Monitorul de Neamt si Roman ziarul din judetul Neamt cu cei mai multi cititori
  Stiri azi     Arhiva     Cautare     Anunturi     Forum     Redactia  
AutentificareAutentificareInregistrare 
Calendar- Arhiva de Stiri Mai 2008
LMMJVSD
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031 
Stiri pe e-mail - Newsletter Monitorul de Neamt Newsletter
Nume:
Email:
Links - Link-uri catre site-uri utile Link-uri
 Judetul Neamt
 Video Production
 Cambridge
Optiuni Pagina Optiuni pagina
Adauga in Favorites Adauga in Favorites
Seteaza Pagina de start Seteaza Pagina de start
Tipareste pagina Tipareste pagina


























Monitorul de Neamt » Stiri Locale 19 Mai 2008
Tipãreste articolul - Varianta pentru imprimantã Trimite acest articol unui prieten  prin email

Economii la împrumutul bancar al Primãriei Roman

Consilierii locali romascani au aprobat, în sedinta de la finele sãptãmînii trecute, noua listã de investitii care s-au realizat sau se vor realiza cu bani din împrumutul bancar contractat de administratia publicã localã. Noua listã nu a suferit modificãri majore în ceea ce priveste obiectivele care vor fi modernizate, ci modificãri ale sumelor ce trebuie alocate pe fiecare investitie. „Constatãm cã la o serie de lucrãri finalizate, modernizãri de strãzi, în principal, am înregistrat economii, dar, în acelasi timp, la unele lucrãri aflate în plinã desfãsurare au apãrut situatii neprevãzute - în primul rînd la sistematizãrile verticale din cartiere - care necesitã fonduri suplimentare. Aceste economii se explicã prin faptul cã proiectantii, care, de cele mai multe ori, vin din orase mari, au estimat preturi apropiate de piata de constructie de la ei. Una dintre cele mai mari economii referitoare la strãzi este în Anton Pann unde, pe lîngã diferenta de pret, s-a renuntat si la o serie de cantitãti de materiale, care nu au mai fost necesare“, a precizat Dan Ionitã, directorul tehnic al Primãriei Roman. Pe de altã parte, suplimentãri de costuri în listã vin ca urmare a degradãrii unor alei si necesitatea extinderii zonelor de parcare, obiective solicitate atît în cadrul sedintelor de Consiliu Local de cãtre consilieri, cît si de asociatiile de locatari. Realocãrile vizeazã în principal zonele din cartierele Favorit, Centru si Smirodava.
Reamintim faptul cã Primãria Roman a împrumutat echivalentul în lei a 4 milioane de euro, adicã 140 de miliarde de lei vechi. Noua listã prevede diminuarea cu 27.000 de lei a costurilor pentru construirea terenurilor de tenis si fotbal cu gazon sintetic si cu 771.000 de lei a costurilor pentru modernizarea Pietonalului Stefan cel Mare. În schimb, pentru modernizarea zonelor Centru, Favorit si Smirodava, s-au suplimentat sumele cu 1.066.000 de lei. Pe strãzi, cea mai mare economie s-a fãcut pentru modernizarea strãzii Alba Iulia (economie de 144.000 de lei) si Anton Pann (economie de 111.000 de lei). De precizat faptul cã pe strãzile unde lucrãrile abia au fost demarate sumele initiale nu au fost modificate, semn cã acest proiect va suferi o nouã recalculare, în cîteva luni.

Articol afisat de 1649 ori  |  Alte articole de acelasi autor  |  Trimite mesaj autorului
(Claudia MATEI)
Adaugã comentariul tãu la acest articol Comentarii la acest articol:
Nu exist� nici un comentariu la acest articol
Stiri Locale Stiri Locale
Stiri Sport Stiri Sport
Stiri Opinii Stiri Opinii
Stiri, informatii, cursul valutar, datele meteo, horoscop, discutii, forum.
Webdesign by webber.ro | Domenii premium
©2003-2006 Drepturile de autor asupra intregului continut al acestui site apartin in totalitate Grupul de Presa Accent SRL Piatra Neamt
Reproducerea totala sau partiala a materialelor este permisa numai cu acordul Grupului de Presa Accent Piatra Neamt.
Grupului de Presa Accent SRL - societate in insolventa, in insolvency, en procedure collective