Monitorul de Neamt si Roman ziarul din judetul Neamt cu cei mai multi cititori
  Stiri azi     Arhiva     Cautare     Anunturi     Forum     Redactia  
AutentificareAutentificareInregistrare 
Calendar- Arhiva de Stiri Iunie 2008
LMMJVSD
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
30      
Stiri pe e-mail - Newsletter Monitorul de Neamt Newsletter
Nume:
Email:
Links - Link-uri catre site-uri utile Link-uri
 Judetul Neamt
 Video Production
 Cambridge
Optiuni Pagina Optiuni pagina
Adauga in Favorites Adauga in Favorites
Seteaza Pagina de start Seteaza Pagina de start
Tipareste pagina Tipareste pagina


























Monitorul de Neamt » Stiri Locale 21 Iunie 2008
Tipãreste articolul - Varianta pentru imprimantã Trimite acest articol unui prieten  prin email
VA NASTE LA 11 ANI

VA NASTE LA 11 ANI

• medicii Maternitãtii „Cuza Vodã“ din Iasi au hotãrît cã nasterea nu pune în pericol viata fetitei de 11 ani, însãrcinatã în luna a V-a • ca atare, aceasta nu va beneficia de întreruperea sarcinii ajunse acum la 20 de sãptãmîni • medicii ieseni au mai hotãrît ca tînãra pacientã sã fie supravegheatã în continuarea de ginecolog si medicul de familie •

Fetita în vîrstã de 11 ani, din Piatra Soimului, gravidã în luna a V-a, va pãstra sarcina si va da viatã copilului pe care îl poartã în pîntece dupã un abuz sexual a cãrei victimã a fost. Aceasta este decizia luatã ieri de cãtre medicii Maternitãtii „Cuza Vodã“, din Iasi, unde a fost transferatã tînãra cu o zi înainte. Potrivit precizãrilor fãcute de cãtre doctor Vica Todosciuc, directorul maternitãtii „Cuza Vodã“, hotãrîrea în acest sens a fost luatã de cãtre Comisia de Eticã, în conformitate cu prevederile Codului Penal, care aratã cã la persoanele sub 14 ani întreruperea sarcinii se poate face doar dacã aceasta pune în pericol viata mamei sau dacã fãtul prezintã malformatii. „ÃŽn urma examinãrii, din punct de vedere medical, aceste lucruri nu au putut fi dovedite si s-a decis ca sarcina sã îsi continue evolutia, sub supravegherea medicului obstetrician si a medicului de familie. Cei de la Piatra Neamt, nu au putut sã ia aceastã decizie, asa încît responsabilitate ne-a revenit nouã“, a declarat, pentru Mediafax, doctorul Vica Todosciuc. „Decizia medicilor de la Iasi aratã cã noi nu am gresit atunci cînd am considerat oportun ca fetita sã fie investigatã de profesori universitari care sã hotãrascã în cunostintã de cauzã. Trebuie respectate normele în vigoare si orice ai simti sau gîndi vizavi de acest caz nu poti actiona decît în limitele legii“, a precizat doctor Georgeta Vintea, sefa sectiei Obstetricã a Spitalului Judetean Neamt. Reamintim cã joi,19 iunie, o comisie alcãtuitã din nouã medici de diverse specialitãti de la Spitalul Judetean de Urgentã Neamt a deliberat timp de cîteva ore pe marginea sensibilei probleme legate de întreruperea sarcinii de 20 de sãptãmîni a Florinei V., din Piatra Soimului si în final a decis ca fata sã fie transferatã la Iasi. Desi cîtiva dintre medici s-au pronuntat ferm în favoarea efectuãrii interventiei chirurgicale de tip cezarianã în cazul celei mai tinere gravide pe care au avut-o vreodatã în îngrijire ginecologii din Neamt si din întreaga tarã, per total, comisia nu a luat aceastã decizie. „Chiar dacã din punct de vedere uman, emotional, cu totii considerãm cã acea sarcinã trebuie suprimatã, nu am putut sã hotãrîm asta pentru cã nu existã cadru legal în acest sens“, a declarat doctorul Constantin Nanu, care în calitate de director medical al Spitalului Judetean Neamt a fost presedinte al comisiei întrunite pentru a se pronunta în acest caz.
Punctul de vedere al comisiei a fost exprimat la modul „considerãm cã ar fi necesarã întreruperea cursului sarcinii“. ÃŽn sprijinul acestei opinii, cei nouã medici au adus drept argumente vîrsta pacientei, dezvoltarea ei fizicã - un metru si 40 de centimetri înãltime si greutatea de 50 de kilograme, imaturitatea psiho-emotionalã si faptul cã aceastã sarcinã a apãrut în urma unui viol“.
Se pare cã aspectele foarte sensibile legate de bioeticã si deontologie medicalã au cîntãrit foarte mult pentru cei mai multi dintre medicii implicati în a acest caz, acestia fiind preocupati mai mult de ce se va întîmpla dacã fãtul în vîrstã de 20 de sãptãmîni va prezenta semne vitale la extractie, decît drama pe care o trãieste de cinci luni încoace o fetitã de 11 ani care poartã în pîntece un fãt rezultat în urma unui viol. Se pare cã autorul acestei abominabile fapte este chiar fratele mamei, Adrian Fasolã, în vîrstã de 19 ani, care nu este gãsit de cãtre oamenii legii.

