Monitorul de Neamt si Roman ziarul din judetul Neamt cu cei mai multi cititori
  Stiri azi     Arhiva     Cautare     Anunturi     Forum     Redactia  
AutentificareAutentificareInregistrare 
Calendar- Arhiva de Stiri Mai 2008
LMMJVSD
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031 
Stiri pe e-mail - Newsletter Monitorul de Neamt Newsletter
Nume:
Email:
Links - Link-uri catre site-uri utile Link-uri
 Judetul Neamt
 Video Production
 Cambridge
Optiuni Pagina Optiuni pagina
Adauga in Favorites Adauga in Favorites
Seteaza Pagina de start Seteaza Pagina de start
Tipareste pagina Tipareste pagina


Monitorul de Neamt » Stiri Locale 12 Mai 2008
TipŃreste articolul - Varianta pentru imprimantŃ Trimite acest articol unui prieten  prin email

Pro Arte, un concurs al piticilor cu lipici la public

• competitia, organizat´┐Ż de Inspectoratul Scolar, urm´┐Żreste p´┐Żstrarea traditiei folclorice si descoperirea de noi talente • premiile s´┐Żnt consistente • „am fost foarte ´┐Żnc´┐Żntat de publicul prezent, de faptul c´┐Ż familia este aproape de scoal´┐Ż si s´┐Żnt de p´┐Żrere c´┐Ż acest parteneriat trebuie extins ´┐Żn tot judetul“, a declarat profesorul Mihai L´┐Żc´┐Żtusu, inspector scolar general“

Elevii din T´┐Żrgu Neamt si Roman si din zonele ´┐Żnvecinate acestor localit´┐Żti urbane au avut ´┐Żn acest week-end un concurs pe teme artistice, ocazie cu care au distrat mii de oameni veniti ´┐Żn s´┐Żli de spectacol ca s´┐Ż le admire talentul. Dup´┐Ż cum a declarat profesorul Mihai L´┐Żc´┐Żtusu, inspector scolar general al Inspectoratului Scolar Judetean Neamt, la T´┐Żrgu Neamt, concursul a durat nu mai putin de zece ore, ´┐Żn acest interval evolu´┐Żnd 20 de unit´┐Żti de ´┐Żnv´┐Żt´┐Żm´┐Żnt. „Inspectoratul Scolar Judetean Neamt organizeaz´┐Ż concursul ´┐Żn scopul form´┐Żrii multilaterale a tinerilor, dezvolt´┐Żrii si descoperirii de tinere talente. La T´┐Żrgu Neamt, faza zonal´┐Ż s-a desf´┐Żsurat la Casa de Cultur´┐Ż din orasul de sub cetate. Competitia a avut loc s´┐Żmb´┐Żt´┐Ż, 10 mai, ´┐Żntre orele 9 - 19, timp ´┐Żn care si-au prezentat programele pe scen´┐Ż elevii a 20 de unit´┐Żti de ´┐Żnv´┐Żt´┐Żm´┐Żnt. Spectatorii au avut ocazia de a vedea 90 de programe de teatru, sez´┐Żtori, interpreti vocali, instrumentisti, dansuri populare, moderne si de societate, r´┐Żspunz´┐Żndu-se, ´┐Żn felul acesta, prevederilor Hot´┐Żr´┐Żrii Comisiei Consiliului Europei pentru promovarea interculturalit´┐Żtii. Copiii au prezentat pe scen´┐Ż dansuri unguresti, tig´┐Żnesti, b´┐Żn´┐Żtene, germane etc. Au fost recitaluri ´┐Żn englez´┐Ż, francez´┐Ż si spaniol´┐Ż. La T´┐Żrgu Neamt s-a remarcat ´┐Żn mod deosebit Scoala de Arte si Meserii V´┐Żn´┐Żtori Neamt, cu sez´┐Żtoarea si interpretul muzical Vlad Bors. Copiii de la Gr´┐Żdinita cu Program Prelungit nr. 2 T´┐Żrgu Neamt au prezentat dansuri tig´┐Żnesti, dar la fel de bine s-au prezentat si copiii de la Grum´┐Żzesti, cu dansurile populare. Am fost foarte ´┐Żnc´┐Żntat de publicul prezent, de faptul c´┐Ż familia este aproape de scoal´┐Ż si s´┐Żnt de p´┐Żrere c´┐Ż acest parteneriat trebuie extins ´┐Żn tot judetul“, a declarat profesorul Mihai L´┐Żc´┐Żtusu, inspector scolar general. Reprezentantii ISJ Neamt, ´┐Żn calitatea de organizatori ai spectacolului, s-au ar´┐Żtat foarte ´┐Żnc´┐Żntati de faptul c´┐Ż pentru ´┐Żnchirierea s´┐Żlii de festivit´┐Żti de la Casa de Cultur´┐Ż T´┐Żrgu Neamt nu li s-a perceput nici un leu, iar sistemul de sonorizare care a fost pus la dispozitie a functionat perfect.

