Monitorul de Neamt si Roman ziarul din judetul Neamt cu cei mai multi cititori
  Stiri azi     Arhiva     Cautare     Anunturi     Forum     Redactia  
AutentificareAutentificareInregistrare 
Calendar- Arhiva de Stiri Mai 2008
LMMJVSD
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031 
Stiri pe e-mail - Newsletter Monitorul de Neamt Newsletter
Nume:
Email:
Links - Link-uri catre site-uri utile Link-uri
 Judetul Neamt
 Video Production
 Cambridge
Optiuni Pagina Optiuni pagina
Adauga in Favorites Adauga in Favorites
Seteaza Pagina de start Seteaza Pagina de start
Tipareste pagina Tipareste pagina


























Monitorul de Neamt » Stiri Locale 24 Mai 2008
Tipãreste articolul - Varianta pentru imprimantã Trimite acest articol unui prieten  prin email

Terase natur la Piatra Neamt

Datã fiind orientarea spre dezvoltare turisticã a municipiului Piatra Neamt, oficialii încep sã punã accent pe micile detalii care sã completeze imaginea de urbe turisticã. Asa cã, pe lîngã culorile pe care le impune pentru acoperisuri si fatade, municipalitatea începe sã recomande directii de urmat si în alte sectoare. Gînd la gînd cu autoritãtile, pietrenii vin cu idei în privinta teraselor estivale, mai ales cã sezonul a debutat deja. Tot mai multi din locuitorii orasului îmbrãtiseazã ideea unor terase fãrã plastic, sãtui de scaunele, mesele si umbrelutele dizgratioase: „Am vãzut la tv un reportaj despre Praga, unde în planul urbanistic este interzisã folosirea plasticului de cãtre proprietarii de baruri si restaurante care au terase în oras. Piatra Neamt fiind un oras de munte, nu s-ar putea impune niste astfel de reguli? Plasticul este ceva dizgratios ca mobilier. Am mai vãzut cã au fost astfel de reclamatii pentru asa-zisele terase din centru, de pe Cozla - unde ar trebui ca totul sã fie fãcut stil rustic, din fier si lemn, pentru a nu strica imaginea. Chiar si în strand. Dacã se vrea ca Piatra Neamt sã devinã un adevãrat oras turistic, ar trebui reguli stricte, prin care patronii de diverse terase sã fie fãcuti sã cheltuie bani pentru a înfrumuseta într-un fel aspectul orasului“. Ideea si-a gãsit de îndatã sustinãtori, consideratã fiind ca foarte bunã pentru un oras cu pretentii de atractie turisticã. Oficialii pietreni spun cã deja lucrurile s-au îndreptat spre aceastã directie. Nicoleta Husaru, purtãtorul de cuvînt al primãriei, a argumentat cu doar cîteva exemple: tarabele traditionale la orice tîrg sau eveniment organizat de primãrie au fost înlocuite cu cãsute din lemn, în parc comerciantii îsi vînd marfa tot de la astfel de cãsute, la fel si cei care primesc vizitatorii care urcã pe Cozla cu telegondola. ÃŽn strand, patronii care si-au fãcut terase au fost îndrumati spre stilul rustic, însã fiecare a percutat în stilul sãu. Cel mai recent exemplu este cel al terasei estivale care va fi amenajatã pe trotuarul de la Petrodava, unde prin planul urbanistic de detaliu s-a impus negustorilor ca, pe cei 200 mp din domeniul public, sã se punã doar mobilier din materiale naturale, în nici un caz din plastic. Iar terasa sã fie delimitatã de zona circulabilã a trotuarului prin jardiniere cu flori. ÃŽn cazul umbrelutelor s-a fãcut o concesie, cã nu prea sînt parasolare din materiale naturale, dar s-a impus ca doar un sfert din suprafata lor sã fie acoperitã cu reclame, iar paleta coloristicã sã se înscrie în specificul zonei, adicã sã nu treacã de maro, verde, galben si portocaliu. Deci, se poate.

Articol afisat de 2497 ori  |  Alte articole de acelasi autor  |  Trimite mesaj autorului
(Dana OSTAHIE)
Adaugã comentariul tãu la acest articol Comentarii la acest articol:
Ad�ugat de dragos_quicki la data 24.05.2008 06:14
Quicky
Poate da Dzeu si citeste vre-un PDL-ist comentu asta. Ba nene, imi pun problema reala daca mai exista si alt candidat la Primaria P Neamt. Ma uit in stanga, Stefan, dreapta...Stefan. Am inteles ideea, ok, ori il votez ori rup biletu de vot. Una din doua. Altceva insa e mai important. Se voteaza omul, nu culoarea politica. De ce? Pt ca toti au migrat de la un partid la altul dupa cum iese banu. DAR de aici si pana la a vopsi un orash intreg in PORTOCALIU. Mai da-o-n mãsa de treaba. Ma dispera deja, chioscuri, restaurante, stadion, blocuri, umbrelute (mai nou). Suntem orash de munte sau un circ ambulant? Pune un maro nene, sau voi n-ati trecut prin Austria?
Stiri Locale Stiri Locale
Stiri Sport Stiri Sport
Stiri Opinii Stiri Opinii
Stiri, informatii, cursul valutar, datele meteo, horoscop, discutii, forum.
Webdesign by webber.ro | Domenii premium
©2003-2006 Drepturile de autor asupra intregului continut al acestui site apartin in totalitate Grupul de Presa Accent SRL Piatra Neamt
Reproducerea totala sau partiala a materialelor este permisa numai cu acordul Grupului de Presa Accent Piatra Neamt.
Grupului de Presa Accent SRL - societate in insolventa, in insolvency, en procedure collective