Monitorul de Neamt si Roman ziarul din judetul Neamt cu cei mai multi cititori
  Stiri azi     Arhiva     Cautare     Anunturi     Forum     Redactia  
AutentificareAutentificareInregistrare 
Calendar- Arhiva de Stiri Septembrie 2008
LMMJVSD
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930     
Stiri pe e-mail - Newsletter Monitorul de Neamt Newsletter
Nume:
Email:
Links - Link-uri catre site-uri utile Link-uri
 Judetul Neamt
 Video Production
 Cambridge
Optiuni Pagina Optiuni pagina
Adauga in Favorites Adauga in Favorites
Seteaza Pagina de start Seteaza Pagina de start
Tipareste pagina Tipareste pagina


























Monitorul de Neamt » Stiri Locale 4 Septembrie 2008
Tipãreste articolul - Varianta pentru imprimantã Trimite acest articol unui prieten  prin email

Politistii acuzati de crimã, audiati de procuror

• cei doi subofiteri, acuzati cã au omorît în bãtaie un bãrbat din Poienari, au fost audiati ieri de procurorul criminalist • politistii, care au negat cã au bãtut victima, sînt cercetati în stare de libertate, pentru lovituri cauzatoare de moarte • tot ieri au fost audiati alti patru martori • doi dintre ei au spus cã victima a fost bãtutã de politisti •

Ancheta în cazul lui Constantin Avãdanii, în vîrstã de 49 de ani, din comuna Poienari, mort în conditii misterioase, se anuntã una dificilã si de lungã duratã. Ieri, procurorul criminalist Dorin Cautis i-a audiat timp de mai multe ore pe cei doi politisti, suspectii principali în acest caz. Este vorba de un agent, adjunctul sefului Postului de Politie Poienari si un politist de la Pîncesti. Cei doi politisti au negat cã l-au lovit pe Avãdanii, sustinînd cã nu au folosit forta decît pentru a-l încãtusa pe bãrbat. Unul din membrii familiei Florea, care avusese conflictul cu Constantin Avãdanii, a sustinut declaratiile politistilor, spunînd cã acestia nu l-ar fi lovit pe bãrbat. Declaratia „doamnei Florea“ a fost infirmatã de doi martori care au declarat cã au vãzut cum politistii îl bãteau pe Avãdanii. Deocamdatã, procurorul criminalist nu a gãsit martor care sã confirme faptul cã victima a fost agresatã în sediul postului de politie. La sfîrsitul audierilor, cei doi politisti au plecat acasã, ei urmînd sã fie anchetati în stare de libertate sub aspectul comiterii infractiunii de lovituri cauzatoare de moarte. Cert este cã pînã în acest moment nu existã alti suspecti în acest caz, în afara celor doi politisti. Acestia au propus în apãrarea lor audierea a doi martori. Procurorul a recunoscut cã ancheta este una dificilã si de duratã, precizînd cã vor urma confruntãri între martori si cei doi acuzati.
Reamintim cã cei doi agenti de politie sînt acuzati cã l-au bãtut cumplit pe Constantin Avãdanii, acesta decedînd ulterior la Spitalul Roman din cauza leziunilor suferite. Necropsia a confirmat faptul cã moartea bãrbatului a fost una violentã, anchetatorii urmînd sã afle cine i-a aplicat victimei loviturile care i-au provocat decesul. Majoritatea oamenilor din sat, în frunte cu primarul si viceprimarul comunei, aratã cu degetul spre cei doi politisti, dar si spre fiul sefului Postului de Politie Poienari, care nu ar fi strãin de cele întîmplate.
Toatã povestea a avut loc joi, 27 august, cînd victima s-a certat cu o vecinã din cauza unor rate. Femeia a sunat la 112, cerînd ajutorul politistilor. Acestia au intervenit, deplasîndu-se la fata locului unde l-au imobilizat pe Avãdanii. Bãrbatul a fost încãtusat si condus la sediul postului de politie. Ce s-a întîmplat mai departe, nu va putea stabili decît procurorul criminalist. Cert este cã bãrbatul a ajuns acasã cîteva ore mai tîrziu si a povestit concubinei sale cum a fost bãtut de cei doi politisti. Mai mult decît atît, existã martori care spun cã victima a fost dusã la domiciliu în portbagajul unei masini. Acuzînd o stare proastã, Vasile Avãdanii a fost transportat la Spitalul Roman unde a decedat la scurt timp.

Articol afisat de 1700 ori  |  Alte articole de acelasi autor  |  Trimite mesaj autorului
(D. MURARU)
Adaugã comentariul tãu la acest articol Comentarii la acest articol:
Nu exist� nici un comentariu la acest articol
Stiri Locale Stiri Locale
Stiri Sport Stiri Sport
Stiri, informatii, cursul valutar, datele meteo, horoscop, discutii, forum.
Webdesign by webber.ro | Domenii premium
©2003-2006 Drepturile de autor asupra intregului continut al acestui site apartin in totalitate Grupul de Presa Accent SRL Piatra Neamt
Reproducerea totala sau partiala a materialelor este permisa numai cu acordul Grupului de Presa Accent Piatra Neamt.
Grupului de Presa Accent SRL - societate in insolventa, in insolvency, en procedure collective