Monitorul de Neamt si Roman ziarul din judetul Neamt cu cei mai multi cititori
  Stiri azi     Arhiva     Cautare     Anunturi     Forum     Redactia  
AutentificareAutentificareInregistrare 
Calendar- Arhiva de Stiri Mai 2008
LMMJVSD
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031 
Stiri pe e-mail - Newsletter Monitorul de Neamt Newsletter
Nume:
Email:
Links - Link-uri catre site-uri utile Link-uri
 Judetul Neamt
 Video Production
 Cambridge
Optiuni Pagina Optiuni pagina
Adauga in Favorites Adauga in Favorites
Seteaza Pagina de start Seteaza Pagina de start
Tipareste pagina Tipareste pagina


























Monitorul de Neamt » Stiri Locale 24 Mai 2008
Tipãreste articolul - Varianta pentru imprimantã Trimite acest articol unui prieten  prin email
STEFAN SI PRUTEANU, CÎSTIGÃTORI ÎN NEAMT

STEFAN SI PRUTEANU, CÎSTIGÃTORI ÎN NEAMT

• PD-L are 45,10% pe judet • Vasile Pruteanu are 49,60% ca presedinte la Consiliul Judetean • Gheorghe Stefan are 88,90% ca primar la Piatra Neamt • sondajul a fost comandat de PD-L unei firme din Iasi si a fost realizat în orase si în comunele în care democrat liberalii nu au primari •

Gheorghe Stefan si Vasile Pruteanu par a fi adjudecat judetul Neamt pentru Partidul Democrat Liberal în alegerile locale de anul acesta. Dacã mîine s-ar merge la vot, democrat-liberalii nemteni si-ar bate adversarii politici. PD-L a comandat un sondaj unei firme din Iasi, iar rezultatele indicã faptul cã partidul e pe primul loc pînã si în comunele în care primarul e PSD, PNL, PSD, PRM, PC, PNG sau independent. Si în mediul urban e fruncea, cu vîrf de lance în Piatra Neamt. Astfel, 88,90% din pietrenii chestionati au declarat cã îl vor vota pe Gheorghe Stefan primar, pentru încã un mandat. 6,10% au rãspuns cã-l preferã pe Rãzvan Bobeanu de la PSD, în timp ce 3,70% l-au indicat pe Mihai Lãcãtusu (PNL) si 1,30% pe Cristina Tîrnovanu de la PNTCD. Democrat-liberalii cîstigã si Consiliul Local de la Piatra Neamt, cu 83,70% din votul intentional al pietrenilor chestionati. La mare distantã se aflã PSD (8,9%), PNL (6%), PRM (0,8%), PIN (0,4%) si PNG (0,2%). 68,6% din alegãtorii din Piatra Neamt l-ar vota pe Vasile Pruteanu la functia de presedinte al Consiliului Judetean. Ioan Munteanu (PSD) ar primi 24,1% din voturile alegãtorilor pietreni, în timp ce Serban Strãtilã (PNL) ar primi 6,6%, iar Dumitru Badea (PRM) - 0,2%. Vicepresedintele actual al legislativului judetean primeste astfel mai putinã încredere chiar decît candidatul tãrãnistilor, Cristian Tomulet, care ar primi 0,5% din voturile pietrenilor. Vasile Pruteanu n-ar fi singur în CJ Neamt, pentru cã Partidul Democrat pentru care candideazã ar obtine majoritatea covîrsitoare în legislativ. Dacã ar fi dupã pietrenii cu drept de vot, 71,7% ar vota cu PD-L la Consiliul Judetean, în timp numai 19,3% ar vota cu PSD, 7,1% cu PNL, 1% cu PNG, 0,8% cu PRM si 0,2% cu PIN. Asta pe Piatra Neamt.
Pe judet, democrat-liberalii au dat ordin sã se facã sondaj doar în comunele în care nu au primari. Adicã în vreo 43. Asa, punînd rãul înainte, Partidul Democrat Liberal obtine 45,10% din voturile nemtenilor, urmat de PSD - 30%, PNL - 18,7%, PRM - 2,7%, PNG - 1,8, PC - 1,1%. Sînt si nemteni care ar vota cu alt partid decît unul din cele mai sus mentionate. 49,60% din nemteni îl voteazã pe Vasile Pruteanu presedinte la Consiliul Judetean. PSD ar obtine scor egal cu candidatul sãu, adicã 30%. Serban Strãtilã ar fi votat de 11,5% din nemteni, iar urmãtorii în clasament sînt Dumitru Badea cu 3,1%, Miron Smarandache cu 0,7%, Constantin Zaharia cu 0,2%. Aproape 5% din cei întrebati au spus cã voteazã cu alt candidat. Sondajul a fost realizat de SC Pragma Consult SRL Iasi, în perioada 13-16 mai 2008, fatã în fatã cu poporul chestionat, pe un esantion de 1.007 persoane cu drept de vot. Mai bine de jumãtate din cei chestionati sînt din mediul rural (60,6%), iar majoritatea celor din mediul urban care au rãspuns întrebãrilor provin din Piatra Neamt si Roman. Au fost selectati doar subiectii care au spus cã se vor duce sigur si foarte sigur la vot, ceea ce face ca prezenta nemtenilor la vot sã fie estimatã la 57,6%. Marja de eroare a sondajului e ±3%.

