tir-uri cu pet-uri si un al treilea se aflã în pregãtire. Dacã lucrurile vor decurge asa, iar cei implicati, respectiv Apele Române, Directia Silvicã si Hidroelectrica, vor tine din scurt treaba, eu cred cã într-o lunã vom reusi sã dãm o altã fatã luciului de apã“, a declarat Viorel Munteanu, seful portului cu acelasi nume si administratorul actiunii de ecologizare a apei Lacului Bicaz.

Articol afisat de 1648 ori  |  Alte articole de acelasi autor  |  Trimite mesaj autorului
(Simona TÃRNÃ, Ion ASAVEI)
Adaugã comentariul tãu la acest articol Comentarii la acest articol:
Nu exist� nici un comentariu la acest articol
Stiri Locale Stiri Locale
Stiri Sport Stiri Sport
Stiri, informatii, cursul valutar, datele meteo, horoscop, discutii, forum.
Webdesign by webber.ro | Domenii premium
©2003-2006 Drepturile de autor asupra intregului continut al acestui site apartin in totalitate Grupul de Presa Accent SRL Piatra Neamt
Reproducerea totala sau partiala a materialelor este permisa numai cu acordul Grupului de Presa Accent Piatra Neamt.
Grupului de Presa Accent SRL - societate in insolventa, in insolvency, en procedure collective