Succes si la Roman

De acelasi succes s-a bucurat si competitia de la Roman, care a reunit 14 scoli cu 60 de formatii sau interpreti, din acest municipiu si din zona ´┐Żnvecinat´┐Ż. Competitia romascanilor a avut loc duminic´┐Ż, 11 mai, si a fost deschis´┐Ż, ca si ´┐Żn cazul celei de la T´┐Żrgu Neamt, de c´┐Żtre seful ´┐Żnv´┐Żt´┐Żm´┐Żntului nemtean, Mihai L´┐Żc´┐Żtusu. Au evoluat scolile 6 si 8 din Roman, copii de la Palatul Copiilor Roman si S´┐Żb´┐Żoani, Colegiul National Roman Vod´┐Ż, Scoala Mihai Eminescu, Scoala Adjudeni, Scoala Pildesti, Barticesti, T´┐Żm´┐Żseni si Buruienesti. „Micii artisti au prezentat toate genurile muzicale. Am vizionat recitaluri ´┐Żn limbi str´┐Żine, c´┐Żntece, sez´┐Żtori, grupurile folclorice s-au ´┐Żntrecut pe ele, scenetele si piesele de teatru au fost prezentate impecabil, asa cum s-au comportat si interpretii vocali si corali“, a mai spus Mihai L´┐Żc´┐Żtusu.
Juriul care alege cele mai bune prestatii este acelasi pentru T´┐Żrgu Neamt si Roman si tot el va desemna si c´┐Żstig´┐Żtorul din zona Piatra Neamt. Scolile pietrene si din apropiere vor intra ´┐Żn competitia zonal´┐Ż pe 17 mai, dup´┐Ż care se vor cunoaste finalistii judeteni si se va stabili c´┐Żnd va avea loc ´┐Żntrecerea pentru cea mai bun´┐Ż prestatie la nivel de judet. Etapele zonale se desf´┐Żsoar´┐Ż ´┐Żn cele trei locuri din Neamt si pentru a li se da posibilitatea p´┐Żrintilor, familiilor si celorlalte persoane interesate de a vedea prestatia elevilor c´┐Żt mai aproape de casele lor, dac´┐Ż nu chiar ´┐Żn localitatea de domiciliu. Prima etap´┐Ż a concursului „Pro Arte“ are prev´┐Żzute nu doar ´┐Żntreceri, ci si recompense pentru cei care se vor dovedi a fi cei mai buni. Astfel, premiul I ´┐Żi va aduce c´┐Żstig´┐Żtorului un televizor cu cristale lichide, cu o diagonal´┐Ż de un metru si jum´┐Żtate, un videorecorder si o camer´┐Ż de luat vederi, la premiul II se vor da un monitor identic si o camer´┐Ż de luat vederi, iar la premiul III, doar un televizor, cu aceeasi diagonal´┐Ż de 1,5 metri.

Articol afisat de 1884 ori  |  Alte articole de acelasi autor  |  Trimite mesaj autorului
(Simona T´┐ŻRN´┐Ż)
AdaugŃ comentariul tŃu la acest articol Comentarii la acest articol:
Nu exist´┐Ż nici un comentariu la acest articol
Stiri Locale Stiri Locale
Stiri Sport Stiri Sport
Stiri, informatii, cursul valutar, datele meteo, horoscop, discutii, forum.
Webdesign by webber.ro | Domenii premium
©2003-2006 Drepturile de autor asupra intregului continut al acestui site apartin in totalitate Grupul de Presa Accent SRL Piatra Neamt
Reproducerea totala sau partiala a materialelor este permisa numai cu acordul Grupului de Presa Accent Piatra Neamt.
Grupului de Presa Accent SRL - societate in insolventa, in insolvency, en procedure collective