„Sperãm ca rezultatele sã fie confirmate pe 1 iunie“

„Vasile Pruteanu va fi viitorul presedinte la Consiliul Judetean Neamt, iar Gheorghe Stefan primarul la Piatra Neamt“, a spus Gheorghe Stefan, presedintele PD-L Neamt dupã ce rezultatele sondajului au fost date publicitãtii. „Sperãm ca aceste rezultate sã fie confirmate în noaptea de 1 spre 2 iunie, cînd se va face numãrãtoarea voturilor. Am cerut sã se facã sondaj în judet numai în comunele în care primarul are altã culoare politicã sau e independent ca sã stim care ar fi situatia cea mai delicatã. Dacã se va confirma acest rezultat, va fi o victorie pentru PD-L“, a adãugat acesta. Vasile Pruteanu, candidat la functia de sef al CJ Neamt, a declarat cã rezultatele sondajului nu vor crea o stare de automultumire în rîndul democrat-liberalilor, ci îsi vor vedea în continuare de treabã, conform strategiei stabilite pentru campania electoralã. Totodatã, Vasile Pruteanu a îndemnat din nou nemtenii „sã iasã în numãr cît mai mare la vot, sã voteze asa cum le dicteazã constiinta“. „Am convingerea cã Partidul Democrat Liberal va avea rezultate care sã legitimeze munca si eforturile depuse de la înfiintarea sa pînã acum“, a mai spus Pruteanu. Si Gheorghe Stefan a lansat, la rîndu-i, un apel, însã la adresa organelor statului si la celelalte partide. Pe adversarii politici i-a rugat sã ducã o campanie civilizatã si sã nu foloseascã metode neregulamentare si nelegale. Iar pe cei care reprezintã statul si legea i-a rugat sã respecte legea electoralã. „Cred cã ei ar trebui sã fie cei care promoveazã dreptatea si sã ia mãsuri cînd constatã o infractiune, indiferent de culoarea politicã. Avem situatii în care Directia Generalã a Finantelor Publice si Garda Financiarã trimit controale la comandã politicã, la firmele în care membrii sau simpatizantii nostri activeazã sau detin actiuni. Oameni cu firme, membrii nostri activi sau chiar candidati de-ai nostri, suportã controale de la Garda Financiarã de mai bine de o lunã si jumãtate. Unii chiar au fost sanctionati cu amendã consistentã. Credem cã directia acestor institutii este clarã dat fiind cã e campanie electoralã, iar aceste actiuni sînt în detrimentul persoanelor respective“, a mai spus Gheorghe Stefan.

Articol afisat de 3025 ori  |  Alte articole de acelasi autor  |  Trimite mesaj autorului
(Dana OSTAHIE)
Adaugã comentariul tãu la acest articol Comentarii la acest articol:
Ad�ugat de Tzepelica la data 24.05.2008 04:51
MINCIUNI SFRUNTATE MARCA PINALTI !
Dupa creierul lui atrofiat de grasime, de acum inainte nu vom mai auzi vechiul slogan "Ceausescu-PCR", ci "Pinalti-PD minus L" ! DAR NICI MACAR PCR NU AVEA ASA SCORURI MARI !
Chiar daca Pinalti va castiga postul de primar, in judet caricatura aia grotesca si oportunistul traseist politic Pruteanu nu va ajunge in veci si pururi presedinte la CJ Neamt, la fel cum Blaga nu va ajunge primarul capitalei ! ba chiar nici nu va intra in turul 2 !
DISPERAREA LUI PINLATI ESTE MARE, pentru ca daca va pierde capitala, Partidul Derahat va pierde succesiv alegerile locale si generale, apoi prezidentialele, GARANTAT !
Asa ca si-a gadilat singurul neuron functionabil si a scos acest sondaj stiintifico-fantastic !
Apropo, "firma" aia din Iasi nu poarta un nume ?!
Bre, securistilor de doi bani, nu v-ati dezvatat de vechile voastre metehne si continuati sa dezinformati si sa pacaliti lumea !
LA CREMENAL CU VOI !
Stiri Locale Stiri Locale
Stiri Sport Stiri Sport
Stiri Opinii Stiri Opinii
Stiri, informatii, cursul valutar, datele meteo, horoscop, discutii, forum.
Webdesign by webber.ro | Domenii premium
©2003-2006 Drepturile de autor asupra intregului continut al acestui site apartin in totalitate Grupul de Presa Accent SRL Piatra Neamt
Reproducerea totala sau partiala a materialelor este permisa numai cu acordul Grupului de Presa Accent Piatra Neamt.
Grupului de Presa Accent SRL - societate in insolventa, in insolvency, en procedure collective