Monitorul de Neamt si Roman ziarul din judetul Neamt cu cei mai multi cititori
  Stiri azi     Arhiva     Cautare     Anunturi     Forum     Redactia  
AutentificareAutentificareInregistrare 
Calendar- Arhiva de Stiri August 2008
LMMJVSD
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Stiri pe e-mail - Newsletter Monitorul de Neamt Newsletter
Nume:
Email:
Links - Link-uri catre site-uri utile Link-uri
 Judetul Neamt
 Video Production
 Cambridge
Optiuni Pagina Optiuni pagina
Adauga in Favorites Adauga in Favorites
Seteaza Pagina de start Seteaza Pagina de start
Tipareste pagina Tipareste pagina


























Monitorul de Neamt » Stiri Locale 8 August 2008
Tipãreste articolul - Varianta pentru imprimantã Trimite acest articol unui prieten  prin email

Viitura a avut „dreptate“

Firmele de asigurãri din Roman îi despãgubesc acum pe sinistratii ale cãrora case au fost asigurate în caz de calamitate. ÃŽnainte ca legea asigurãrii obligatorie a locuintelor sã intre în vigoare, unii dintre cetãteni au înteles importanta achitãrii unei sume minime, care sã le ofere o garantie a recuperãrii bunurilor în caz de nenorocire. ÃŽn acest sens, acestia si-au fãcut încã din anii trecuti polite de asigurare, iar acum primesc despãgubiri. Este si cazul a doi cetãteni din Tãmãseni, care si-au asigurat casele sau bunurile, si peste care au dat apele. Dupã inundatii, cetãtenii au venit cu politele de asigurare si, în baza devizelor si a expertizelor specialistilor, primesc bani pentru refacerea a ceea ce au stricat inundatiile. „Dupã modelul legii asigurãrilor locuinte discutatã la Parlament, dar care nu este functionalã, avem mai multe asigurãri încheiate pentru locuinte si chiar locuinte si bunuri. ÃŽn Tãmãseni, sîntem în derulare cu plata a douã despãgubiri de pe urma inundatiilor. Unul dintre clienti a avut o politã cu o primã de 10 euro pe an, în schimbul cãreia poate primi maxim 20.000 de euro. Casa acestuia a fost inundatã, parchetul este stricat, tencuiala este afectatã si usile sînt stricate. Conform estimãrilor, pentru polita de 10 euro plãtitã pe un an, omul poate primi acum în jur de 150 de milioane de lei despãgubiri. Un alt caz este al unui cetãtean care are asiguratã casa pentru douã miliarde de lei vechi. Aceasta este asigurare completã, cu toate riscurile, nu numai pentru calamitate si pentru care se plãteste circa sase milioane de lei vechi pe an“, a declarat Mihail Florea, seful agentiei de asigurãri Omniasig Roman. Acesta a considerat cã, deocamdatã, cetãtenii nu au ajuns la nivelul de trai si mentalitatea necesare pentru a-si asigura locuintele, iar cele mai multe asigurãri pe case sînt efectuate din obligatie, ca cerintã la contractarea unor credite.
Specialistii în asigurãri spun cã legea asigurãrii obligatorii a locuintelor poate elimina din cheltuielile actuale ale bugetului de stat pentru diminuarea pagubelor produse de inundatii. Si, în cazul în care unele familii nu-si pot permite o politã obligatorie de 20 de euro pe an, statul sã ofere subventii, astfel încît în cazuri de calamitate pagubele sã fie suportate de firmele de asigurãri.

Articol afisat de 1566 ori  |  Alte articole de acelasi autor  |  Trimite mesaj autorului
(C. MATEI)
Adaugã comentariul tãu la acest articol Comentarii la acest articol:
Ad�ugat de angelica la data 08.08.2008 18:50
MERITA!
OMNIASIG ROMAN este o societate serioasa,la fel ca si cel care o conduce.Mi se pare extraordinar acest mod de a te despagubi imediat.Cred ca primul lucru pe care il voi face,e sa fac o polita de asigurare la OMNIASIG.Cred in asigurari,am de 35 de ani asigurare pe viata,nu pot trai cu gandul ca nu-mi este asigurata masina,dar locuinta nu mi-am asigurat-o inca.M-ati convins cu acest articol!
Stiri Locale Stiri Locale
Stiri Sport Stiri Sport
Stiri, informatii, cursul valutar, datele meteo, horoscop, discutii, forum.
Webdesign by webber.ro | Domenii premium
©2003-2006 Drepturile de autor asupra intregului continut al acestui site apartin in totalitate Grupul de Presa Accent SRL Piatra Neamt
Reproducerea totala sau partiala a materialelor este permisa numai cu acordul Grupului de Presa Accent Piatra Neamt.
Grupului de Presa Accent SRL - societate in insolventa, in insolvency, en procedure collective