Monitorul de Neamt si Roman ziarul din judetul Neamt cu cei mai multi cititori
  Stiri azi     Arhiva     Cautare     Anunturi     Forum     Redactia  
AutentificareAutentificareInregistrare 
Calendar- Arhiva de Stiri Iunie 2008
LMMJVSD
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
30      
Stiri pe e-mail - Newsletter Monitorul de Neamt Newsletter
Nume:
Email:
Links - Link-uri catre site-uri utile Link-uri
 Judetul Neamt
 Video Production
 Cambridge
Optiuni Pagina Optiuni pagina
Adauga in Favorites Adauga in Favorites
Seteaza Pagina de start Seteaza Pagina de start
Tipareste pagina Tipareste pagina


























Monitorul de Neamt » Stiri Locale 21 Iunie 2008
Tipãreste articolul - Varianta pentru imprimantã Trimite acest articol unui prieten  prin email

Examenul de maturitate începe cu 5.371 de absolventi

5.371 de elevi absolventi de liceu intrã de luni în febra examenului de Bacalaureat. Unii dintre ei au terminat ultimul an de liceu acum cîteva sãptãmîni, iar altii au fãcut liceul la frecventã redusã, ori l-au terminat în anii trecuti. Examenul care va debuta luni, 23 iunie, reprezintã prima sesiune din acest an. Dupã cum a declarat inspectorul general adjunct Grigorutã Oniciuc, presedintele Comisiei de bacalaureat, testarea se va sustine în 13 centre de examen. Numãrul acestora este mai mare decît în anii trecuti, pentru cã se vrea sã nu se mai aglomereze comisiile de evaluare a tezelor cu mii de lucrãri, într-un singur centru. Conform datelor prezentate de Inspectoratul Scolar, vor fi centre de examen Colegiul de Informaticã, unde vor fi testati 403 candidati, Grupul Scolar Vasile Sav, 453 de candidati, Colegiul Tehnic Piatra Neamt - 424 de candidati, Colegiul Cartianu - 450 de candidati, Colegiul Hogas - 374 de candidati, Colegiul Rares - 330 de candidati, Grupul Scolar Economic - 425 de candidati, Colegiul Stefan cel Mare - 418 candidati, Liceul cu Program Sportiv Roman - 442 de candidati, Colegiul Roman Vodã - 452 de candidati, Colegiul Danubiana - 471 de candidati, Colegiul Ion Creangã - 401 candidati si Grupul Scolar Bicaz - 328 de candidati. În Neamt va functiona o singurã subcomisie, la Grupul Scolar Sadoveanu Borca, unde vor fi testati 160 de absolventi, astfel cã ei nu vor mai fi nevoiti sã strãbatã drum lung, timp de mai multe zile, pentru a ajunge la Grupul Scolar Bicaz, în scriptele cãruia apar elevii ca fiind înscrisi. Este de asteptat ca BAC-ul sã nu fie sustinut de toti cei 5.371 de elevi înscrisi, întrucît, din experienta anilor interiori, la fiecare probã apar absenti. Profesorul Mihai Lãcãtusu, inspector scolar general al ISJ Neamt, a declarat cã pentru acest examen, judetul a fost împãrtit în douã zone - Piatra Neamt si împrejurimile pe de o parte si Tîrgu Neamt, Roman, Bicaz, Borca si restul, pe de altã parte. Profesorii implicati în desfãsurarea BAC-ului dintr-o zonã îi vor evolua pe elevii din zona cealaltã si invers, pentru a nu exista bãnuieli de favoritisme.
Din perspecticva MECT, asemeni anului trecut, s-a încercat ajutorarea absolventilor de liceu, oferindu-li-se variante ale subiectelor pentru BAC. Acestea au fost publicate pe 11 aprilie, pe site-ul MECT, la adresa www.bacalaureat2008.ro. Subiectele pentru anul acesta au fost anuntate pe 29 februarie si s-au aflat în dezbatere publicã pînã pe data de 25 martie. Atît elevii, cît si profesorii ori pãrintii s-au plîns de gradul ridicat de dificultate al acestora. Prima sesiune a Bacalaureatului 2008 se va sustine în intervalul 23 iunie - 3 iulie, iar rezultatele se vor afisa pe 5 iulie. Eventualele contestatii se vor depune tot pe data de 5 iulie, iar rezultatele finale se vor afisa pe 9.

Articol afisat de 1616 ori  |  Alte articole de acelasi autor  |  Trimite mesaj autorului
(Simona TÃRNÃ)
Adaugã comentariul tãu la acest articol Comentarii la acest articol:
Nu exist� nici un comentariu la acest articol
Stiri Locale Stiri Locale
Stiri Sport Stiri Sport
Stiri, informatii, cursul valutar, datele meteo, horoscop, discutii, forum.
Webdesign by webber.ro | Domenii premium
©2003-2006 Drepturile de autor asupra intregului continut al acestui site apartin in totalitate Grupul de Presa Accent SRL Piatra Neamt
Reproducerea totala sau partiala a materialelor este permisa numai cu acordul Grupului de Presa Accent Piatra Neamt.
Grupului de Presa Accent SRL - societate in insolventa, in insolvency, en procedure collective