Monitorul de Neamt si Roman ziarul din judetul Neamt cu cei mai multi cititori
  Stiri azi     Arhiva     Cautare     Anunturi     Forum     Redactia  
AutentificareAutentificareInregistrare 
Calendar- Arhiva de Stiri August 2008
LMMJVSD
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Stiri pe e-mail - Newsletter Monitorul de Neamt Newsletter
Nume:
Email:
Links - Link-uri catre site-uri utile Link-uri
 Judetul Neamt
 Video Production
 Cambridge
Optiuni Pagina Optiuni pagina
Adauga in Favorites Adauga in Favorites
Seteaza Pagina de start Seteaza Pagina de start
Tipareste pagina Tipareste pagina


























Monitorul de Neamt » Stiri Locale 5 August 2008
Tipãreste articolul - Varianta pentru imprimantã Trimite acest articol unui prieten  prin email

Crimã ascunsã prin electrocutare? (II)

• o fetitã a povestit pentru „Monitorul“ cum a participat la o crimã • aceasta nu rãspunde penal • Politia ar putea „întoarce“ prima posibilã solutie •

Declaratii socante au oferit, în exclusivitate pentru cititorii „Monitorului“, V. R., în vîrstã de 13 ani, din Bãlusesti, comuna Icusesti, precum si mama ei, referitor la un caz care ar putea sã scoatã la luminã o crimã. Copila, cu sustinerea celei care i-a dat viatã, a recunoscut cã a participat la omor. Asa cum am anuntat încã din editia anterioarã a cotidianului, vom prezenta o serie de afirmatii neverosimile, care ar putea duce ancheta Politiei pe o cu totul altã pistã, fatã de cea din prezent. Mama fetitei a precizat cã fiica ei i-a spus cã ar fi fost de fatã cînd Oana Stoica ar fi fost omorîtã, dar cã nu prea poate pune bazã pe ceea ce spune micuta. „Mi-a povestit fata cã au fost luate de cãtre N. si au fost bãgate în porumb, dupã care au fost agresate si cã Larisa ar fi fost omorîtã. Mi-a istorisit toatã povestea, asa cum o spune si mama ei. Nu stiu dacã asa a fost sau nu, dar noi, ca si oameni, dorim sã se afle numai adevãrul. Am fost cu fiica mea la Politie, la Icusesti, însã nu a fost audiatã. Nici la Parchet si nici la Politia din Roman nu i s-a consemnat nici o declaratie în scris. Mi s-a spus cã fata trebuie expertizatã, pentru cã nu împlinit, încã, vîrsta de 14 ani. Trãim aici, în tigãnie, si poate cã, dacã a fost vorba despre o crimã, putea fi fata mea acolo. Sîntem oameni cinstiti, care trãim între oameni, asa cã singurul lucru care ne intereseazã este dreptatea“, a relatat Maria R.

„A omorît-o“

„Martorul cheie“ în acest complicat caz a oferit declaratii oscilante, fiind clar faptul cã acesta se temea de ceva, fie si de pãrinti. Dupã insistente, atît din partea mamei, cît si dinspre rudele îndoliate ale Oanei Stoica, fata a „vorbit“. Probabil, de la prima aparitie a anchetei referitoare la cazul mortii suspecte, pãrintii victimei, la fel ca si V. R., au fost „luati în seamã“, mai mult, de cãtre autoritãti. Gîndindu-ne cã încã nu au sosit rezultatele analizelor histopatologice si a probelor ADN, situatia este departe de elucidare, astfel încît fetita de 11 ani se poate „odihni în pace“.
„Am veni acasã si apoi am auzit cã Larisa a murit.... Atît stiu...“, a spus, în primã fazã, V.R., alãturi de pãrinti. Ulterior, aceasta a dezvãluit o serie de amãnunte care, cel putin, si pe anchetatori ar trebui sã-i facã mãcar putin curiosi. Copila ne-a dezvãluit cum, sub amenintarea lui N., a lovit-o pe Oana Stoica iar apoi au cãrat-o împreunã, tinînd-o de picioare pînã la firul ucigas. Ce-i drept, la insistentele mamei victimei, copila a afirmat, din nou, cã trupul prietenei sale era cald atunci cînd l-a dus pe tãpsanul unde a fost gãsit, a doua zi, de cãtre rude. „Mi-a fost foarte fricã sã nu mã omoare si pe mine. Nu stiu exact ce s-a întîmplat cu Larisa, dar eu am crezut cã este moartã“, a spus, de fatã cu pãrintii sãi, V. R.. Documentarea redactorului „Monitorul“ s-a transformat într-o adevãratã „bãtãlie a discutiilor“ între cele douã tabere, ale pãrintilor copilei si ale rudelor victimei. Pînã la urmã, s-a „convenit“ cã adevãrul trebuie sã primeze.

Sã vedem legea...

Remintim cã o viatã sfîrsitã la 11 ani, în împrejurãri care, odatã elucidate complet ar putea scoate la luminã o crimã odioasã, a lãsat în urmã multã durere si oameni învrãjbiti, în cartierul tigãnesc „Bogdana“, din marginea satului Bãlusesti, comuna Icusesti. Este vorba despre un caz în care, pînã în prezent, autoritãtile au stabilit medico-legal cã victima, Oana Stoica, a decedat electrocutatã, pe un fir prin care comunitatea sustrãgea curent. Totusi, multe alte aspecte socante îi fac pe pãrintii copilei sã creadã cã aceasta a fost omorîtã. Faptul cã fetita a fost gãsitã într-o pozitie nefireascã, fãrã chiloti si murdarã de sînge în zona genitalã (sînge care se pare cã nu era al ei, avînd gura plinã de pãmînt, plus alte declaratii, se pare neluate în considerare de anchetatori lasã, deocamdatã, deznodãmîntul în „coadã de peste“. Oficial, în cauzã a fost întocmit un dosar penal, pe numele lui Maria Stoica si Gheorghe Nitel, pãrintii micutei, pentru ucidere din culpã, deoarece firul din cupru trecea tocmai prin spatele casei lor.

Articol afisat de 1666 ori  |  Alte articole de acelasi autor  |  Trimite mesaj autorului
(Tudor CIOBOTARU)
Adaugã comentariul tãu la acest articol Comentarii la acest articol:
Nu exist� nici un comentariu la acest articol
Stiri Locale Stiri Locale
Stiri Sport Stiri Sport
Stiri, informatii, cursul valutar, datele meteo, horoscop, discutii, forum.
Webdesign by webber.ro | Domenii premium
©2003-2006 Drepturile de autor asupra intregului continut al acestui site apartin in totalitate Grupul de Presa Accent SRL Piatra Neamt
Reproducerea totala sau partiala a materialelor este permisa numai cu acordul Grupului de Presa Accent Piatra Neamt.
Grupului de Presa Accent SRL - societate in insolventa, in insolvency, en procedure collective