Monitorul de Neamt si Roman ziarul din judetul Neamt cu cei mai multi cititori
  Stiri azi     Arhiva     Cautare     Anunturi     Forum     Redactia  
AutentificareAutentificareInregistrare 
Calendar- Arhiva de Stiri Septembrie 2008
LMMJVSD
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930     
Stiri pe e-mail - Newsletter Monitorul de Neamt Newsletter
Nume:
Email:
Links - Link-uri catre site-uri utile Link-uri
 Judetul Neamt
 Video Production
 Cambridge
Optiuni Pagina Optiuni pagina
Adauga in Favorites Adauga in Favorites
Seteaza Pagina de start Seteaza Pagina de start
Tipareste pagina Tipareste pagina


























Monitorul de Neamt » Stiri Locale 9 Septembrie 2008
Tipãreste articolul - Varianta pentru imprimantã Trimite acest articol unui prieten  prin email

Beneficiarii de la 416, paznici la gunoi

ÃŽn curînd, beneficiarii Legii 416, cea a venitului minim garantat, vor fi desemnati sã se ocupe de curãtenia la platformele de gunoi. Ideea a pornit de la necesitatea ca în zona pubelelor si nu numai sã se asigure curãtenia, astfel încît toate aceste zone urmeazã a fi monitorizate. Beneficiarii ajutorului social ar putea primi un serviciu în aceste zone, urmînd a fi dotati cu aparate de fotografiat si „procese verbale“, pentru a-i trage la rãspundere pe cetãtenii certati cu bunul simt si care aruncã mizeria în alte locuri decît cele special amenajate. „Vom continua activitãtile privind monitorizarea rampelor de gunoi. Am propus o solutie, care va aduce un plus de imagine si de confort. Dorim ca în aceastã sãptãmînã sã punem la punct un sistem de monitorizare, prin care sã asigurãm eliminarea disconfortului produs de mizerie fãrã o cheltuialã suplimentarã din bugetul local. Vom numi un responsabil din Primãrie care sã coordoneze echipa de asistati sociali, care sã fie desemnati în punctele de colectare a gunoiului unde existã mizerie. Vom crea o pîrghie între cei de la asistentã socialã, de unde se ia ajutorul si agentul economic care ridicã gunoiul, astfel încît sã nu mai cheltuim bani suplimentari de la buget pentru curãtenie, ci pentru dezvoltare. Asistatii sociali vor asigura si curãtenia si paza la aceste obiective si vor discuta cu agentul economic, în cazul în care va fi necesar. Le vom da modele de somatii pe care sã le dea cetãtenilor care aruncã mizeria în alte zone, sã îi fotografieze si sã ne anunte“, a declarat primarul Laurentiu Leoreanu. Acesta a precizat cã nu este de acord cu amplasarea lîngã platformele de gunoi a unor gherete pentru cei care vor pãzi zonele, ci va cere patrularea spatiilor, astfel încît permanent sã existe curãtenie. Sistemul de monitorizare propus de autoritãti va fi pus în aplicare din aceastã sãptãmînã. Totul vine la scurt timp dupã ce oficialitãtile au analizat sistuatia beneficiarilor de ajutor social, concluzionînd cã acestia nu depun muncã în folosul comunitãtii asa cum prevede legea. Astfel, statisticile aratã cã din cele 1.262 de persoane beneficiare de venit minim garantat, 289 sînt apte de muncã, dar numai 40-50 lucreazã efectiv, ceilalti aducînd adeverinte medicale conform cãrora sînt „bolnavi“.

Articol afisat de 1574 ori  |  Alte articole de acelasi autor  |  Trimite mesaj autorului
(C. MATEI)
Adaugã comentariul tãu la acest articol Comentarii la acest articol:
Ad�ugat de mickey999 la data 09.09.2008 02:58
Vor veni la munca tot cu Mercedes-uri asa cum vin sa-si ridice ajutorul social?
Iata ca se face ceva insa (da-mi voie mon cher sa fiu nitzel circotash) oare vom vedea ingramadeala pentru respectivele locuri de munca?
Si mai mult ... isi vor face baietzii datoria asa cum trebuie?
Mor de curiozitate sa vad chestia asta peste vreo 3-4 ani!
Stiri Locale Stiri Locale
Stiri Sport Stiri Sport
Stiri, informatii, cursul valutar, datele meteo, horoscop, discutii, forum.
Webdesign by webber.ro | Domenii premium
©2003-2006 Drepturile de autor asupra intregului continut al acestui site apartin in totalitate Grupul de Presa Accent SRL Piatra Neamt
Reproducerea totala sau partiala a materialelor este permisa numai cu acordul Grupului de Presa Accent Piatra Neamt.
Grupului de Presa Accent SRL - societate in insolventa, in insolvency, en procedure collective