Monitorul de Neamt si Roman ziarul din judetul Neamt cu cei mai multi cititori
  Stiri azi     Arhiva     Cautare     Anunturi     Forum     Redactia  
AutentificareAutentificareInregistrare 
Calendar- Arhiva de Stiri Iulie 2008
LMMJVSD
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031   
Stiri pe e-mail - Newsletter Monitorul de Neamt Newsletter
Nume:
Email:
Links - Link-uri catre site-uri utile Link-uri
 Judetul Neamt
 Video Production
 Cambridge
Optiuni Pagina Optiuni pagina
Adauga in Favorites Adauga in Favorites
Seteaza Pagina de start Seteaza Pagina de start
Tipareste pagina Tipareste pagina


























Monitorul de Neamt » Stiri Locale 14 Iulie 2008
Tipãreste articolul - Varianta pentru imprimantã Trimite acest articol unui prieten  prin email

Primãria s-a lins pe bot de Poligonul Vulpilor

• desi Ministerul Apãrãrii a mai scãpat recent de niste terenuri, autoritãtile pietrene n-au prins rînd • „pentru cã noi am fãcut deja un schimb cu Armata, iar ei încã mai au bazã militarã aici“, explicã purtãtorul de cuvînt al primãriei •

Municipalitatea pietreanã si-a luat gîndul de tot de la Poligonul Vulpilor, pe care tot îl cere de vreo trei ani jumãtate Ministerului Apãrãrii. Desi recent mai multe autoritãti locale au primit terenuri pe care Armata le detinea în jurul oraselor respective, Piatra Neamt a sãrit din rînd si de aceastã datã. E drept, solicitarea înaintatã de primãrie n-a primit nici un rãspuns de la minister. Nici cã da, nici cã nu. „Nu ni s-a adus la cunostintã nimic în legãturã cu poligonul militar din zona La Vulpi. Cel mai recent rãspuns pe care primãria l-a primit de la Ministerul Apãrãrii în legãturã cu acest subiect a fost în urmã cu doi ani si a fost si ultimul. De atunci, în ciuda solicitãrilor si a revenirii la adrese, nu ni s-a mai spus nimic. Din cîte se pare, primãria nu va primi poligonul solicitat la schimb pentru cã deja s-a fãcut un schimb cu Armata, cînd municipalitatea a primit o suprafatã în zona strãzii Nordului si a oferit în loc poligonul de la Vãleni. ÃŽn plus, ei încã au bazã militarã la noi în oras, deci, spun ei, nu ne pot oferi terenul solicitat“, a explicat Nicoleta Husaru, purtãtorul de cuvînt al primãriei pietrene.
Cel mai recent rãspuns oferit de Armatã pe subiectul Poligonului de la Vulpi a fost dat acum vreo jumãtate de an, ca urmare a unei interpelãri fãcute de deputatul Ioan Munteanu. Primãria a avut anul trecut ofertã de un aeroport pe cei 376.484,99 mp ai terenului de trageri si a declinat-o pentru cã nu avea terenul si nici un rãspuns de la ministeriabili. Odatã cu asta, municipalitatea a renuntat la a mai investi în zonã pentru dus retelele de utilitãti, în pofida faptului cã sînt familii de pietreni care au terenuri apropiate de poligon si care voiau sã-si construiascã locuinte. Primãria a refuzat însã sã treacã zona în intravilanul municipiului, singurii care au noroc fiind cei cu drum de acces din strada Izvoare. „Poligonul este în extravilan si asa va rãmîne“, zice Dan Florea, arhitectul sef al municipiului. „Nu avem de ce sã-l trecem în intravilan si sînt slabe sanse sã se întîmple asta în viitor, pentru cã nu este al nostru. Am mai primit cereri de trecere în intravilan a unor terenuri proprietate privatã, chiar de la stradã. Se fac PUZ-uri si se trec. Dar mai sînt cetãteni care au terenuri în partea de sus, unde nu existã drum de acces decît prin poligon. Acolo nu se va putea rezolva“, a adãugat acesta. De luna trecutã, Ministerul Apãrãrii a scãpat sau e pe cale sã scape de sute de hectare de teren si clãdiri ale armatei, pe care aceasta nu le mai foloseste. Oferta este gratuitã pentru autoritãtile locale care le vor si le cer, precum cele din Cluj, Bacãu, Bucuresti, Craiova, Constanta, Brasov, Arad, Floresti, Petrosani sau Alba Iulia. Unii vor sã ridice locuinte pentru tineri, altii baze sportive si de agrement, altii chiar spitale judetene sau campusuri universitare.

Articol afisat de 2235 ori  |  Alte articole de acelasi autor  |  Trimite mesaj autorului
(Dana OSTAHIE)
Adaugã comentariul tãu la acest articol Comentarii la acest articol:
Ad�ugat de Tzepelica la data 14.07.2008 15:24
Iote d'acilea vad balele lui Pinlati si ale lui Florea,
sluga sa preaplecata, care jinduiesc saracii taman dupa terenurile armatei ! numai pe alea nu le mai vandusera si luat parandaratul !
Stiri Locale Stiri Locale
Stiri Sport Stiri Sport
Stiri, informatii, cursul valutar, datele meteo, horoscop, discutii, forum.
Webdesign by webber.ro | Domenii premium
©2003-2006 Drepturile de autor asupra intregului continut al acestui site apartin in totalitate Grupul de Presa Accent SRL Piatra Neamt
Reproducerea totala sau partiala a materialelor este permisa numai cu acordul Grupului de Presa Accent Piatra Neamt.
Grupului de Presa Accent SRL - societate in insolventa, in insolvency, en procedure collective