Monitorul de Neamt si Roman ziarul din judetul Neamt cu cei mai multi cititori
  Stiri azi     Arhiva     Cautare     Anunturi     Forum     Redactia  
AutentificareAutentificareInregistrare 
Calendar- Arhiva de Stiri August 2008
LMMJVSD
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Stiri pe e-mail - Newsletter Monitorul de Neamt Newsletter
Nume:
Email:
Links - Link-uri catre site-uri utile Link-uri
 Judetul Neamt
 Video Production
 Cambridge
Optiuni Pagina Optiuni pagina
Adauga in Favorites Adauga in Favorites
Seteaza Pagina de start Seteaza Pagina de start
Tipareste pagina Tipareste pagina


























Monitorul de Neamt » Stiri Locale 5 August 2008
Tipãreste articolul - Varianta pentru imprimantã Trimite acest articol unui prieten  prin email

Pavelarea se extinde pe mai multe strãzi din Tîrgu Neamt

Primãria Tîrgu Neamt va extinde lucrãrile de montare a pavelelor pe o serie de trotuare a unor strãzi ce nu fuseserã prinse în proiectul initial. Una dintre primele artere care au intrat în atentia autoritãtilor locale este strada Brazilor, care face legãtura între bulevardul Stefan cel Mare si strada Cuza Vodã, în dreptul Bisericii Adormirea Maicii Domnului. Accesul autovehiculelor a fost restrictionat pentru ca muncitorii de la firma Symmetrica, din Suceava, sã-si poatã face treaba. Unul dintre cei care au militat pentru îmbunãtãtirea stãrii aleilor pietonale de pe Strada Brazilor a fost consilierul Serafim Lungu. Acesta a adus problema în discutie si la întîlnirile noului legislativ, cerînd conducerii primãriei sã ia mãsuri, mai ales cã circulatia este intensã si din cauza supermarketului existent pe acest traseu. „Strada Brazilor este la pãmînt si trotuarele si drumul. M-au luat oamenii la rost, cã am fost primar, consilier, si nu s-a reparat strada pe care stau“, spunea Serafim Lungu la sedinta din iunie a legislativului. Interventia sa nu a rãmas fãrã ecou, dovadã cã s-a trecut la modernizarea trotuarelor. Pentru partea carosabilã mai este nevoie de rãbdare, fiindcã se fac demersuri pentru cîstigarea unui proiect care va permite asfaltarea a 35 de kilometri de drum din localitate.
Primarul Decebal Arnãutu a declarat cã pavelarea va continua pe mai multe strãzi, urmînd ca lucrãrile sã fie executate de cãtre aceeasi firmã din Suceava, care a schimbat deja aspectul trotuarelor de pe strada Sadoveanu si bulevardele Mihai Eminescu si Stefan cel Mare. Sînt avute în vedere si arterele pietonale de pe o serie de strãzi mai scurte, cum ar fi Panazol. Aceasta are prioritate fiindcã poartã numele unei localitãti franceze înfrãtite cu Tîrgu Neamt, iar conducerea urbei doreste sã arate o îmbunãtãtire oaspetilor strãini, care ar putea sã ajungã în curînd în urbea de sub Cetate. Se doreste ca si platoul din fata Casei Culturii sã fie înnoit pînã de Zilele Orasului. Mai sînt pe listã trotuarele si scuarul din fata Primãriei, continuînd pînã la Politie si în cartierul Barierã, precum si arterele pietonale de pe strada Ion Creangã si Mãrãsesti, plus alte artere laterale, cum ar fi în zona BCR si Aleea Zimbrului.

Articol afisat de 1501 ori  |  Alte articole de acelasi autor  |  Trimite mesaj autorului
(Ramona AANEI)
Adaugã comentariul tãu la acest articol Comentarii la acest articol:
Ad�ugat de Obiectiv la data 05.08.2008 08:43
Pavare in fata Casei Culturii??
Nu e rau, Domnule Primar....dar cu ce (NU) se petrece IN CASA CULTURII, ce faceti???? Este atat de pustiu...atat de lipsit de cultura...si atat de vulgar tot ce se intampla acolo! Miroase a indiferenta TOTALA! Noroc ca fac altii activitati culturale si au nevoie de spatiu....in rest, se iau salarii DEGEABA!
Stiri Locale Stiri Locale
Stiri Sport Stiri Sport
Stiri, informatii, cursul valutar, datele meteo, horoscop, discutii, forum.
Webdesign by webber.ro | Domenii premium
©2003-2006 Drepturile de autor asupra intregului continut al acestui site apartin in totalitate Grupul de Presa Accent SRL Piatra Neamt
Reproducerea totala sau partiala a materialelor este permisa numai cu acordul Grupului de Presa Accent Piatra Neamt.
Grupului de Presa Accent SRL - societate in insolventa, in insolvency, en procedure collective