Monitorul de Neamt si Roman ziarul din judetul Neamt cu cei mai multi cititori
  Stiri azi     Arhiva     Cautare     Anunturi     Forum     Redactia  
AutentificareAutentificareInregistrare 
Calendar- Arhiva de Stiri Iulie 2008
LMMJVSD
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031   
Stiri pe e-mail - Newsletter Monitorul de Neamt Newsletter
Nume:
Email:
Links - Link-uri catre site-uri utile Link-uri
 Judetul Neamt
 Video Production
 Cambridge
Optiuni Pagina Optiuni pagina
Adauga in Favorites Adauga in Favorites
Seteaza Pagina de start Seteaza Pagina de start
Tipareste pagina Tipareste pagina


Monitorul de Neamt » Stiri Locale 14 Iulie 2008
TipŃreste articolul - Varianta pentru imprimantŃ Trimite acest articol unui prieten  prin email

Prim´┐Żria s-a lins pe bot de Poligonul Vulpilor

• desi Ministerul Ap´┐Żr´┐Żrii a mai sc´┐Żpat recent de niste terenuri, autorit´┐Żtile pietrene n-au prins r´┐Żnd • „pentru c´┐Ż noi am f´┐Żcut deja un schimb cu Armata, iar ei ´┐Żnc´┐Ż mai au baz´┐Ż militar´┐Ż aici“, explic´┐Ż purt´┐Żtorul de cuv´┐Żnt al prim´┐Żriei •

Municipalitatea pietrean´┐Ż si-a luat g´┐Żndul de tot de la Poligonul Vulpilor, pe care tot ´┐Żl cere de vreo trei ani jum´┐Żtate Ministerului Ap´┐Żr´┐Żrii. Desi recent mai multe autorit´┐Żti locale au primit terenuri pe care Armata le detinea ´┐Żn jurul oraselor respective, Piatra Neamt a s´┐Żrit din r´┐Żnd si de aceast´┐Ż dat´┐Ż. E drept, solicitarea ´┐Żnaintat´┐Ż de prim´┐Żrie n-a primit nici un r´┐Żspuns de la minister. Nici c´┐Ż da, nici c´┐Ż nu. „Nu ni s-a adus la cunostint´┐Ż nimic ´┐Żn leg´┐Żtur´┐Ż cu poligonul militar din zona La Vulpi. Cel mai recent r´┐Żspuns pe care prim´┐Żria l-a primit de la Ministerul Ap´┐Żr´┐Żrii ´┐Żn leg´┐Żtur´┐Ż cu acest subiect a fost ´┐Żn urm´┐Ż cu doi ani si a fost si ultimul. De atunci, ´┐Żn ciuda solicit´┐Żrilor si a revenirii la adrese, nu ni s-a mai spus nimic. Din c´┐Żte se pare, prim´┐Żria nu va primi poligonul solicitat la schimb pentru c´┐Ż deja s-a f´┐Żcut un schimb cu Armata, c´┐Żnd municipalitatea a primit o suprafat´┐Ż ´┐Żn zona str´┐Żzii Nordului si a oferit ´┐Żn loc poligonul de la V´┐Żleni. ´┐Żn plus, ei ´┐Żnc´┐Ż au baz´┐Ż militar´┐Ż la noi ´┐Żn oras, deci, spun ei, nu ne pot oferi terenul solicitat“, a explicat Nicoleta Husaru, purt´┐Żtorul de cuv´┐Żnt al prim´┐Żriei pietrene.
Cel mai recent r´┐Żspuns oferit de Armat´┐Ż pe subiectul Poligonului de la Vulpi a fost dat acum vreo jum´┐Żtate de an, ca urmare a unei interpel´┐Żri f´┐Żcute de deputatul Ioan Munteanu. Prim´┐Żria a avut anul trecut ofert´┐Ż de un aeroport pe cei 376.484,99 mp ai terenului de trageri si a declinat-o pentru c´┐Ż nu avea terenul si nici un r´┐Żspuns de la ministeriabili. Odat´┐Ż cu asta, municipalitatea a renuntat la a mai investi ´┐Żn zon´┐Ż pentru dus retelele de utilit´┐Żti, ´┐Żn pofida faptului c´┐Ż s´┐Żnt familii de pietreni care au terenuri apropiate de poligon si care voiau s´┐Ż-si construiasc´┐Ż locuinte. Prim´┐Żria a refuzat ´┐Żns´┐Ż s´┐Ż treac´┐Ż zona ´┐Żn intravilanul municipiului, singurii care au noroc fiind cei cu drum de acces din strada Izvoare. „Poligonul este ´┐Żn extravilan si asa va r´┐Żm´┐Żne“, zice Dan Florea, arhitectul sef al municipiului. „Nu avem de ce s´┐Ż-l trecem ´┐Żn intravilan si s´┐Żnt slabe sanse s´┐Ż se ´┐Żnt´┐Żmple asta ´┐Żn viitor, pentru c´┐Ż nu este al nostru. Am mai primit cereri de trecere ´┐Żn intravilan a unor terenuri proprietate privat´┐Ż, chiar de la strad´┐Ż. Se fac PUZ-uri si se trec. Dar mai s´┐Żnt cet´┐Żteni care au terenuri ´┐Żn partea de sus, unde nu exist´┐Ż drum de acces dec´┐Żt prin poligon. Acolo nu se va putea rezolva“, a ad´┐Żugat acesta. De luna trecut´┐Ż, Ministerul Ap´┐Żr´┐Żrii a sc´┐Żpat sau e pe cale s´┐Ż scape de sute de hectare de teren si cl´┐Żdiri ale armatei, pe care aceasta nu le mai foloseste. Oferta este gratuit´┐Ż pentru autorit´┐Żtile locale care le vor si le cer, precum cele din Cluj, Bac´┐Żu, Bucuresti, Craiova, Constanta, Brasov, Arad, Floresti, Petrosani sau Alba Iulia. Unii vor s´┐Ż ridice locuinte pentru tineri, altii baze sportive si de agrement, altii chiar spitale judetene sau campusuri universitare.

Articol afisat de 2276 ori  |  Alte articole de acelasi autor  |  Trimite mesaj autorului
(Dana OSTAHIE)
AdaugŃ comentariul tŃu la acest articol Comentarii la acest articol:
Ad´┐Żugat de Tzepelica la data 14.07.2008 15:24
Iote d'acilea vad balele lui Pinlati si ale lui Florea,
sluga sa preaplecata, care jinduiesc saracii taman dupa terenurile armatei ! numai pe alea nu le mai vandusera si luat parandaratul !
Stiri Locale Stiri Locale
Stiri Sport Stiri Sport
Stiri, informatii, cursul valutar, datele meteo, horoscop, discutii, forum.
Webdesign by webber.ro | Domenii premium
©2003-2006 Drepturile de autor asupra intregului continut al acestui site apartin in totalitate Grupul de Presa Accent SRL Piatra Neamt
Reproducerea totala sau partiala a materialelor este permisa numai cu acordul Grupului de Presa Accent Piatra Neamt.
Grupului de Presa Accent SRL - societate in insolventa, in insolvency, en procedure collective