Monitorul de Neamt si Roman ziarul din judetul Neamt cu cei mai multi cititori
  Stiri azi     Arhiva     Cautare     Anunturi     Forum     Redactia  
AutentificareAutentificareInregistrare 
Calendar- Arhiva de Stiri Iunie 2008
LMMJVSD
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
30      
Stiri pe e-mail - Newsletter Monitorul de Neamt Newsletter
Nume:
Email:
Links - Link-uri catre site-uri utile Link-uri
 Judetul Neamt
 Video Production
 Cambridge
Optiuni Pagina Optiuni pagina
Adauga in Favorites Adauga in Favorites
Seteaza Pagina de start Seteaza Pagina de start
Tipareste pagina Tipareste pagina


























Monitorul de Neamt » Stiri Locale 21 Iunie 2008
Tipãreste articolul - Varianta pentru imprimantã Trimite acest articol unui prieten  prin email
Viceprimar, la un pas de linsaj

Viceprimar, la un pas de linsaj

• zeci de sãteni din Pîncesti au dorit, ieri, sã impunã viceprimarul localitãtii • în cele din urmã a iesit „vice
“ contestat • „Ati ales viceprimar un nimeni în sat, un cioban, care are doar cinci clase“, i-au spus oamenii nemultumiti primarului •

Peste 50 de oameni din satele Holm, Ciurea, Pîncesti si Tãlpãlãi, printre care si douã tinere cu plozi în brate, au luat cu asalt, ieri, 20 iunie, curtea Scolii Pîncesti, pentru a boicota alegerea viceprimarului. Toti cei prezenti au dat vina pe primarul Ioan Larion, reales în turul II pe listele PSD, cã ar fi fãcut aranjamente în asa fel încît sã fie numit un viceprimar „de paie“. Oamenii au fost calmati de angajatii Postului de Politie Pîncesti si au asteptat cuminti, apoi, deznodãmîntul sedintei de Consiliu Local, supervizatã de reprezentantul Prefecturii Neamt, Mihai Hanganu, director în cadrul Directiei de Protectie Socialã a Copilului. Sãtenii revoltati au declarat la unison cã singurul care a obtinut voturi multe, este si gospodar si ar fi meritat sã fie viceprimar este Constantin Augustin Holmanu, PD-L. „Augustin Holmanu a fost printre putinii consilieri din legislatura trecutã care s-a zbãtut sã facã ceva. Initiativele acestuia au fost blocate de primar. Am fi dorit sã putem discuta cu cineva. Nu se mai poate asa ceva. Din toamnã, în comunã nu mai avem medic de familie, oamenii fiind nevoiti sã parcurgã multi kilometri pe jos pînã la Poienari, pentru un consult sau o retetã. Este bãtaie de joc. Chiar dacã astãzi nu s-a reusit sã învingem «mafia», vom continua sã-i mobilizãm pe toti cei nemultumiti pentru a fi numit un viceprimar competent, nu un «om de paie»“, a declarat Ion Hanghicel, fost consilier local.
Paraschiva Carp, cu un copil de cîteva luni în brate, a precizat: „Nimic n-a fãcut primarul în patru ani, iar acum s-a pus un viceprimar fãrã scoalã, un cioban“, a mentionat Paraschiva Carp. Stefan Stoleru, un alt sãtean nemultumit, ar fi dorit alt viceprimar si chiar un alt primar, motivînd cã realizãrile din ultimii patru ani nu s-au vãzut la nivelul satelor Holm, Ciurea, Tãlpãlãi si Patricheni în special. Cei 50 de rãzvrãtiti ar fi dorit sã intre în plenul sedintei de constituire a Consiliului Local si de votare a viceprimarului, însã au fost opriti de cãtre reprezentantul trimis de Prefecturã, Mihai Hanganu. „Dupã sedintã vor fi purtate discutii cu sãtenii. Nu am dorit sã facem «circ» din aceastã sedintã, care se desfãsoarã în spiritul legii“, a declarat Mihai Hanganu. Acesta, însã, a uitat cã sedintele de Consiliu Local sînt deschise oricãrui cetãtean interesat de problemele de pe ordinea de zi.
La alegerea prin vot secret a viceprimarului, Gheorghe Nicolae Crãsnutã, consilier PRM, a fost ales cu cinci voturi, din totalul de nouã. Constantin Augustin Holman a obtinut doar trei, cele pedeliste si va trebui sã se multumeascã doar cu statutul de consilier. Localnicii i-au întîmpinat pe primar si pe noul viceprimar cu acuze de hotie si nepãsare fatã de populatia comunei. Viceprimarul Gheorghe Crãsnutã a fugit de furia multimii, într-un cor de huiduieli. „Ati ales viceprimar un nimeni în sat, un cioban, care are doar cinci clase. Nici mãcar nu stie sã vorbeascã“, au rãsunat vocile din multime. Primarul Ioan Larion a declarat, în fata multimii, care astepta explicatii, doar faptul cã i-a ajuns aceastã campanie electoralã. „O lunã si jumãtate mi-a ajuns aceastã campanie. Totul a fost fãcut în mod legal“, a conchis Ioan Larion.

Articol afisat de 2270 ori  |  Alte articole de acelasi autor  |  Trimite mesaj autorului
(Constantin CALIMAC)
Adaugã comentariul tãu la acest articol Comentarii la acest articol:
Nu exist� nici un comentariu la acest articol
Stiri Locale Stiri Locale
Stiri Sport Stiri Sport
Stiri, informatii, cursul valutar, datele meteo, horoscop, discutii, forum.
Webdesign by webber.ro | Domenii premium
©2003-2006 Drepturile de autor asupra intregului continut al acestui site apartin in totalitate Grupul de Presa Accent SRL Piatra Neamt
Reproducerea totala sau partiala a materialelor este permisa numai cu acordul Grupului de Presa Accent Piatra Neamt.
Grupului de Presa Accent SRL - societate in insolventa, in insolvency, en procedure collective