Monitorul de Neamt si Roman ziarul din judetul Neamt cu cei mai multi cititori
  Stiri azi     Arhiva     Cautare     Anunturi     Forum     Redactia  
AutentificareAutentificareInregistrare 
Calendar- Arhiva de Stiri August 2008
LMMJVSD
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Stiri pe e-mail - Newsletter Monitorul de Neamt Newsletter
Nume:
Email:
Links - Link-uri catre site-uri utile Link-uri
 Judetul Neamt
 Video Production
 Cambridge
Optiuni Pagina Optiuni pagina
Adauga in Favorites Adauga in Favorites
Seteaza Pagina de start Seteaza Pagina de start
Tipareste pagina Tipareste pagina


























Monitorul de Neamt » Stiri Locale 5 August 2008
Tipãreste articolul - Varianta pentru imprimantã Trimite acest articol unui prieten  prin email

La vînat milogi si cãrute pãrãsite

Municipalitatea a dat iama în cersetorii si boschetarii care îsi fac veacul prin Piatra Neamt. Pe finalul sãptãmînii trecute, avîndu-l în frunte pe viceprimarul Dragos Chitic, politistii comunitari au pornit la vînãtoare de milogi. „A fost o actiune de prevenire si combatere a fenomenului cersetoriei, actiune pe care am derulat-o împreunã cu politia comunitarã si cu politia municipiului. Ne-am propus ca prin actiuni concertate sã depistãm persoanele fãrã adãpost care vagabondeazã pe raza municipiului nostru, dar si sã combatem si sã prevenim actele de dezordine si cersetoria. Pentru verificarea si dispunerea mãsurilor sociale fatã de persoanele pe care le-am gãsit pe teren, am colaborat cu reprezentantii Directiei Generale de Asistentã Socialã si Protectia Copilului Neamt, precum si cu cei pe care îi avem noi, în primãrie, la directia de asistentã socialã“, a declarat viceprimarul Dragos Chitic, cel care a coordonat razia de zilele trecute.
72 de persoane au fost legitimate, iar mai bine de 50 au fost atentionate în legãturã cu comportamentul lor. 46 de cersetori au fost gãsiti în plin avînt muncitoresc, 11 fiind copii. Cu acelasi prilej, autoritãtile s-au convins încã o datã, dacã mai era cazul, cã Piatra Neamt devine raiul milogilor din toate colturile tãrii. Au fost gãsiti 24 de cersetori „de import“. Politistii comunitari au amendat cu 3.700 de lei aproape 40 de cersetori din cei verificati, pentru cã acestia erau la întins mîna pe stradã desi erau numai buni de muncã. „Din investigatiile efectuate a rezultat faptul cã minorii care apelau la mila trecãtorilor provin din familii dezorganizate si sînt fugiti de la domiciliu, 11 persoane majore sînt fãrã adãpost, iar celelalte nu au mijloace materiale de întretinere. Reprezentantii celor douã directii de asistentã socialã au analizat situatia fiecãrei persoane si au întocmit dosare de asistentã socialã pentru 7 persoane. Sase minori au fost predati familiilor din care fãceau parte“, mai spune viceprimarul Chitic.
În timpul vînãtorii de cersetori si oameni ai strãzii, echipele de control au dat peste mai multe cãrute abandonate în drum. Proprietarii - etnici din Speranta sau din strada Muncii, dar si localnici veniti tocmai din Rãzboieni - au spus cã le folosesc la strîns fier vechi si materiale de constructii. Au scãpat doar cu atentionare de data asta.

Articol afisat de 1491 ori  |  Alte articole de acelasi autor  |  Trimite mesaj autorului
(Dana OSTAHIE)
Adaugã comentariul tãu la acest articol Comentarii la acest articol:
Ad�ugat de angelica la data 05.08.2008 16:41
FELICITARI PRIMARIEI P.NEAMT
O asemenea actiune trebuie facuta si in ROMAN.Te agreseaza,uneori,cu insistenta prin intinsul mainii si milogeala.Gresim si noi ca le dam banutul cu usurinta si le confirmam faptul ca se poate castiga banul fara prea multa munca.V-ati gandit ca banul dumneavoastra muncit,este baut de cel care pazeste copiii scosi la cersit,iar apoi acelasi alcoolic va da in cap?Sa fim mai vigilenti,poate asa starpim cersitul,nemunca si nu mai devenim victimile lor.
Stiri Locale Stiri Locale
Stiri Sport Stiri Sport
Stiri, informatii, cursul valutar, datele meteo, horoscop, discutii, forum.
Webdesign by webber.ro | Domenii premium
©2003-2006 Drepturile de autor asupra intregului continut al acestui site apartin in totalitate Grupul de Presa Accent SRL Piatra Neamt
Reproducerea totala sau partiala a materialelor este permisa numai cu acordul Grupului de Presa Accent Piatra Neamt.
Grupului de Presa Accent SRL - societate in insolventa, in insolvency, en procedure collective