Articole similare:
ÎNSÃRCINATÃ LA 10 ANI
Fetita însãrcinatã în luna a IV-a împlineste azi 11 ani
CE CHIN ÎN CAZUL FETITEI DE 11 ANI ÎNSÃRCINATÃ
Gravida de 11 ani, „expediatã“ la Iasi
VA NASTE LA 11 ANI
SPERANTÃ PENTRU A DOUA SANSÃ
Violatorul minorei de 11 ani rãmasã însãrcinatã, de negãsit
ARESTATI-L!!!!

Articol afisat de 2286 ori  |  Alte articole de acelasi autor  |  Trimite mesaj autorului
(Lãcrãmioara ILISESCU)
Adaugã comentariul tãu la acest articol Comentarii la acest articol:
Ad�ugat de t_tina la data 20.06.2008 21:23
etica?
este absurd ceea ce se poate intampla,raman surprinsa de decizia luata de doctori,copil procreat in urma unui viol si mai mult o relatie de incest unchi-nepoata?
nu va ganditi ,daca va fi normal acest copil si care sunt urmarile in viata celor doi; mama (11 ani )-copil?
codul penal, puneti-l in cui,multi omoara si nu sunt pedepsiti........
Ad�ugat de mickey999 la data 21.06.2008 02:57
Hmmm!
Deh, nu te poti caca de atita umanitate cind e vorba de nastere si de femei gravide.
Mereu se vor face referinte la Dumnezeu si la chestii idioate cind e vorba de avorturi!
Hai sa fim seriosi! Bine ca exista avortul !
Te-ai babardit si ai uitat sa-ti tragi guma pe vrej, du-te fuga la medic si baga un avort! Asta e! Data viitoare casca ochii.
Intr-adevar decizia e de cola-cao. insa dupa 20 de saptamini ce poti sa mai faci?
Stiri Locale Stiri Locale
Stiri Sport Stiri Sport
Stiri, informatii, cursul valutar, datele meteo, horoscop, discutii, forum.
Webdesign by webber.ro | Domenii premium
©2003-2006 Drepturile de autor asupra intregului continut al acestui site apartin in totalitate Grupul de Presa Accent SRL Piatra Neamt
Reproducerea totala sau partiala a materialelor este permisa numai cu acordul Grupului de Presa Accent Piatra Neamt.
Grupului de Presa Accent SRL - societate in insolventa, in insolvency, en procedure collective